Populære sporter
All sport
Vis alt

Nordmenn plukket opp av MLS-klubber: – Han er veldig spennende

Håkon Brandsnes

Oppdatert 12/01/2022 klokken 11:13 GMT+1

Sivert Haugli (22) og Skage Simonsen Lehland (23) får sjansen til å vise seg frem.

Sivert Haugli (FOTO: Virginia Tech University)

Foto: Other Agency

  • Se storoppgjøret Barcelona - Real Madrid i den spanske supercupen onsdag 12. januar fra klokken 20:00 på MAX og discovery+!
De to nordmennene ble begge plukket ut på tampen av nattens SuperDraft. Skage Simonsen Lehland (23) ble valgt av D.C. United, mens Sivert Haugli (22) ble valgt av Portland Timbers. De to vil nå ta del i MLS-klubbenes sesongoppkjøring i håp om å få kontrakt.
Både Simonsen Lehland og Haugli har tidligere spilt på nivå tre i Norge, for henholdsvis Fana IL og Bærum.
Simonsen Lehland sluttet seg til SMU Mustangs i 2020, mens Haugli dro til Virginia Tech University i 2018.
Team Leader i College Scholarships USA, Nicolay Netskar, hadde stor tro på at Haugli skulle bli plukket ut. Discovery snakket med ham før draften.
– Han har egentlig gjort det veldig, veldig bra der. Virginia Tech er et veldig sterkt lag og det er ikke gitt at du går rett inn i laget og spiller masse med en gang, men han har egentlig gjort det ganske bra fra første dag. Han har utviklet seg år for år og blitt kaptein på laget. Han er en stor midtstopper på 196 centimeter, så han er veldig spennende, sa Netskar om Haugli.
Også Morten Bjørshol var på kandidatlisten. Han ble imidlertid ikke draftet.
Nå venter en svært viktig periode for Simonsen Lehland og Haugli.
– Da blir de kalt inn i til treningsleir før sesongen og er med å trene med laget en god stund, så kommer de til et punkt der de enten blir signert på kontrakt eller ikke. Hvis de gjør det bra nok, blir de ofte signert på en ettårskontrakt ut sesongen, forklarte Netskar om veien videre.
Både D.C. United og Portland Timbers har hatt norske bidrag de siste åra. Ola Kamara har spilt for D.C. United siden 2019, mens Adam Larsen Kwarasey og Pa Modou Kah var innom Portland Timbers for noen år tilbake.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Relatert
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame