Frelseren Finne sendte Brann til himmels: – Spillergruppen er helt unik

Even Lübeck

Oppdatert 20/05/2023 klokken 23:22 GMT+2

Brann vant kampen på tribunen og på banen da cupfinalen gikk av stabelen lørdag på Ullevaal Stadion. I hovedrollen? En brennhet Bård Finne.

Se høydepunktene fra cupfinalen mellom Brann og Lillestrøm

Brann-Lillestrøm 2-0 (1-0):
ULLEVAAL STADION (Discovery):
Bård Finne, som kanskje har vært Eliteseriens beste spiller så langt i år, var nok en gang i hovedrollen da Brann vant cupfinalen lørdag. Finne var nest sist på 1-0-målet etter kvarteret og scoret 2-0-målet etter timen spilt, etter en nydelig enkeltmannsprestasjon.
Gullet var Branns sjuende i historien og deres første siden 2004. Da slo de Lyn 4-1 etter hat-trick av Bengt Sæternes på 29 minutter, og etter å ha ledet 4-1 etter 34 minutter.
Like fartsfylt ble det ikke lørdag på et nesten utsolgt Ullevaal Stadion, som badet i sol og der gradestokken viste nærmere 25 grader. Etter den tidlige Brann-scoringen var det langt mellom sjansene, men laget i rødt hadde stort sett god kontroll.
Hør intervjuet med Bård Finne her:

Brann-helten etter triumfen: – Helt vanvittig

Stolte

– Bergenserne er så enormt flinke til å støtte uansett om det går bra eller dårlig. De har hjulpet oss. Denne spillergruppen er helt unik, og måten de drar ting sammen på mangler sidestykke, sier Branns assistenttrener Erik Huseklepp til NRK etter kampslutt.
– Jeg er utrolig stolt over den gruppen vår, klubben og Bergen som by. Utrolig deilig dette, følger hovedtrener Eirik Horneland opp.
Sett denne? LSK-trener Geir Bakke roser fansen etter tapet for Brann. Artikkelen fortsetter under videoen.

Bakke roser fansen etter tapet: – Blir ikke bedre ramme

Enorm stemning

Stemningen på Ullevaal Stadion var elektrisk lang, lang tid før kampstart, og etter bare 40 sekunder måtte kampen settes på vent som følge av store mengder røyk og bluss fra LSK-fansen. Først etter to minutters stopp i spillet var lagene i gang igjen, på en røyklagt Ullevaal-matte, som forøvrig så strøken ut.
Kvarteret var spilt da Ole Didrik Blomberg sendte de tilreisende bergenserne til himmels. Bård Finne dro seg ned til dødlinja og slo inn. Ballen gikk under Mads Hedenstad Christiansen og på bakre stolpe til Blomberg, som nesten ble sjokkert over at målet var åpent fra fire meter. 22-åringen bredsidet ballen enkelt i mål til 1-0.
Her setter Ole Didrik Blomberg inn 1-0.
Etter den livlige åpningen roet kampen seg mange hakk. Akor Adams var nesten først på et innlegg etter halvtimen, men var millisekundet for sent ute.
Like før pause eksploderte det igjen. Finne fikk bra klem på et skudd fra 13-14 meter, men Hedenstad Christiansen strakk seg så lang han var og reddet på lekkert vis. På overtid av 1. omgang måtte Mathias Dyngeland i aksjon etter et frispark fra Thomas Lehne Olsen, men den gikk ut til corner. På den påfølgende corneren fikk Lehne Olsen gå opp upresset og heade på mål, men forsøket strøk stolpen.
Dermed sto det 1-0 til pause.

Perlescoring av Finne

Den andre omgangen startet med et smell, der begge lags supportere fyrte opp bluss. Og Lillestrøm, som så bleke ut i den første omgangen, kom ut i 100 og skapte flere halvsjanser tidlig i omgangen.
Men heller ikke Brann var ufarlige. Finne fikk en kjempemulighet etter 50 minutter etter en corner, men skudet fra åtte meter havnet i klypene på Hedenstad Christiansen. Fem minutter senere var Lehne Olsen på farta, men Dyngeland reddet forsøket fra LSKs nummer 10.
Og det var de rødkledde som scoret kampens andre mål, etter 62 minutter. Finne ble revet ned av Espen Garnås, men kom seg kjapt opp på beina igjen og kom på 12 meter før han skjøt i lengste hjørne. Hedenstad Christiansen ble tatt på feil bein og bare så ballen trille i mål til 2-0.
Sett denne? Artikkelen fortsetter under videoen.

Ironisk Brann-kaptein etter cupgullet: – Det er der fokuset vårt ligger nå

Ingen skikkelig sluttspurt

Adams trodde han hadde redusert etter 81 minutter, men var litt for alene gjennom og ble vinket av. VAR-sjekken viste også at spissen var nesten en meter i offside.
Utenom det skapte ikke de gulkledde noen voldsomme sjanser på tampen. Dermed ebbet kampen ut og Brann vinner cupfinalen for første gang siden 2004.
– Det er veldig gøy, nå må vi feire, sier Brann-kaptein Sivert Heltne Nilsen etter kampslutt.