Southamptons sjokkåpning senket Liverpool

Publisert 05/01/2021 klokken 08:17 GMT+1

Southampton åpnet forrykende i Premier League-oppgjøret mot Liverpool og scoret etter to minutter ved Danny Ings. Det ga 1–0 og tre poeng mot serielederen.

Danny Ings feirer matchvinnerscoringen mot Liverpool

Tapet var Liverpools andre i ligaen denne sesongen og betyr at Merseyside-klubben fortsatt er a poeng med Ole Gunnar Solskjærs Manchester United på toppen av tabellen.
United har samtidig én kamp til gode på mannskapet til Jürgen Klopp.
Southampton klatret på sin side til sjetteplass med seieren og har ikke mer enn fire poeng opp til serieleder Liverpool.

Tidlig mål

Klopp var langt fra fornøyd med Liverpools første tap siden tidlig i oktober.
– Hva som var skuffende? Hvor lang tid har vi? svarte han på spørsmål fra BBC.
– Starten selvsagt, fortsatte han. Ikke bare målet, men starten generelt. Gratulerer til Southampton, de fortjener det.
Mandagens kamp var mindre enn to minutter gammel da ballen havnet hos måltyven Danny Ings etter et frispark fra James Ward-Prowse. En elegant Ings-lobb senere lå ballen i nettet bak Liverpool-keeper Allison.
Scoringen var sesongens sjuende i ligaen for Southampton-spissen, som har en fortid i nettopp Liverpool.

Sjansefattig

For gjestenes nykomponerte stopperpar, Fabinho og Jordan Henderson, var det en tung start på kampen.
I en sjansefattig første omgang kunne i tillegg hjemmelaget fort doblet ledelsen da innbytter Nathan Tella kom til avslutning fire minutter før pause. Ings var igjen involvert i forarbeidet, og avslutningen fra Tella var god. Ballen strøk imidlertid på utsiden av stolpen.
– Det føltes som vi var under sterkt press, og forsvaret rundt boksen var nøkkelen i dag – og i tillegg prøvde vi å spille fotball. Det gjorde vi på en god måte, sa Southampton-manager Ralph Hasenhüttl til BBC etter kampen.
Tella fikk sjansen da Moussa Djenepo måtte gi seg med skade etter en drøy halvtime.
Mohamed Salah kom til Liverpools største sjanse da han headet over på bakerste stolpe i overtiden.

Straffesituasjon

Liverpool hadde ballen mye etter pause, men det var langt mellom de store sjansene. Sadio Mané kunne utlignet etter et snaut kvarter, men Southampton-forsvarer Jack Stephens blokkerte avslutningen.
Litt tidligere i omgangen hadde VAR-dommerne sett på en mulig hands i hjemmelagets felt. TV-bildene viste at ballen traff hånden til nevnte Stephens, men forseelsen ble åpenbart ikke vurdert som straffbar.
Seks minutter før slutt kunne Southampton punktert kampen da Liverpool-keeper Allison kom ut av eget mål og feilberegnet aksjonen. Yan Valery avsluttet mot det tomme målet, men ballen ble for løs. Dermed kunne Liverpool rydde opp.
– Det var en sinnssyk kamp, stemmen min er nesten borte. Gutta er slitne, det må du være for å vinne mot et slikt lag, sa Hasenhüttl.