Fredag kunne Eurosport erfare at Deila var en sterk kandidat for en trenerjobb i New York City FC i amerikanske MLS. Mandag bekrefter Vålerenga på sin hjemmeside at NYCFC er neste stopp for Deila.
– Jeg takker for tre flotte og innholdsrike år i Vålerenga. Jeg har truffet mange fantastiske mennesker. Vi skulle jobbe videre sammen, men i romjulen dukket denne mulighet opp. Når vi nå har kommet til enighet, er dette en mulighet jeg ikke kan si nei til, sier den nye New York City FC-treneren til klubbens hjemmeside.
MLS
Deila hyllet eget lag tross tap i debuten
16/01/2020 PÅ 18:04
Også på New York Citys hjemmeside ble nyheten presentert.
– Vi gleder oss veldig over å få Ronny inn. Etter et grundig trenersøk er vi sikre på at vi har funnet en som passer perfekt som New York City FC. City Football Group har lenge hatt et forhold til Ronny, og vi har vært veldig imponert over hans trenerstil og troen på en spillestil som passer vår offensive filosofi, sier administrerende direktør Brad Sims i den amerikanske klubben.

Ny sjanse

Dette blir andre gang Deila får prøve seg som trener i utlandet. Han var trener for den skotske storklubben Celtic fra 2014 til 2016. Den jobben fikk han etter å ha ledet Strømsgodset til seriegull i 2013.
I Skottland ble det seriegull to år på rad og ett ligacupgull, men etter manglende kvalifisering til Champions League og skuffende resultater mot blant andre Rangers, valgte nordmannen å gå av som trener etter 2014/15-sesongen.
I juli 2016 fikk han jobben i Vålerenga.

Forlengelse i desember

12.desember kom nyheten om at Deila forlenget med Vålerenga med to år, altså ut 2022. Den opprinnelige gikk ut ved slutten av 2020.
Nå har han undertegnet en treårskontrakt med den tidligere klubben til Mikkel «Mix» Diskerud» og Jo Inge Berget.
Deila har tidligere trent både Strømsgodset og skotske Celtic til seriegull, før han kom til Vålerenga i juli 2016.
Dermed må Vålerenga på jakt etter ny hovedtrener og klubben sier at prosessen er i gang.
– Prosessen er i gang. Det er tre måneder til seriestart, og vi vil bruke den tiden som er nødvendig for å finne rett kandidat. Vi har et godt støtteapparat som kan starte den planlagte oppkjøringen til sesongen sammen med spillerne. Samtidig ønsker vi naturligvis at den nye hovedtreneren skal få så mye tid med laget før seriestart som mulig, sier styreleder, Thomas Baardseng.
(Eurosport.no/©NTB)
Sett denne?
Eliteserien
Sjekk VIF-keeperens «hemmelige våpen»: – Handler om å kamuflere
2 TIMER SIDEN
Fotball
Mener Solbakken bør ta ut Berisha på landslaget
2 TIMER SIDEN