Flere overraskelser i cupen: Brann slått ut av OBOS-ligalag

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 01/05/2024 klokken 21:48 GMT+2

To av de største favorittene til å vinne den norske cupen røk ut i den 3. runden.

Branns Sivert Heltne Nilsen under 3. runde i fotball NM for menn mellom Levanger og Brann på TOBB Arena Levanger.

Levanger - Brann 1-0 (1-0)
Den største overraskelsen kom på TOBB Arena. Det nyopprykkede OBOS-ligalaget Levanger fikk besøk av Brann.
Levanger har fått en svært god start på sesongen. Etter fem kamper ligger de på en 4. plass i ligaen, men likevel var gjestene fra Bergen store favoritter.
Rødtrøyene ligger på en 3. plass i Eliteserien. Likevel tok det ikke mange minuttene før Brann havnet i trøbbel.
Etter bare sju minutter sendte Arne Gunnes hjemmelaget opp i føringen. Levanger rullet vakkert opp på venstresiden. Theo Asksnes Olsen dro seg inn i boksen før han fant Gunnes inne i boksen. Spissen var iskald da muligheten bød seg, og han hadde få problemer med å sette inn oppgjørets første scoring.
Scoringen skulle også vise seg å bli kampens eneste. Brann slet med å etablere et trykk på Levanger gjennom hele kampen, og hjemmelaget klarte å kontrollere inn en imponerende 1-0-seier.
– Det går sent, og vi truer ikke nok med ball. Dette var en dårlig fotballkamp. Vi har en fire-fem sjanser, kunne vært heldige og fått ekstraomganger. Men prestasjonen er for dårlig. Det er ikke mer å si enn det, sier Branns assistenttrener Erik Huseklepp til Bergens Tidende.
Det er heller ikke første gang at Brann har gått på en smell i Levanger.
De to lagene møtte hverandre i 1. divisjon tilbake i 2015, og også den gang var det Levanger som stakk av med seieren på TOBB Arena.
Levanger vant 4-1 i hjemmeoppgjøret, og resultatet sørget for at daværende Brann-trener Rikard Norling fikk sparken.

LSK fikk revansj

Brann var dog ikke den eneste forhåndsfavoritten som endte med å ryke ut onsdag.
Bodø/Glimt fikk besøk av Lillestrøm. Det er ikke mer enn 17 dager siden lagene møtte hverandre sist. 14. april gjestet Glimt Åråsen, og den gang endte det med knusende 5-0-seier til de regjerende seriemesterne fra Bodø.
Onsdag fikk derimot Lillestrøm sin revansj.
Et langt mer giftig LSK-lag gikk rett i strupen på de regjerende norske seriemesterne. Gjermund Åsen sendte gjestene opp i ledelsen etter kun tre minutter.
Håkon Evjen sørget dog for balanse i regnskapet etter 18 minutter, men rett før halvtimen var spilt, sørget Félix Vá for 1-2 på Aspmyra etter et praktangrep av Lillestrøm.
Lenge så det ut som at LSK ville få med seg en ledelse til pause, men fem minutter før hvilen satte Jens Petter Hauge inn utligningen.
Men Lillestrøm lot seg ikke vippe av pinnen etter en ny kalddusj. Istedenfor startet de andreomgang på nøyaktig samme måte som den første.
Tre minutter etter hvilen scoret Åsen sitt andre for dagen etter strålende forarbeid av Vá.
Denne gangen klarte heller ikke Bodø/Glimt å slå tilbake. Istedenfor økte Ruben Gabrielsen ledelsen med et hodestøt etter 62 minutter.
4-2-scoringen til Lillestrøm sørget for at lufta gikk litt ut av ballongen til hjemmelaget. Bodø/Glimt klarte aldri å mobilisere til en sluttspurt, og det endte noe overraskende med avansement til «fugla».
Bodø/Glimt spilte i fjorårets cupfinale. Da endte det med et 0-1-tap for Molde.