– Jeg kunne tenkt meg å være med allerede nå. Men det er ikke jeg som tar ut laget, og dessuten kan jeg forstå Lars Lagerbäcks begrunnelse for at jeg ikke er med, sier Wikheim til Eurosport.no.
Da landslagssjefen presenterte troppen til treningskampene mot Panama og Island fikk han spørsmål om Wikheim var aktuell for troppen.
VM-kvalifisering
Samlet spillerne på banen like etter kampslutt: – Skuffelsen er stor
16/11/2021 PÅ 22:40
– Han har vokst frem underveis i tiden vi har jobbet med landslaget. Jeg har sett noen av de siste kampene han har spilt. Han gjør det bra, men han finnes ikke i denne troppen. Jeg er opptatt av å bygge en stamme og ha kontinuitet i laget, sa Lagerbäck om Wikheim tirsdag.

– Noe av det største

25-åringen erkjenner at han hadde håpet på å være med i troppen, og at han føler seg i stand til å bidra på A-landslaget. Likevel hadde han ingen problemer med å akseptere at han ikke var en del av dette uttaket. Han har gått gradene gjennom de aldersbestemte landslagene.
– Jeg må bare fortsette å jobbe hardt og levere over en lang periode. Det er mange gode spillere i landslaget nå. Men å få spille med flagget på brystet er en drøm for meg. Det er noe av det største man kan gjøre som fotballspiller, sier han.
Midtjylland har blant annet slått FC København to ganger og Brøndby på bortebane på vei til mesterskapstittelen i Danmark. Den ferske seriemesteren beskriver det som en eventyrsesong.
– Det har vært så vanskelig, og en periode trodde vi det ikke var mulig. Det har vært helt vilt. Dette er det største jeg har opplevd i karrieren, sier Wikheim, som ble seriemester med Strømsgodset i 2013.
– Denne gangen har jeg vært mye mer delaktig i gullet.
Saken fortsetter under videoen:

Nominert til årets spiller

Den siste halvdelen av sesongen har han spilt fast i mesterlaget og stadig tatt nye steg. Av eget lag ble han som én av tre spillere nominert til prisen som lagets beste spiller i 2017/2018-sesongen. Kaptein Jakob Poulsen vant kåringen.
– Det var selvsagt en stor anerkjennelse å bli nominert. For meg har det vært en veldig god sesong, og jeg har avsluttet den på mitt beste. I sluttspillet følte jeg det gikk veldig bra. Jeg er utrolig stolt både over meg selv og laget, sier han.
Til høsten venter Champions League-kvalifisering.
– Det gleder jeg meg selvsagt enormt til. Det blir spennende å se hvem vi blir trukket mot, for det kan hende at vi må være litt heldige der, sier han på telefon fra Barcelona, hvor han er på en velfortjent ferie.

Følger Godset tett

Strømsgodset står fremdeles Hokksund-mannens hjerte nært. Han har fulgt Drammens-klubben tett siden han forlot klubben i 2015.
Denne sesongen har det gått trått for Godset, som står med ni poeng etter de elleve første serierundene.
– Jeg ser de kampene jeg kan og følger med på resultater og slikt ellers. De har en sinnssyk sterk tropp og gode spillere. Nå ser det ikke bra ut, men de er nødt til å jobbe på og fokusere. I fjor hadde de en helt voldsom høstsesong. Jeg tror de kan redde inn en ålreit sesong denne sesongen også, sier Gustav Wikheim til Eurosport.no.
VM-kvalifisering
VM-drømmen brast for Norge – sjanseløse i Rotterdam
16/11/2021 PÅ 21:39
VM-kvalifisering
Solbakken fra start – slik stiller Norge mot Nederland
16/11/2021 PÅ 18:40