Dommen er ennå ikke rettskraftig ettersom Bendtner anket på stedet. Daglig leder i Rosenborg Tove Moe Dyrhaug sier til Eurosport.no at Bendtner får fortsette i klubben selv om dommen skulle bli stående.
– Det er en uheldig sak både for klubben og for Nicklas. Det er en sak som vi selvfølgelig skulle vært foruten, men så er det sånn at det er det danske rettssystemet som dømmer også må vi ta vare på Nicklas Bendtner som fotballspiller i Rosenborg videre, sier Dyrhaug.
Eliteserien
Uenige om VAR: – Jeg holder på å spy
11 TIMER SIDEN
– Så selv om han bli dømt så er han ansatt her?
– Det er han, sier hun.
Dyrhaug vil ikke si om klubbens interne regler vil endres som følge av voldshendelsen. Bendtner hadde fått reise hjem til Danmark mens han var under opptrening etter skade. I retten kom det fram at han var påvirket av alkohol da voldshendelsen skjedde.
Bendtner spilte da Rosenborg torsdag vant NM-semifinalen mot Start, og han skal være tilbake på trening lørdag i forberedelsene til søndagens seriekamp mot Odd.
– Han er i troppen på søndag. Hvis det må endres av en eller annen grunn så må jeg snakke med han om det, sa trener Rini Coolen til Eurosport før dommen.
Se intervjuet med Tove Moe Dyrhaug her (saken fortsetter under videoen):
På spørsmål om hvordan hun ser Bendtner som et forbilde, svarer hun:
– Jeg tenker at han er et bra forbilde, så tar vi sterkt avstand fra denne alvorlige saken. Han har vært eksemplarisk siden han kom til klubben, bortsett fra det her. Det her ser vi på som alvorlig, men så er det sånn i dagens samfunn at alle kan gjøre feil. Så blir man dømt ut fra et rettssystem og da står vi som klubb for noen verdier og det er vitkig for oss å se fremover og ta vare på Nicklas, sier hun.

Dansk landslagsnei

Selv om Bendtner får fortsette i Rosenborg, er han ferdig på Danmarks landslag iallfall inntil dommen er sonet.
– Det er som i resten av samfunnet. Når straffen er sonet, er det opp til (landslagssjef) Åge Hareide å vurdere om Bendtner skal være med. For DBUs del kan han godt være med igjen når straffen er sonet, men ikke før.
Møller sier at det gjelder for alle at man ikke kan spille for landslaget når man har en voldsdom hengende over seg.
– Som landslagsspiller skal man være rollemodell for unge mennesker, og det henger ikke sammen med å skulle i fengsel, sier Møller.
(©NTB/Eurosport.no)
Eliteserien
Annulert mål og rødt kort – se dramatikken på Lerkendal
11 TIMER SIDEN
Eliteserien
Begge trenerne hisset seg opp: – Da må du lære deg regelverket
12 TIMER SIDEN