• Se Strømsgodset-Rosenborg på MAX, Eurosport Player og Dplay på fredag kl.19.00. Sikre deg tilgang her!
Odd - Haugesund 0-3
Etter at Viking slo Ranheim 3-0 i går, var det duket for et tett og jevnt oppgjør om den siste plassen i cupfinalen. Kampen startet uten de store sjansene, og foruten Lauritsens skudd i nettveggen, var det ikke mange sjanser i den første omgangen.
Eliteserien
Sen utligning reddet sjansesløsende Tromsø
19/06/2022 KLOKKEN 18:02
Men etter en målløs første omgang tok det kun tre minutter før 22 år gamle Martin Samuelsen tok på seg danseskoene. Fra rundt 35 meter dro han seg forbi tre mann og Fredrik Semb Berge så ikke noe annet valg enn å sette ut beinet for å stoppe Haugesund-spilleren. Samuelsen gikk i bakken, og Niklas Sandberg var kald fra straffemerket.
– Det er ubeskrivelig. Jeg er rørt og glad. Det er så stort. Det er det man drømmer om som fotballspiller, og spille i cupfinalen, sa Sandberg til NRK.
Det var Odd som tok over kampen etter scoringen, og hjemmelaget produserte massevis av store muligheter.
Fagermo kunne trengt sin toppscorer, Torgeir Børven, i jakten på en utligning, men han stod over med gule kort.
Hverken Espen Ruud, Vebjørn Hoff eller Fredrik Nordkvelle klarte å overliste en meget god Helge Sandvik i Haugesund-buret. Birk Risa ropte også på straffespark, uten at Tore Hansen var enig i backens ønske.
Odd klarte ikke å få ballen i mål, mye takket være Sandvik. Det fikk ikke kaptein, Christian Grindheim til å ta av på keeperens vegne.
– Når Martin driver en annen idrett plutselig er det vanskelig å stoppe han. Han skaffer et straffespark og scorer ett selv. Helge var god, men Martin var hakket bedre, sier kapteinen til NRK.
I stedet skulle Samuelsen fortsette å vise seg frem for Haugesund.
Kantspilleren snappet ballen fra en uoppmerksom Fredrik Oldrup Jensen, og driblet vekk Odds midtbanegeneral. Fra rundt 16 meter smalt han ballen i nærmeste hjørne og doblet ledelsen for Haugesund.
To mål var ikke nok til å få 22-åringen til å ta av.
– Det blir en rolig feiring. Vi har kamp til helgen, sa han kort på vei til å feire med fansen.
Sondre Tronstad kronet en flott dag for bortelaget med å sette inn 3-0. Dermed er det Jostein Grindhaug og Haugesund som skal spille cupfinalen mot Viking 8. desember.
Eliteserien
Trømsø forlenget med Helstrup
17/06/2022 KLOKKEN 12:29
Eliteserien
Dominerte etter kontroversielt rødt kort: – Det er risikoen ved å legge seg i feltet
11/05/2022 KLOKKEN 18:53