Populære sporter
All sport
Vis alt

NFF reagerer på pokalstunt: – Respektløst

Jonas Moen Rye

Oppdatert 04/12/2017 klokken 12:07 GMT+1

Aleksander Melgalvis får motbør fra NFF dagen etter cupfinalefesten.

melgalvis

Foto: Scanpix

Aleksander Melgalvis (28) dukket søndag kveld opp på Lillestrøms cupfinalefest i Adams drakt og NM-pokalen møysommelig plassert foran sine edlere deler.
Etter at Sarspborg 08 ble slått 3-2 på Ullevaal, feiret cupheltene seg selv og sine, da 28-åringen fikk den gode idéen å gå i Christian Gytkjær og Ingrid Rylands fotspor.
Stuntet falt ikke i god jord hos NFF, som mener LSK-spilleren viser mangel på respekt overfor kongepokalen.
– Å vinne et cupgull er stort, og selvfølgelig skal det feires. Men det er fullt mulig å få til uten at man viser kongepokalen og det den representerer så lite respekt. Det var helt sikkert ikke Melgalvis sin intensjon, men dette blir uansett feil. Det tror vi både Melgalvis og Lillestrøm er enige i, sier NFFs kommunikasjonssjef Yngve Haavik til TV 2 dagen derpå.
Hovedpersonen uttalte overfor VG søndag at han ikke angret, men hadde mandag en litt mer ydmyk tilnærmelse.
– Det var selvfølgelig ikke intensjonen å støte noen, og det legger jeg meg flat for. Det var en impulsiv handling og det skjedde helt tilfeldig. Jeg angrer ikke på det jeg gjorde, men beklager selvfølgelig til de som føler seg krenket, sier Melgalvis til kanalen, som også har hatt andre ting å tenke på siden cupfinalen.
Mot Sarpsborg 08 satt representanter fra det latviske landslaget og fulgte med 28-åringen. Med latvisk bestefar fristes Melgalvis til å tre på seg den latviske landslagsdrakten, om det lar seg ordne.
– Den latviske landslagssjefen og en representant fra forbundet var innom i dag og så kampen. Jeg pratet med de i går. De ønsker veldig gjerne å ha meg med der. Spørsmålet er når dobbelt statsborgerskapet vil innføres i Norge. Det fremmes forslag på det i Stortinget og det er etter det jeg forstår majoritet for det. Hvis det går i orden er ikke det noe problem, sa Melgalvis til Eurosport.no søndag.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame