26-åringen var nær å bli toppscorer i Nederland med sine 19 scoringer.
– Jeg føler meg klar for de store seriene. Spania, Tyskland, England og Italia er mitt fokus og mine drømmer. Jeg må se an litt etter ferien, men det handler om timing, det så vi i fjor sommer. Da tok jeg det rette valget. Det må jeg gjøre igjen, sier landslagsspissen til NTB.
– Jeg vet ikke hva det ender med. Jeg vil ikke vite for mye om hva som skjer i kulissene. Mye faller på plass etter landslagsperioden (Island og Panama). Jeg har flere muligheter, men kan også bli værende i Haag. Det er klubben som egentlig bestemmer hva som skjer, men jeg er klar for alt. Nå har jeg vist at jeg kan spille i Nederland. Jeg er den beste spissen i Nederland. Han som scoret mer enn meg er høyreving på et av topplagene (Alireza Jahanbakhsh, AZ), sier den sprudlende norskamerikaneren.
UEFA Nations League
«Reservene» viste seg tilliten verdig: – En magisk følelse
12/06/2022 KLOKKEN 20:57

Treg start

Han står foran en sommer der han kan velge og vrake i tilbud. Johnsen scoret bare fem mål på de første 15 serierundene, men deretter har målene kommet ofte.
– Jeg er litt overrasket, siden jeg startet sesongen litt tregt. Jeg er stolt, og har virkelig vist hva jeg kan. Jeg har vist at jeg er en toppspiss. Det ble mange spørsmål da landslagssjefen hentet meg inn i fjor, men nå har jeg vist at Lars (Lagerbäck) og Perry (Per Joar Hansen) gjorde rett da de tok meg inn i varmen, sier Johnsen.
Han scoret 19 av Ados 45 mål denne sesongen. Dermed sto han for hele 42 prosent av klubbens seriemål.
– Det er ellevilt. Utover i sesongen ble spillerne bedre kjent. De forsto at jeg er best foran mål. Jeg er ikke den beste taktisk eller i selve spillfasen, men dersom jeg får ballen inne i boksen, så får jeg oftest avsluttet på mål. Og ofte når jeg treffer mål, så går ballen inn. Det er litt tur, men også ekstra trening og gjentatte ganger med avslutningstrening, sier 26-åringen.
– Er du blitt smartere?
– Det handler veldig om posisjonene jeg kommer i. Nå vet jeg enda bedre hvor jeg skal komme på løp på innlegg og dødballer, jeg vet hvor jeg skal være til rett tid. Nå skal jeg gjøre det enda oftere for landslaget også. Jeg er blitt både smartere og bedre, mener spissen.

Overrasket landslagssjefen

Landslagssjef Lars Lagerbäck innrømmer at den storvokste spissens målform i Nederland kom overraskende.
– Det er ingenting som overrasker meg i fotballen lenger, men om du hadde spurt meg før sesongen om han skulle kjempe om å bli toppscorer for en klubb midt på tabellen, hadde jeg vel ikke helt trodd på det. Han har virkelig tatt steg den siste tiden. Han scorer så mange mål. Det gjør også at jeg kan variere her. Jeg liker å ha litt ulike angripere, sier Lagerbäck.
– Jeg tror ingen forventet dette av meg, men jeg viser at jeg trives som spiss. Jeg valgte rett klubb, en klubb som spiller på mine styrker. Jeg gikk ikke nødvendigvis til den beste klubben, men jeg har fått mye spilletid. Det var viktig for meg, sier Johnsen.
Mot Island og Panama håper han å kvitte seg med nullen som pryder kolonnen for antall landslagsmål.
Norskamerikaneren svarer fortsatt på engelsk i intervjuer.
– Jeg kunne svart deg på norsk nå, men jeg blir litt skeptisk over hva jeg skal si. Jeg forstår alt dere sier, men har ikke alltid de rette ordene på plass når jeg skal svare. Jeg har fire språk i hodet mitt nå. Jeg kan spansk, portugisisk, engelsk og norsk. Jeg snakker utelukkende spansk med min spanske kjæreste, sier målmaskinen.
(©NTB/Eurosport.no)
UEFA Nations League
Vil jobbe med hodene før kampen mot «Söta Bror»: – Grøten er litt tyngre å tygge
10/06/2022 KLOKKEN 12:23
UEFA Nations League
Stopperkrise for Sverige før Norge-møte: Henter inn RBK-spiller
10/06/2022 KLOKKEN 07:53