Tripic-scoring sørget for Vikings sjette NM-tittel

Christine Skarstein Olsen

Oppdatert 08/12/2019 klokken 17:00 GMT+1

Viking vant cupfinalen på Ullevaal Stadion etter Zlatko Tripics straffescoring mot Haugesund.

Thorstvedt gråter

• Se returoppgjøret mellom Lillestrøm - Start onsdag kl. 19.00 på Eurosport Player, Dplay og Eurosport Norge. Sikre deg tilgang her!
Haugesund - Viking: 0-1
En jevn kamp var det flere av spillerne som spådde før Haugesund og Viking møttes til cupfinale på Ullevaal søndag. Og slik ble det også. Begge lag angrep i første omgang, men det stod 0-0 til pause.
Men fire minutter ut i andreomgang ble Zlatko Tripic felt innenfor 16-meteren og satte inn Viking-scoringen som sørget for seier over Haugesund og Vikings sjette NM-tittel.
Spillerne var tydelig rørt etter seieren. Både Tripic og Kristian Thorstvedt tok til tårene i intervjuet med NRK.
– Du kan se at alle sammen rundt gråter og er rørt. Dette her er sykt. Jeg har ikke ord akkurat nå, sa Tripic.
– Det er helt fantastisk. For to år siden fikk jeg ikke kontrakt med Stabæk og nå står jeg her å har vunnet cupfinalen med Viking, sa Thorstvedt på gråten.
Saken fortsetter under:

Målløs førsteomgang

Lagene startet med flere sjanser, og etter 17 minutter kom Viking til en stor mulighet. Zlatco Tripic tok med seg ballen, Ylldren Ibrahimaj tok over og sentret til Sondre Bjørshol som fant Benjamin Källmann inne i feltet, men han skjøt utenfor.
Etter halvtimen spilt stod det fortsatt 0-0 mellom de to lagene. Bruno Leite fikk vist fram litt lekker dribling og tok med seg ballen videre, men ble stoppet av Viking.
Ti minutter før pause ble Tripic felt rett utenfor 16-meteren og dommeren blåste frispark til de mørkeblå. Ibrahimaj skjøt, men ballen gikk rett i Haugesund-muren.
Begge lag presset på, men fikk ikke uttelling for sine sjanser. Det stod 0-0 også til pause.

Straffe-scoring

Og temperatur var det også fra første stund i andreomgang. Etter fire minutter kom Viking på løp igjen og fikk flere sjanser foran FKH-målet, men klarte ikke å avslutte. Tripic fikk en dytt i ryggen av Desler og gikk i bakken. Dommer pekte på straffemerket, noe FKH-spillerne reagerte på.
Viking-kapteinen tok straffen selv og sendte Viking i ledelsen på Ullevaal. Pyro ble fyrt opp på Viking-tribunen og jubelen var stor.
Ëtter scoringen presset Haugesund voldsomt på og med drøye 15 minutter igjen av ordinært tid, kom Martin Samuelsen på skudd, men Iven Austbø reddet.
Haugesund klarte ikke å få scoringen de trengte og dermed Viking sikret sitt sjette cupmesterskap.