Det er avisen Los Angeles Times som melder verdien på Ibrahimovics nye ettårskontrakt. Den tidligere lønnsrekorden tilhørte Kaká. Brasilianeren tjente årlig 7,16 millioner da han var i Orlando City mellom 2014 og 2017.
I norske kroner er Zlatan-avtalen verdt 61 millioner. Det er fem ganger så mye som han fikk i sitt første MLS-år. 37-åringen forlot Manchester United til fordel for Galaxy i mars i fjor.
Han gjorde en knallsterk debutsesong med 22 ligamål, der flere var av det utsøkte slaget, men som lag skuffet Galaxy. For annen sesong på rad greide ikke storklubben å ta seg til MLS-sluttspillet.
MLS
Diomande ble helten i følelsesladd comeback
25/10/2019 PÅ 07:02
Det gikk en stund rykter om at Ibrahimovic var på vei tilbake til Milan i Italia, men han valgte å bli i USA. Det blir han nå belønnet for med sin nye kontrakt.
På grunn av lønnsreglene i MLS må Los Angeles Galaxy gjøre grep etter Zlatans resignering. I den nordamerikanske toppligaen kan hver klubb kun ha tre spillere på såkalt «designated player»-kontrakt. Det vil si spillere som ikke er involvert i lønnstaket satt av MLS. Den nye Ibrahimovic-lønnen utløser en av disse kvoteplassene.
Dermed må LA-klubben enten reforhandle eller kvitte seg med Romain Alessandrini, Jonathan dos Santos eller Giovanni dos Santos, som i dag har DP-avtaler i Galaxy.
– Vi har en stor jobb foran oss, innrømmer Galaxy-president Chris Klein til Los Angeles Times.
(©NTB)
Sett denne?
MLS
Diomande ble dagens mann med to scoringer
13/07/2019 PÅ 11:00
MLS
Nani fortsetter karrieren i MLS
18/02/2019 PÅ 17:57