Eliteserien
    
30
Sebastian Langvik-Hansen
Highlights 
 
 Supprimer
14:37 

Arendal har signert en kontrakt med tidligere Odd-legende, Tommy Svindal Larsen. Mannen som har nesten 200 offisielle kamper for skiensklubben skal fungere som assistenttrener og toppspillerutvikler i Arendal.

– Vi har signert en storfisk. han skal være toppspillerutvikler og min assistent. Vi har lett på øverste hylle, sa hovedtrener Roger Risholt til Agderposten.

Svindal Larsen har trenererfaring fra juniorlaget til Odd og som hovedtrener i Pors der han ga seg i fjor. Nå skal han jobbe inn mot a-laget til andredivisjonsklubben på sørlandet.

Avtalen skal gjelde fra nyttår.

Tommy Svindal Larsen i kamp for Odd i 2009.
11:53 

Milan-fansen utpeker Jens Petter Hauge som sin «MVP» etter nordmannens imponerende kveld mot Celtic i europaligaen torsdag.

Hauge spilte sin andre kamp fra start for Milano-klubben, og han bidro sterkt til at vertene snudde 0-2 til 4-2 og avanserte til europaligaens cupspill.

Lynvingen fra Bodø scoret 3-2-målet etter et nydelig dribleraid og la opp til Brahim Díaz' 4-2-scoring.

– Hans prestasjon på San Siro var særlig spesiell. Teknikk, fart og kvalitet utgjorde hans oppvisning mot Celtic, og han var en konstant trussel gjennom kampen, skriver Milan i artikkelen om MVP-kåringen (mest verdifulle spiller).

Der kommer det også fram at Hauge fikk 80 prosent av stemmene i kåringen, som ble foretatt av Milans supportere.

(©NTB)

15:50 

Erling Braut Haaland skriver på Instagram at han fikk gode skadenyheter da han torsdag fikk sjekket låret sitt.

Borussia Dortmunds storscorer fra Jæren måtte stå over onsdagens mesterligaoppgjør mot Lazio. Da ble det også meldt at Haalands hamstringskade vil holde ham ute av spill resten av året.

Dagen derpå la 20-åringen ut et Instagram-bilde av seg selv med en tommel opp.

«Gode nyheter! Snakket med legene mine. Tilbake snart», skriver Haaland.

Om meldingen tyder på at Haaland spiller tidligere enn først antatt, er uvisst. Dortmund har siste seriekamp før jul borte mot Union Berlin 18. desember.

Bundesliga starter deretter opp igjen allerede 3. januar.

(©NTB)

BVB-Stars Erling Braut Haaland und Jadon Sancho
22:35 

Alexander Sørloth gjenfant scoringsformen da han var tilbake til Tyrkia. Med sitt første mål for Leipzig ordnet han 4-3 seier mot Basakhsehir i mesterligaen.

Yussuf Poulsen, Nordi Mukiele og Dani Olmo scoret de andre målene for Leipzig.

Fredrik Gulbrandsen scoret to mål siste i seriekamp for Basaksehir. Han fikk tillit fra start hos de tyrkiske mesterne mot Leipzig. Han ble byttet ut seks minutter før slutt uten å få nettkjenning.

Sørloth kom inn 25 minuter før slutt og scoret målet som holder liv i Leipzigs mesterligasjanser. Det kan bli en thrilleravslutning hjemme mot Manchester United

(©NTB)

22:35 

Borussia Dortmund varsler på Twitter at Haaland ikke spiller onsdag på grunn av en hamstringsskade. Ifølge ESPN er nordmannen ferdig for året, og ikke tilbake på banen før etter Tysklands vinterpause.

Det bekrefter Dortmund-trener Lucien Favre overfor Sky, ifølge Bild.

– Det kommer til å såre oss, sier sportsdirektør Michael Zorc til avisen.

I tillegg må Dortmund klare seg uten sin norske spydspiss i fire seriekamper og en cupkamp.

En hamstringskade kan resultere i alt fra en til seks uker på sidelinjen, avhengig av alvorligheten. Dortmund-trener Lucien Favre har tidligere gitt uttrykk for at han er bekymret for kampbelastningen Erling Braut Haaland har hatt og har ønsket å gi ham en pause.

(©NTB)

Erling Haaland
 

Ute resten av sesongen – mister kveldens «gateslagsmål»

Niklas Sandberg er skadet, og spiller neppe mer i 2020. Det melder Haugesunds Avis.

– Jeg har sett for meg at sesongen ryker nå, ja. Det ikke noen vits å ta noen sjanser heller. Da er det bedre å være 100 prosent når oppkjøringen starter igjen, bekrefter Sandberg til avisen.

Skaden oppsto på trening før hjemmekampen mot Sandefjord. I kveldens kamp mot Mjøndalen er også Alexander Stølås ute, han med karantene for gule kort. Ellers skal alle være tilgjengelige.

– Det er fortsatt motivasjon i spillergruppa. Hvis ikke, må vi finne den. Vi er ikke ferdige. De to neste vi møter (Mjøndalen og Strømsgodset) er to lag i desperasjon. Hvis vi står og kikker på da, så får vi skambank. Det er jo ikke kjekt. Det blir et gateslagsmål. Det må vi være klare for, sier trener Jostein Grindhaug til Haugesunds Avis.

 

Sarpsborg 08s Jonathan Lindseth (24) mister resten av sesongen. Det bekrefter klubbens lege, Chubaka Rubasha, overfor Sarpsborg Arbeiderblad.

– Vi har fått bekreftet det vi fryktet etter kampen. Vi skjønte tidlig at dette var mer enn en smell. Mr-bildene viser at Jonathan har skadet leddbåndet på innsiden av kneet. Leddbåndet er ikke avrevet, men det er mange fiber som er ødelagt, sier Rubasha.

Nå venter en lang opptreningsperiode for midtbanespilleren.

– Jonathan vil slite med å rekke oppkjøringen til neste sesong. Det tar vanligvis pluss-minus tre måneder før spillere er tilbake for fullt etter skader som dette, sier Rubasha.

Jonathan Lindseth
12:25 

Espen Auberg, leder for juridisk seksjon i Norges Fotballforbund (NFF), bekrefter til VG at de skal se nærmere på bruddet mellom Viking og Bjarne Berntsen.

– Vi tar en første runde på det nå i løpet av uken. Da vil vi be Viking om en forklaring. Før det vil vi ikke kunne si så mye mer, sier Auberg.

Rune Bertelsen, styreleder for Viking FK, innrømmer i et intervju med Stavanger Aftenblad å ha gjort «en stor feil» ved å la AS-styret ta seg av sluttforhandlingene med Berntsen.

11:23 

Norges Fotballforbund har bestemt seg for ikke å anke avgjørelsen fra Det europeiske fotballforbundet (Uefa) om å idømme Norge 0-3-tap mot Romania.

Dermed blir resultatet i den avlyste nasjonsligakampen stående.

NFF er uenig i beslutningen , men dropper anke ettersom det ikke er noe å vinne på det sportslig.

– Vi er fortsatt uenige i avgjørelsen og mener at NFF ikke kan holdes ansvarlig for at denne kampen ikke ble gjennomført, samt at vi måtte stille med et annet lag mot Østerrike. Etter resultatet mot Østerrike er Norge uansett nummer to i gruppen, og med dette som utgangspunkt dropper vi å anke, sier generalsekretær Pål Bjerketvedt.

(©NTB)

22:22 

Diskerud og Helsingborg rykket ned – klubbformannen gikk av.

Kalmars 1-0-seier mot AIK i svensk fotball mandag beseglet nedrykket for Mikkel Diskerud og Helsingborg. Det fikk umiddelbart konsekvenser for klubbledelsen.

I en uttalelse på den sørsvenske klubbens nettsider opplyser klubbformann Krister Azelius at han forlater sitt verv.

– Jeg har, som jeg har sagt til media, informert valgkomiteen om at jeg går av som klubbformann ved nedrykk. Den øvrige ledelsen har også informert valgkomiteen at de stiller sine plasser til disposisjon, sier han.

– Vi er dypt skuffet og tar naturligvis ansvaret vårt. Til dere medlemmer har valgt en ny formann, vil jeg lede ledelsens arbeid og gjør det med like stor gnist og vilje som tidligere, tilføyer Azelius.

Helsingborg har bare vunnet fire av 29 kamper i Allsvenskan denne sesongen. Sist klubben rykket ned fra øverste nivå i svensk fotball var i 2016.

(©NTB)

16:40 

To positive koronatester i Kongsvinger.

Det bekreftet fotballklubben selv på sine nettsider mandag ettermiddag.

«Etter retesting av spillertropp og støtteapparat lørdag 28. november er det nå kommet fram at to nye spillere har testet positivt for covid-19», skriver klubben i en uttalelse.

De to aktuelle spillerne det gjelder er allerede i karantene som følge av at det den siste tiden har vært flere smittetilfeller i klubben.

Også Stjørdals-Blinks spillere har vært i karantene som følge av at klubben møtte Kongsvinger til kamp nylig.

Flere kamper er utsatt som følge av situasjonen.

En rekke 1. divisjonsklubber har fått utsatt kamper i høst som følge av virussmitte. Så langt har i alt et titalls kamper måttet skyves på.

(©NTB)

 

Martin Samuelsen og Hull måtte se seg slått av Stevenage på straffer i andre runde av FA-cupen søndag. Stevenage avanserte med 6-5 etter straffesparkkonkuransen.

Rogalendingen forsøkte seg flere ganger, men klarte ikke å overliste hjemmelagets keeper. Tom Eaves sendte Hull i ledelsen etter pause, mens Elliott List sikret ekstraomganger.

Samuelsen har startet totalt fire cupkamper for Hull i inneværende sesong. I League One har det blitt fem innhopp. Laget topper tabellen.

(©NTB)

Martin Samuelsen
 

Mohamed Elyounoussi og Celtic klarte ikke å hamle opp med Ross County i den skotske ligacupen og måtte se seg slått 0-2 i åttedelsfinalen søndag.

Celtic har løftet ligacuptrofeet hvert sesong de siste fire årene, men får ikke muligheten til å løfte trofeet for femte gang på rad. Ross County slo ut storklubben allerede før kvartfinalene er i gang.

Dingwall-klubben er den siste foruten om Celtic som har vunnet cupgullet, og borte mot fjorårets vinner vartet de blåkledde opp med en kjempeprestasjon i kampen om å gjeninnta trofeet.

Fra benken fikk Elyounoussi se Ross Stewart sende bortelaget i føringen fra krittmerket like før pause.

Nordmannen ble byttet inn i det 68. minutt og fikk en kjempesjanse til å utligne minuttet senere. Elyounoussi raget til værs fra fem meter, men fant ikke veien til nettmaskene.

(©NTB)

Celtic's Moroccan midfielder Mohamed Elyounoussi runs with the ball during the UEFA Europa League group E football match between Celtic and Cluj at Celtic Park stadium in Glasgow, Scotland on October 3, 2019
17:14 

Milan svarte på Inters lørdagsseier med å ta en grei 2-0-seier over Fiorentina søndag. Jens Petter Hauge fikk ti minutter for Serie A-lederen.

Etter seieren har Milan et forsprang på fem poeng ned til byrival Inter etter ni serierunder. Milan står med 23 poeng og er fortsatt ubeseiret. Ned til tittelutfordrer Juventus på femteplass er det seks poeng.

Milan hadde god kontroll i kampen, og Fiorentina, som ligger helt nede på 16.-plass, slet med å skape farligheter. Fiorentina har nå gått fire kamper uten å score.

Vertene tok ledelsen etter 17 minutter da Alessio Romagnoli dukket opp på bakerste stolpe og headet en corner i mål.

Ledelsen ble doblet ti minutter seinere da Franck Kessie sikkert satte en straffe i mål. Samme mann fikk en ny mulighet fra straffemerket før hvilen, men brente den straffen.

Med ti minutter igjen å spille fikk Jens Petter Hauge sitt innhopp. Nordmannen slet med å markere seg i avslutningsminutter som var preget av en litt tam sluttspurt fra Fiorentina.

I likhet med resten av Fotball-Europa markerte Milan og Fiorentina-spillerne Diego Maradonas dødsfall. I det tiende spilleminutt ble kampen stoppet, og spillerne klappet i ett minutt for å hylle legenden.

(©NTB)

Jens Petter Hauge
 

Alexander Sørloth fikk alle tiders mulighet til å score sitt første Bundesliga-mål for Leipzig, men brente et straffespark i 2-1-seieren over Arminia Bielefeld.

Nordmannen har ennå ikke scoret siden gigantovergangen til Leipzig tidligere i år. Lørdag fikk han igjen muligheten fra start, men måtte gå målløs av banen. Leipzig fikk likevel med seg alle de tre poengene.

I Dortmund skjedde det uvanlige at Erling Braut Haaland gikk målløs av banen da Borussia Dortmund tapte 1-2 mot Köln. Ellyes Skhiri scoret to ganger for gjestene, mens Thorgan Hazard reduserte kvarteret før full tid. Haaland var fjerde sist på ballen.

Nordmannen hadde som vanlig flere sjanser. Størst av alle var muligheten han fikk fem minutter på overtid. Haaland fikk muligheten foran åpent mål, men ballen skled av foten og gikk utenfor.

(©NTB)

16:17 

Fredrik Gulbrandsen scoret to ganger mot Denizlispor, men hans Istanbul Basaksehir ga fra seg ledelsen og spilte uavgjort 3-3 i tyrkisk superliga lørdag.

Gulbrandsen er i skikkelig scoringsform om dagen i den tyrkiske superligaen. Romerrikingen scoret også to ganger i forrige ligaoppgjør mot Besiktas, etter at han hadde scoret utligningsmålet uken før da Basaksehir slo Genclerbirligi 2-1.

Begge målene i lørdagens oppgjør kom på klassisk goalgetter-vis alene med keeper etter gode bakromsløp.

(©NTB)

Fredrik Gulbrandsen
 

Hoffenheim med Håvard Nordtveit i midtforsvaret virker ustoppelige og er klar for utslagsrundene i Europa League etter 2-0-seier borte mot Slovan Liberec.

Nordmannen spilte hele kampen for det tyske laget og pådro seg et gult kort.

Hoffenheim slo det tsjekkiske laget 5-0 i det forrige møtet i begynnelsen av november, og returen ble heller ikke særlig spennende. To sene mål fra Christoph Baumgartner (77. minutt) og Andrej Kramaric (89. på straffe) sikret det tyske lagets fjerde seier av fire mulige. Sammen med Arsenal, Leicester og Roma sikret laget allerede i den fjerde runden plass i cupspillet over nyttår.

 

Molde tapte 0-3 mot Arsenal.

Slik stilte lagene:

Molde XI: Linde - Risa, Gregersen, Sinyan, Wingo - Ellingsen, Hussain, Eikrem, Aursnes, Hestad - James.

Arsenal XI: Runarsson - Cedric, Luiz, Mustafi, Maitland-Niles - Pepe, Nelson, Xhaka, Willock, Nketiah - Lacazette.

Nicolas Pepe i en duell med Martin Ellingsen og Etzaz Hussain
 

Cupfinalen for kvinner mellom Vålerenga og LSK Kvinner må flyttes fra Ullevaal. Det opplyser NFF.

Cupfinalen ble tidligere utsatt fra 6. til 13. desember som følge av at Toppseriens siste runde ble flyttet på grunn av koronasmitte.

Kvinnenes cupfinale var endelig tilbake til Ullevaal etter å ha måttet spille andre steder de siste seks årene, men nå blir det ikke noe av. Årsaken er byggearbeider og faren for å ødelegge dekket på landslagsarenaen.

– Ullevaal stadion har fått beskjed om at det ikke avvikles cupfinale der. Det er to grunner til det: dekket og faren for å ødelegge det, og fasilitetene. Det bygges om garderober i inngangspartiet nå. Vi skulle klart det med hotell og styrkerom på den opprinnelige datoen, men nå som det er blitt flyttet blir det vanskelig, sier konkurransedirektør Nils Fisketjønn i NFF til VG.

Det er ikke bestemt hvor finalen skal spilles.

På grunn av koronapandemien ble mennenes cup avlyst i år, mens kvinnenes turnering ble avviklet med et redusert antall lag.

(©NTB)

Sherida Spitse
10:58 

15 år gamle Ethan Amundsen-Day er flyttet opp i a-stallen til Fredrikstad fra neste sesong.

Unggutten, som fremdeles går på ungdomsskolen får dermed tillit i laget som rykket opp til OBOS-ligaen.

– Ethan er en morsom spiller å jobbe med, mye pga. hans lidenskap til å bli bedre og hans vinnerskalle. For at han skal nå målene sine, må han ha en evne til å takle medgang og motgang. Disse egenskapene skal han utvikle selv, men vi skal gå ved siden av han langs veien. At Ethan neste år får mulighet til å trene med A-laget gjør at han vil få en ny og annerledes utfordring som vil styrke utviklingen hans, sier spillerutvikler, Magnus Meling til Fredrikstads hjemmesider.

Tenåringen får ikke være med på alle øktene, som følge av at det krasjer med skolen. Å være en del av a-stallen i så ung alder er også noe han selv ser frem til.

– Jeg er ydmyk og kjempeglad for å kunne være en del av A-laget. Jeg vet jeg er ung, og at det blir utfordrende for meg, men jeg er lærevillig og dedikert. Dette betyr veldig mye for megsier Amundsen-Day.

Ethan Amundsen-Day
 

Martin Ødegaard spiller fra start for Real Madrid i onsdagens bortekamp mot Inter i Champions League. Det blir hans debut i turneringen.

Trener Zinedine Zidane gir nordmannen tillit på midtbanen sammen med Luka Modric og Toni Kroos. Casemiro, som av spanske medier var tippet på den sentrale midtbaneplassen, havner på benken.

Real Madrid er inne i en vanskelig periode og har vunnet bare tre av sine åtte siste kamper i ulike turneringer.

I Champions League har laget fire poeng etter sine tre første kamper. Seieren kom i hjemmekampen mot Inter for tre uker siden.

Martin Ødegaard
09:42 

Jerv skriver i en pressmelding at en ny person i klubben har testet positivt på koronaviruset. Det var i forrige uke det først ble kjent at det var smitte i Jerv-troppen. Dermed måtte både de og LSK (som de møtte noen dager før) i karantene.

Etterpå er spillere og støtteapparat blitt testet. Alle utenom den siste personen har levert negative tester, skriver Jerv. Den nye positive testen får ikke konsekvenser for kampprogrammet, siden laget allerede er i karantene. På mandag venter Sandnes Ulf borte. Det blir uten den smittede personen.

Jerv-spillerne under en kamp tidligere denne sesongen.
08:33 

Jakob Glesnes og hans Philadelphia Union er ferdigspilt for sesongen etter å ha tapt 0-2 for New England Revolution i MLS-sluttspillet tirsdag.

Philadelphia Union slo New England Revolution fire ganger denne sesongen, men onsdag ble det 0-2-tap etter scoringer av Adam Buksa og Tajon Buchanan. Begge målene var det spanske Carles Gil, den tidligere Valencia-, Elche- og Aston Villa-spilleren, som sto bak.

Glesnes og Philadelphia Union vant sitt første grunnserietrofé denne sesongen. Den tidligere Strømsgodset-kapteinen var ikke direkte involvert i noen av baklengsmålene.

(©NTB)

Jakob Glesnes og Philadelphia Union
22:57 

Erling Braut Haaland (20) fortsetter å imponere og bidro med to nye scoringer da Borussia Dortmund slo Brugge 3-0 i Champions League gruppe F tirsdag kveld.

Nordmannen bidro med én scoring i hver omgang, og det kunne fort ha blitt mer.

Haaland (20) lå som gjedda i sivet og klinte til med et skudd som gikk like utenfor allerede etter et drøyt minutts spill.

17 minutter senere var jærbuen mer klinisk da han ble spilt igjennom. Han fikk som så ofte før en lissepasning fra Jadon Sancho, og Haaland bredsidet ballen i nettet via stolpen i korthjørnet med venstrefoten.

Ifølge statistikkontoene ble Haaland dermed den yngste spilleren i Champions Leagues historie til å nå 15 scoringer. Det har han klart på 12 kamper. I kun to kamper i Champions League har han gått målløs av banen.

Erling Haaland trifft doppelt bei Dortmunds 3:0-Sieg
17:48 

Edvard Tagseth erstatter en koronasyk Markus Henriksen i Rosenborgs startellever hjemme mot Brann. Hos de rødkledde gjestene er Daouda Bamba friskmeldt og tilbake i lagoppstillingen etter å ha vært smittet med Covid-19.

Se begge startelleverene her:

RBK (4-3-3): Faye Lund - Reitan, Reginiussen, Eyjolfsson, Hedenstad - Zachariassen, Skjelbred, Tagseth - Holse, Islamovic, Ceide

Brann (4-3-3): Opdal - Blomberg, Fjóluson, Forren, Kristiansen - Strand, Grøgaard, Barmen - Taylor, Bamba, Svendsen

Kamp start i Trondheim kl. 19.00. Lad opp til kampen fra kl 18.30 på Dplay og Eurosport Norge.

Edvard Tagseth og Daouda Bamba
 

Ståle Solbakkens uttalelser om sparkingen i FC København er blitt teppedekket i Danmark. Hans erstatter erkjenner at det har vært tøffe dager for laget.

Solbakkens utblåsning mot klubben han til sammen tjente i over tolv år som trener, har siden fredag vært den store snakkisen i dansk fotball. Og det toppet seg da hele intervjuet med nordmannen ble sluppet søndag kveld.

Sportslig greide ikke FCK å stå i stormen dagen derpå. Den seiersvante klubben tapte 1-2 hjemme mot Randers. Fem av ni seriekamper har endt med null poeng.

– Hør her, det er klart jeg merker det. Det ville vært merkelig hvis spillerne ikke hadde gått og snakket om det. Alle snakker jo om det, hele veien opp igjennom klubben, sa FCKs nyansatte trener Jess Thorup, ifølge B.T. , etter mandagens flause.

– Jeg kan ikke underkjenne at alle denne viraken påvirker spillernes hoder. Det gjelder alle rundt meg. Jeg har ikke sett intervjuet, for jeg visste at det ville skape en stor virak. Jeg konsentrerer meg om å være fotballtrener, men det skjer mye i og rundt laget som jeg ikke har stor innflytelse over. Det er ergerlig, la Thorup til.

Solbakken hevder i det mye omtalte intervjuet at han fikk beskjed på telefon at han var sparket. Videre beskylder han FCK-ledelsen for å snakke usant om omstendighetene for hans avgang og for bevisst å snakke ned både ham og det han har bygd opp i den danske hovedstaden.

(©NTB)

Ståle Solbakken
 

Ifølge Romsdals Budstikke kan Birkir Jakob Jonsson bli Molde-spiller. Det 15 år gamle stortalentet var i forrige uke på besøk i rosenes by for tredje gang, og omtales som en meget interessant spiller av folk i og rundt klubben. Unggutten har i lengre tid imponert stort i hjemlandet, hvor han er toppscorer i U19-serien til tross for at han er ligaens yngste spiller. I tillegg har Jonsson vært på flere samlinger med det islandske G15-landslaget, hvor han også har vært kaptein allerede som 14-åring.

 

FC Københavns ledelse sier den ikke kjenner seg igjen i Ståle Solbakkens beskrivelse av omstendighetene rundt avskjedigelsen i oktober.

I intervjuet på TV3s online søndag gikk den tidligere FCK-treneren knallhardt ut mot klubbledelsen for måten han fikk sparken på etter til sammen over tolv år som trener. Solbakken hevdet blant annet at han fikk beskjeden om at han var avsatt per telefon.

I en lengre uttalelse skriver klubben at det er «flere utsagn i intervjuet vi verken kan gjenkjenne eller er enig i», men går ikke nærmere inn på hva det gjelder.

– Ansvaret for resultatene var, etter hans eget ønske, hos Ståle som manager med oppgaven som både sportslig leder og sjeftrener. Derfor var det kun ett sted å plassere ansvaret for de manglende resultatene, skriver klubben, som holder fast på at beslutningen om å løse Solbakken fra kontrakten var riktig.

– Vi har fått både ros og ris for beslutningen. Noen har ment at vi ventet for lenge, andre at vi skulle ventet lengre. Vi står for at beslutningen var den riktige, skriver klubben.

(©NTB)

Ståle Solbakken
08:41 

14 av de 19 landslagsspillerne som forrige søndag ble nektet reise til Romania på grunn av ilagt koronakarantene, var på banen for sine klubber i helgen.

Flere av dem leverte avgjørende bidrag for sine lag, anført av Erling Braut Haaland, som scoret fire ganger for Borussia Dortmund lørdag. Jens Petter Hauge, Morten Thorsby og Iver Fossum scoret også for sine klubber.

Norges Fotballforbund ville sende 19 spillere til Romania og Østerrike for å spille nasjonsliga etter at Omar Elabdellaoui testet positivt på koronaviruset. Da var de fem spillerne fra hjemlige klubber unntatt, for at de ikke skulle havne i karantene ved hjemkomst.

Myndighetene satte foten ned og påla hele landslagstroppen ti dagers karantene, men etter hjemkomst til klubbene var de aller fleste av dem på banen i helgen.

Disse spilte

* Haitam Aleesami startet i likhet med Mathias Normann (som hadde skadeforfall til landslaget) for Rostov i 2-0-seieren over Rubin Kazan.

* Kristoffer Ajer og Mohamed Elyounoussi startet for Celtic i 2-2-kampen mot Hibernian.

* Sander Berge spil for Sheffield United i 0-1-tapet for West Ham.

* Erling Braut Haaland startet og scoret fire mål i Borussia Dortmunds 5-2-seier over Hertha Berlin.

* Simen Juklerød startet for Royal Antwerpen i 1-1-kampen mot Oostende.

* Fredrik Midtsjø og Jonas Svensson spilte for AZ Alkmaar i 1-0-seieren over Emmen.

* Sigurd Rosted startet for Brøndby i 2-0-seieren over Vejle.

* Morten Thorsby startet og scoret for Sampdoria i 1-2-tapet for Bologna.

* Martin Ødegaard startet for Real Madrid i 1-1-kampen mot Villarreal.

Aleesami, Elyounoussi, Haaland, Juklerød, Rosted, Sørloth og Ødegaard ble alle byttet ut.

Disse fikk innhopp:

* Iver Fossum spilte en omgang og scoret i AaBs 1-1-kamp mot Nordsjælland.

* Jens Petter Hauge spilte et drøyt kvarter og scoret i Milans 3-1-seier over Napoli.

* Leo Østigård spilte en halv omgang for Coventry i 0-0-kampen mot Birmingham allerede fredag.

(©NTB)

Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard
23:23 

Jens Petter Hauge satte inn sin første scoring i Serie A på overtid da Milan slo Napoli 3-1 på bortebane. En time tidligere vant Bodø/Glimt seriegull.

Hauge kom inn etter 73 minutter, og på overtid ble han spilt gjennom og tok ballen med seg inn i 16-meteren. 21-åringen utfordret med en fin overstegsfinte før han fra spiss vinkel avsluttet via Napoli-keeper Alex Meret, via tverrliggeren og i mål.

Mens Hauge satt på benken, ble hans tidligere klubb Bodø/Glimt seriemester i Eliteserien. Der rakk han å spille 18 kamper og score 14 mål og assistere åtte scoringer før han dro til Italia.

(©NTB)

Jens Petter Hauge
13:51 

Molde-trener Erling Moe har begynt å se fram mot Arsenal-kampen i Europa League. Om laget hans bør delta i en internasjonal turnering, vil han ikke mene noe om.

Rosenborg-trener Åge Hareide uttalte fredag at all internasjonal fotball bør stoppes på grunn av smittesituasjonen i Norge og Europa.

Molde har i høst spilt flere europacupkamper. Torsdag tar klubben imot Arsenal, men Moe vil ikke gå inn på koronasituasjonen. Han mener heller at andre bør ta seg av meninger om temaet.

– Vi følger alle med i det bildet som er rundt oss. Jeg tror vi har hatt mange nok eksperter fra fotballmiljøet nå som uttaler seg om alt mulig, sa Moe til NTB etter lørdagens 3-0-seier over Stabæk.

– Jeg tror vi skal la medisinerne og dem som har greie på det, ta avgjørelsene. Det virker som de norske har god greie på ting, så får vi forholde oss til det. Det tror jeg kanskje er det lureste vi kan gjøre, sa Moe.

Molde ligger på 2.-plass i sin gruppe, tre poeng foran Rapid Wien og tre poeng bak Arsenal. London-klubben står med full pott etter tre kamper i gruppespillet.

– Der trenger vi nok en maksdag offensivt og defensivt, i pausen og det som er, sa Moe om mulighetene for tre poeng mot torsdagens gjester fra Premier League.

(©NTB)

Erling Moe
00:05 

Martin Ødegaard var tilbake i Real Madrids startoppstilling for første gang siden september og bidro til ett poeng i 1-1-kampen borte mot Villarreal.

Real Madrid fikk en kjempestart da Mariano stupte inn ledermålet før det var spilt to minutter. Laget ledet fortsatt da Ødegaard og Eden Hazard ble byttet ut snaut halvveis i 2. omgang. Etter dobbeltbyttet fikk gjestene problemer, og Zinedine Zidanes lag berget så vidt poeng.

Gerard Moreno utlignet på straffespark kvarteret før slutt, etter at Real Madrid-keeper Thibaut Courtois felte Samuel Chukwueze.

Et redusert Real Madrid-lag hang i tauene mot slutten, men berget med seg poeng. Hovedstadslaget måtte greie seg uten Sergio Ramos og Karim Benzema på grunn av skader, Casemiro, Eder Militao og Luka Jovic på grunn av koronasmitte.

22:35 

Norges heteste spiss slutter ikke å imponere.

Erling Braut Haaland feiret Golden Boy-prisen med storspill og fire nettsus i Borussia Dortmunds 5-2-seier over Hertha Berlin.

Dermed kryper Dortmund opp i ryggen på rivalen Bayern München, som bare klarte uavgjort mot Werder Bremen tidligere lørdag. Nå har Haaland og lagkameratene 18 poeng, ett poeng bak de regjerende mesterne.

(NTB)

22:12 

Ronny Deilas lag ble felt av straffespark i MLS-sluttspillet. New York City holdt Orlando City til 1-1 etter ekstraomganger, men tapte 5-6 på straffer. Det hele utspant seg på både absurd og dramatisk viss.

Midtstopperen Rodrigo Schlegel måtte gå i mål og endte opp som helt etter en fenomenal strafferedning.

Orlando-målvakt Pedro Gallese trodde han hadde sendt laget sitt til kvartfinale da han reddet Valentin Castellanos' straffespark på stillingen 4-3 til hjemmelaget, men etter VAR-sjekk fikk han sitt annet gule kort for å bevege seg ut fra streken for tidlig, og ble dermed utvist.

Vertene byttet inn reservekeeper Brian Rowe for utespiller Schlegel, men bare for å få beskjed om at de ikke kan bytte etter at kampen er over. Rowe måtte gå ut igjen, og Schlegel stilte seg i mål.

Etter en lang pause skjøt Castellanos igjen, og scoret. Deretter tok tidligere Manchester United-stjerne Nani hjemmelagets femte straffespark og misset.

Men det skulle likevel bli hjemmejubel i Florida. Etter at Nicolas Acevedo og Robin Jansson hadde scoret for hvert sitt lag kastet Schlegel seg og reddet Gudmundur Thorarinssons straffespark før Benji Michel satte inn den avgjørende straffen til 6-5.

(NTB)

21:11 

De to nordmennene i Celtic berget uavgjort dypt inne på overtiden mot Hibernian.

Jamie Murphy sendte vertene i føringen etter 53 minutter før Kevin Nisbet la på til 2-0 seks minutter senere.

Elyounoussi ble tatt av banen etter 72 minutter, og fra benken fikk han se Odsonne Édouard sette inn 1-2 på straffespark etter 79 minutter. Før pause var Elyounoussi nær scoring da hans heading på et hjørnespark gikk like over.

Venstreback Laxalt sørget for ett poeng på overtid. Kristoffer Ajer spilte hele kampen for Celtic, som nå er åtte poeng bak ledende Rangers. Celtic har én kamp mindre spilt.

(©NTB)

16:17 

Sandefjord-back Anton Kralj må stå over kampen mot Haugesund fordi han sitter i koronakarantene.

22-åringen var med Sveriges U21-lag på samling, da en av spillerne fikk påvist smitte, men i motsetning til norske regler så fikk de reise videre å spille en ny kamp.

Ved returen til Sandefjord nå så må han i karantene fordi han har vært nærkontakt med en som har vært smittet.

Han har ikke vært i kontakt med noen medspillere etter at han returnerte til Sandefjord.

Dermed må Martí Cifuentes klare seg uten svensken når de reiser over til Haugesund til kampen på søndag.

Anton Kralj
 

Det var mange reaksjoner etter at Rosenborg brukte landslagspausen til å spille treningskamper mot Levanger og Nardo.

Det ble også ekstra usikkerhet da en Nardo-spiller fikk påvist korona, før to av spillerne i Nardo-troppen også ble lånt ut til å spille mot RBK for Levanger.

Rosenborg kan likevel puste lettet ut, da testresultatene skal ha vært negative på hele troppen. Det melder Adresseavisen.

Trøndernes lege, Reidar Due, bekrefter testresultatene til avisen. Dermed kan kampen mot Brann på tirsdag gå som normalt.

Markus Henriksen og Per Ciljan Skjelbred
 

Borussia Dortmund stiller med en nesten skadefri tropp til lørdagens bortemøte med Hertha Berlin i Bundesliga.

– Han er 100 prosent klar, sier Dortmund-trener Lucien Favre om Erling Braut Haaland foran kampen.

I utgangspunktet er Haaland ilagt karantene som følge av at norske helsemyndigheter regner ham som nærkontakt av sin koronasmittede landslagskollega Omar Elabdellaoui. Men Dortmund forholder seg til det tyske regelverket og tar med seg den norske kraftspissen til Berlin.

Det er også ventet at Rune Almenning Jarstein er i Hertha-troppen lørdag kveld.

Favre holdt pressekonferanse fredag ettermiddag. Der sa han at midtstopperen Dan-Axel Zagadou er den eneste som er uaktuell for spill.

(©NTB)

Dortmunds Erling Haaland muss nicht in Quarantäne