– Kristoffer skal bli interessant å se i aksjon. Så bra som han er nå skal man normalt ikke være i hans alder. Han kan fortsatt bli bedre på ting, men slik konkurransen er i dag er han selvskreven i troppen, sa Lagerbäck til NTB på tirsdagens pressemøte.
Ajer er med i Lars Lagerbäcks ferskeste A-tropp. Han får etter all sannsynlighet sin første kamp på bestelaget mot Australia (h) eller Albania (b) senere i mars. Ingen av kampene inngår i noen form for kvalifisering.
Søndag var Ajer med på å vinne Old Firm-duellen mot Rangers med 3-2. Han var litt rusten før pause, men tok seg opp i andreomgangen.
cinch Premiership
Blodig drama for Ajer etter kollisjon med lagkamerat
25/02/2018 PÅ 16:09
Ajer fyller 20 år 17. april, og han har vært «før sin tid» i det aller meste både fra tiden i Start og nå for Celtic:
Han er tidenes yngste Start-spiller (16 år og 93 dager).
Han er tidenes yngste (16 år og 355 dager) lagkaptein i den norske Eliteserien.

Inne i varmen

I den skotske storklubben er romerikeren nå sikker på laget. Ajer brukte et utlån til Kilmarnock forrige sesong godt. Etter en sterk sommeroppkjøring med Celtic tok han så steget i løpet av høsten.
Ajer har overbevist manager Brendan Rodgers til de grader.
Lagerbäck tar nå ut sin tredje tenåring. Før Ajer har Martin Ødegaard og Sander Berge fått sjansen fra kategorien under-20.
Lagerbäck er ikke tilfreds med hvordan hans norske landslag har løst oppgaven på midtstopperplass så langt.
Det begynner å bli en stund siden Norge hadde midtstoppere av god europeisk klasse. På 1990-tallet flommet det nesten over: Rune Bratseth, Henning Berg, Ronny Johnsen og Dan Eggen er noen.

Kaptein?

Senere hadde landslaget nytten av Brede Hangeland i mange, mange år. Etter at han ga seg, har det bare i glimt av stabilitet i hjertet av det norske forsvarsspillet.
Ajer har lederegenskaper som kan gjøre ham til et hett kapteinsemne. – Ut ifra det jeg har hørt om ham, jeg har ikke snakket med Ajer selv, så er det fullt mulig at han i framtiden kan bli en lagkaptein, sa Lagerbäck på spørsmål fra VG.
(©NTB)
UEFA Europa League
Ajer og Celtic tok første stikk mot Zenit
15/02/2018 PÅ 22:16
Fotball
Forbløffet over Ajers fremskritt: – Veldig uvanlig
05/01/2018 PÅ 07:40