Herolind Shala var lynraskt framme på returen etter Ricardo Friedrichs strafferedning og skjøt Start til semifinale i fotball-NM med 2-1 over Bodø/Glimt.
I det 75. minutt fikk hjemmelaget straffespark da José Isidoro klønete og unødvendig felte Tobias Christensen på hjørnet av 16-meteren. 18-årige Christensen tok selv straffen i et forsøk på å bli både tomålsscorer og matchvinner, men målvakten kastet seg og slo ut ved stolpen.
Som en rakett kom Shala inn fra siden og knallet returen i mål. Dermed er Start klar for sin sjuende NM-semifinale, og håpet lever om klubbens aller første cupfinale.
Norgesmesterskapet
Coolen: – Jeg vil ikke snakke om det
02/12/2018 KLOKKEN 15:09
– Det er et steg nærmere den ultimate drømmen for sørlandet og Start, men vi har ikke oppnådd noe ennå. Vi har kriget hjem en tøff og jevn kamp, og det er en god egenskap vi har klart å tilegne oss. Vi har utviklet oss sakte men sikkert, et steg av gangen og fått på plass en del ting den siste tiden, sier Rekdal til Eurosport.no etter kampen.
Start står nå med tre seire på rad, uten at Rekdal vil gi spillerne veldig mye tid til å nyte akkurat det.
– Vi er fortsatt nødt til å bli bedre. Vi kan glede oss i dag, men må glemme det i morgen, sier Rekdal.

Christensen scoret først

Start fikk en nesten perfekt start da Christensen skjøt laget i ledelse før det var spilt sju minutter, men Kristian Fardal Opseth utlignet mindre enn et kvarter senere, og fram til pause var gjestene både best og farligst.
Kjetil Rekdals menn hevet seg etter pause og var best da, men i en åpen kamp kom også Glimt til store sjanser, både før og etter Shalas vinnermål.
Glimt fikk kampens første sjanse da Philip Zinckernagel sendte et skummelt skudd centimeter utenfor stolpen, men sekunder senere var det Start som tok ledelsen. Eirik Wichne kom fram på høyresiden og slo flatt inn. Herolind Shala lot ballen gå til bedre plasserte Christensen, som etter en dårlig førsteberøring fikk ballen igjen fra Martin Bjørnbak og sendte den hardt og lavt i mål.
Start presset på i jakt på flere scoringer og kom til et par halvsjanser, men i det 19. minutt utlignet Glimt. Patrick Berg plukket opp nedfallsfrukten etter en duell og slo en lur stikker til Opseth, som med et flott medtak og vending kvittet seg med Damion Lowe før han skjøt forbi Håkon Opdal.
Etter utligningen var det Glimt som presset på og skapte muligheter. Den største kom i det 35. minutt og burde ha gitt uttelling.

Kjempesjanse

Et innlegg ble stusset videre til Bjørnbakk, som skjøt mot hjørnet. Opdal i full strekk slo den i stolpen, men returen gikk rett til Opseth, som fra kort hold skjøt over nesten åpent mål.
Opdal måtte i aksjon igjen da Zinckernagel vendte av en motspiller og kunne avslutte fra god posisjon i det 69. minutt, men det var hjemmepublikum som fikk grunn til å juble da Start slo Glimt for annen gang på fire dager.
Søndagens viktige seier på Aspmyra var Starts første borteseier i Eliteserien på 1212 dager. Onsdagens hjemmeseier kan bane vei for noe Start aldri har opplevd: Cupfinalespill på Ullevaal.
(Eurosport.no/NTB)
Norgesmesterskapet
Stabæk-sjef med kontroversielt RBK-utspill: – Det ble feil
02/12/2018 KLOKKEN 13:50
Norgesmesterskapet
Bendtner-dobbel i cupfinalen: – Vi snudde det etter en turbulent sesong
02/12/2018 KLOKKEN 14:15