Tirsdag ettermiddag presenterte landslagssjef Lars Lagerbäck troppen til Nations League-kampene mot Slovenia og Bulgaria.
Der fant han plass til en Rosenborg-spiller som har markert seg den siste tiden for et lag som har tatt over tabellteten i Eliteserien.
– Siden han kom til Rosenborg har han gjort det ganske bra. Med tanke på de vi har å velge i, så foretrekker vi ham. Han har også en fordel med at han har vært med før og har erfaring fra internasjonalt nivå, forklarte Lagerbäck.
Fotball
Solbakken om Glimt-bragden: – Det er et stykke opp til det Rosenborg gjorde
12 MINUTTER SIDEN
Lagerbäck forklarte også at Hovland en liten fordel i at han er samspilt med Tore Reginiussen, en spiller som har fått mye tillit hos landslagssjefen.
– Det er en fordel hvis det skulle bli sånn at Hovland og Reginiussen skulle komme til å spille sammen på landslaget, sa han.
Siden forrige tropp er Birger Meling, Kristoffer Ajer, Martin Ødegaard ute. Ødegaard blir med U21-landslaget.
Haitam Alesaami og Mats Møller Dæhli har også kommet inn.
Håvard Nordtveit har karantene i oppgjøret mot Slovenia, men Lagerbäck har likevel funnet plass til Hoffenheim-spilleren.
– Spillerne skal ha honnør for hvordan de har prestert i 2018. Vi har kontrollert samtlige seks kamper vi har spilt og vunnet fem av dem. Kan vi fortsette slik så har vi skapt et veldig bra bunnivå.
– Jeg er veldig positiv til hvordan spillerne har prestert. Jeg synes de har gjort et fantastisk bra 2018, roste Lagerbäck.
Norges landslagssjef brukte ellers mye av tiden på å prate om drøying av tid og disiplin i egne rekker.
– Vi skal fortsette å jobbe med dette, så jeg håper dere skal få se et superdisiplinert Norge neste kamp, sa Lagerbäck.
Kommunikasjonssjef Svein Graff kunne avslutningsvis fortelle at etter justeringen av billettpriser har NFF solgt 8500 billetter knappe to uker før oppgjøret mot Slovenia.
Dette er troppen til kampene mot Slovenia og Bulgaria:
Eliteserien
Var-slakt, Hornelands forsvarstale og kritiske til lånespillere
27 MINUTTER SIDEN
Fotball
Landslagsspiller må operere
EN TIME SIDEN