Sæter ut med skade etter fire minutter

Sofie Flølo Dyrstad

Oppdatert 16/05/2024 klokken 20:45 GMT+2

Bare fire minutter var spilt da Rosenborgs giftige spiss Ole Sæter måtte rusle slukøret av Lerkendal-matta i 16.-maikampen mot Sarpsborg.

Ole Sæter.

Følg OL i Paris på Eurosport.no, TVNorge og den nye strømmetjenesten Max!
Det var spilt kun to og et halvt minutt da Sæter satte seg ned og måtte ha medisinsk tilsyn. Det endte med at 28-åringen måtte byttes ut.
Trønderen gikk av banen av egen maskin. Han blei så erstattet av den finske unggutten Agon Sadiku.
– Det nappet litt i låret, og da skal man ikke ta mer risiko. Jeg er ikke spesielt bekymret. Jeg har vært gjennom dette et par ganger før, men det er ufattelig kjedelig at det skjer, sa Sæter til TV 2.
Sæter har scoret fem mål i Eliteserien så langt i år og er trøndernes toppscorer.
Tross smellen med Sæters skade kom Rosenborg godt i gang. De åpnet friskt på hjemmebane og tok ledelsen på et mønsterangrep etter drøye 11 minutter spilt. Adrian Pereira ble frispilt av kaptein Markus Henriksen på venstrekanten, og backens harde innlegg ble styrt i mål av Sarpsborgs Momodou Lion Nije.
Deretter ble det helmørkt for laget fra Trondheim. Etter 37. minutt satt kaptein Robin Rasch den første scoringen for KFUM Oslo.
Bare to minutter av 2. omgang var spilt da Nosa Dahl kom alene med RBK-keeper Sander Tangvik. Dahl rundet Tangvik og satte ballen i det åpnet buret til 2-1. Da ble det full fyr blant de tilreisende KFUM-supporterne «Profetene».
– Det er utrolig. Ord kan ikke beskrive dette. Det er kanskje noen som undervurderer oss, men vi gjør alltid innsatsen som trengs, sa Nosa Dahl til TV 2.
«Kåffa» økte ledelsen til 3-1 etter 62 spilte minutt.