Aalesund - Viking 1-1 (4-6 etter straffer)
Det ble høydramatisk på Color Line Stadion, der den store snakkisen etter kampen var det som så ut som et soleklart straffespark på overtid av overtiden i ordinær tid. Aron Thrándarson var den som ble sparket ned, og han var mildt sagt irritert etter kampen.
Eliteserien
Slo ned egen keeper og ble utvist da Viking snudde på overtid
28/11/2021 PÅ 18:00
– Ser du?! Han går rett i ryggen min. Han sparker beinet mitt. Det er en vits av en avgjørelse fra dommeren, og han er grunnen til at vi ryker ut, sier islendingen til NRK.
Aalesund-trener, Lars Bohinen, var helt enig med sin spiller.
– Han tar fra oss cup-drømmen vår, det er det ingen tvil om. Det er en soleklar straffe, sier han.
Viking-leiren var derimot i et helt annet humør, og kaptein, Zlatko Tripic, var strålende fornøyd med sitt lag.
– Det var mye følelser, og jeg er så utrolig stolt av denne gjengen her, som har jobbet steinhardt, sier han, samtidig som han var klokkeklar på at det var et fortjent avansement, om man summerte opp kampen som en helhet.
Aalesund kom best i gang i det som skulle bli en uhyre jevn batalje på Color Line Stadion. Sondre Brunstad Fet laget i praksis det første målet da han dro seg forbi fem mann og ble lagt i bakken inne i feltet av Fredrik Torsteinbø. Niklas Castro, som har vært en av klubbens beste spillere i år satte inn 1-0.
Viking klarte å slå tilbake fem minutter før pause. Tommy Høiland var sterk og oppmerksom da han serverte Torsteinbø, som gjorde det godt igjen etter å ha laget straffe. Fra rundt 16 meter plasserte han ballen kaldt ned i hjørnet.
Utover i den andre omgangen var det Viking som tok kommandoen, men ved unntak av en frekk frispark-variant var det i all hovedsak to lag som nøytraliserte hverandre.
Torsteinbø kunne blitt matchvinner ett minutt før slutt, men fra et par meter kom Andreas Lie flott ut og reddet skuddet fra spissen.
På overtid av overtiden ble Aalesund snytt for det som så ut som et klart straffespark, men i stedet lot Kai Erik Steen den gå, og det ble ekstraomganger.
Spillerne virket slitne og lite villige til å ta risiko de siste 30 minuttene, men fem minutter før slutt fikk Aalesund to gigantmuligheter. Først fra bare noen meter, der Oddbjørn Lie ikke traff rent, før Pape Gueyes skudd noen sekunder senere ble slått over av Austbø i Viking-målet.
På straffesparkkonkurransen var det mange svake straffer, men det ble kun én bom, og den var det Ståle Stålinho Sætre som stod for. Dermed var det Viking som tok seg til semifinalen i Cupen.
Eliteserien
Alt annet enn Grill-vær i Bergen – ny tabbe og Viking-triumf i fotballparodi
28/10/2021 PÅ 17:52
OBOS-ligaen
– Det er fryktelig vanskelig å si hva som skjer videre
20/10/2021 PÅ 11:51