Mandag startet den drøye ti dagers lange landslagsperioden, som er den siste de norske landslagsgutta skal gjennom dette kalenderåret. 2020-sesongen for Lars Lagerbäck og co. avsluttes med tre kamper, derav to Nations League-bortekamper mot Romania og Østerrike.
Før de to kampene i Nations League, skal det norske A-landslaget spille en vennskapskamp (er en slags "bronsefinale" i omspillet om EM-plass) mot Israel på Ullevaal stadion.
VM-kvalifisering
Samlet spillerne på banen like etter kampslutt: – Skuffelsen er stor
16/11/2021 PÅ 22:40
Lagerbäck er stort sett ganske forutsigbar hva laguttak angår, men mot Israel kan svensken dra frem flere overraskelser av hatten.

Hinter om flere uerfarne spillere

For på mandagens digitale pressekonferanse på Ullevaal stadion, fikk nemlig landslagssjefen spørsmål fra Eurosport om hvorvidt Israel-kampen er en god mulighet for å teste ut de litt mer urutinerte spillerne i troppen.
– Vi vil nok ikke risikere noe før Romania og Østerrike, så det sporet du er inne på der er nok ganske sannsynlig. Du vil nok få se litt færre erfarne spillere i kampen mot Israel, sier Lagerbäck på pressekonferansen.
Og kanskje får vi se en og annen debutant på Ullevaal stadion onsdag kveld. Flere i den norske troppen står uten A-landslagskamper, derav Bodø/Glimt-stopper Marius Lode og Royal Antwerpen-back Simen Juklerød som er med i troppen for første gang.
Heller ikke Coventry-utlånte Leo Skiri Østigard (på lån fra Brighton), Glimt-spiller Patrick Berg og Odd-keeper Sondre Rossbach har kamper for det norske A-landslaget.

– Tatt store steg

En spiller som har utmerket seg de siste månedene, og som søndag fikk den gledelige telefonen fra landslagsledelsen, er Royal Antwerpen-spiller Simen Juklerød. Med flere kamper for belgierne i Europa League, deriblant den imponerende seieren over Tottenham hjemme på Bosuil stadion, er det tydelig at landslagssjefen har latt seg imponere av den tidligere VIF-kometen.
– Simen har tatt store steg i Belgia, der han har fått prøve seg som både sideback og kantspiller. Han har gjort det veldig bra og fått kjent på internasjonalt nivå, blant annet spilte han en veldig god kamp mot Tottenham, sier Lagerbäck på spørsmål fra Eurosport, som samtidig legger til at han ser på Juklerød som en back på landslaget.
Også debutant og Bodø/Glimt-stopper Maris Lode høster ros fra landslagssjefen.
– Marius er en veldig spennende spiller. Han har spilt på et lag som har dominert kampene, men han har også fått prøve seg internasjonalt, noe som har vært veldig gøy å se på. I Eliteserien har han først og fremst vist at han er en god pasningsspiller, så han er en interessant spiller som jeg gleder meg til å bli bedre kjent med, forteller Lars Lagerbäck videre.
Sett denne?

Bernt oppsummerer: Freddy vikarierer, feilslåtte finter og mote

VM-kvalifisering
VM-drømmen brast for Norge – sjanseløse i Rotterdam
16/11/2021 PÅ 21:39
VM-kvalifisering
Solbakken fra start – slik stiller Norge mot Nederland
16/11/2021 PÅ 18:40