Eliteserien
    
30
Carl Henning Biørnstad
Highlights 
#stopp
 Supprimer
 

Torgeir Børven scoret, men havnet helt i skyggen av to andre tidligere Eliteserie-spillere, da Ankaragücü røk 1-4 mot Hatayspor i tyrkisk fotball lørdag.

Mame Biram Diouf og David Akintola, begge med en fortid i norsk fotball, ble kampens forgrunnsfigurer med to mål hver seg for Hatayspor. Dermed måtte Børven og Ankaragücü reise poengløse hjem.

Med til historien hører det at Ankaragücü fikk midtbanespilleren Joseph Paintsil utvist tidlig i annen omgang. På det tidspunktet sto det 1-1.

Børvens Ankaragücü ligger helt sist i Süper Lig.

(©NTB)

Torgeir Børven (i midten til venstre)
 

Arsenal var ille ute mot Benfica etter to tabber av Dani Ceballos, men to mål av Pierre-Emerick Aubameyang ga 3-2-seier og avansement i europaligaen.

Derfor lever håpet om en tittel for Martin Ødegaard og hans lagkamerater denne sesongen. London-klubben tokk videre med 4-3 sammenlagt etter en bortekamp i Roma og en «hjemmekamp» i Piraeus.

Benfica ledet 2-1 og så ut til å være på vei videre, men Arsenal slo tilbake. Vinnermålet kom i det 87. minutt.

(©NTB)

Martin Odegaard
 

Molde er i ledelsen i Hoffenheim! Etter to store sjanser på to minutter for hjemmelaget, smeller det i andre enden. Eirik Ulland Andersen trekker seg inn i banen og bredsider balllen elegant i lengste hjørnet. Akkurat nå er Molde videre!

Eirik Ulland Andersen
 

Erling Moe må klare seg uten både Martin Bjørnbak og Stian Gregersen i kveldens Europa League-oppgjør mot Hoffenheim. Inn kommer Birk Risa og Sheriff Sinyan. Moldes lag: Linde; Haugen, Risa, Sinyan, Holmgren Pedersen; Ellingsen, Aursnes; Ulland Andersen, Eikrem, Knudtzon; Sigurdarson. Den første kampen endte 3-3, og da returen spilles i Tyskland betyr det at MFK må score for å avansere.

Erling Moe
14:11 

Bilal Njie (22) blir med KFUM videre etter at kontrakten hans i utgangspunktet gikk ut etter 2020-sesongen. Overfor KFUMs egne nettsider forteller vingen at det var konkret interesse fra Eliteserien, men at det føltes riktig å gå for KFUM til slutt.

Han føler også han har noe uoppgjort.

– Selv om jeg hadde gode kamper, så var det ikke stabilt nok. Inn mot en ny sesong er det et klart mål å kunne bidra med mer mål og målpoeng. Jeg vil vise meg fra en enda bedre side. Jeg skal sørge for at jeg er en giftigere spiller når vi kommer til årets seriestart, forteller han til Kaaffa.no.

Bilal Njie
 

Neil Lennon går av som manager for Kristoffer Ajer, Mohamed Elyounoussi og resten av spillerne i Celtic etter en blytung sesong.

Det bekrefter den skotske fotballstorheten på sine nettsider onsdag.

Celtic har slitt sportslig og ligger så mye som 18 poeng bak Rangers i ligaen. Det er langt unna der klubben ønsker å være.

– Vi har av ulike årsaker hatt en vanskelig sesong, og det er selvfølgelig frustrerende og skuffende at vi ikke har klart å levere på like høyt nivå som tidligere, sier Neil Lennon i en uttalelse.

– Jeg har jobbet like hardt som alle andre for å prøve å snu skuta, men dessverre har vi ikke fått det momentumet vi har ønsket, tilføyer han.

Assistenttrener John Kennedy overtar som midlertidig trener.

Det gjenstår åtte kamper av den skotske ligasesongen.

Celtic røk ut i kvalifiseringen til mesterligaen. Det ble heller ikke avansement fra gruppespillet i europaligaen.

Neil Lennon har også tidligere vært Celtic-sjef. Han ledet klubben mellom 2010 og 2014.

(©NTB)

Kristoffer Ajer
16:04 

Anwar Elyounoussi (21) er klar for bulgarske Botev Plovdiv etter prøvespill. Han ble ved årsskiftet fristilt av Sarpsborg.

Botev Plovdiv meldte om overgangen på sine nettsider tirsdag.

Elyounoussi var under kontrakt med Sarpsborg mellom 2018 og 2020. Han er broren til mer kjente Mohamed Elyounoussi.

21-åringen er den andre spilleren Botev henter fra Eliteserien denne vinteren. Tidligere har de signert Pa Konate, som i fjor høst spilte for Rosenborg.

(©NTB)

16:52 

Med sitt første mål som Nürnberg-spiller sikret Mats Møller Dæhli 1-0-seier borte mot Karlsruhe i 2. Bundesliga. Han satte inn en keeperretur i siste minutt.

Med tre poeng mot det opprykksjagende laget sikret Nürnberg seg tre viktige poeng i kampen mot nedrykk. Seieren løftet laget til 12.-plass.

Karlsruhe var det førende laget mesteparten av kampen, men greide ikke å bryte ned et innbitt kjempende Nürnberg-forsvar. I det 90. minutt kom Manuel Schäffler til skudd for gjestene. Keeper Marius Gersbeck reddet, men Dæhli var frampå og satte inn returen.

Det var hans første mål for Nürnberg, i den fjerde kampen siden han ble leid ut fra belgiske Genk. Han har vært med fra start hver gang.

Hamburg tapte 2-3 for Würzburg Kickers søndag, men topper likevel tabellen med like mange poeng som Bochum (tapte fredag for Erzgebirge Aue) og Holstein Kiel (møter Greuther Fürth mandag).

Tore Reginiussen fikk lørdag et innhopp på 20 minutter da St. Pauli slo Darmstadt 3-2. Laget er på plassen foran Nürnberg.

(©NTB)

Mats Møller Dæhli
20:31 

Erling Braut Haaland slutter ikke å forbløffe med sine målbravader. Lørdag scoret han med et flygende saksespark da Schalke ble slått 4-0 i lokaloppgjøret.

Han ble tomålsscorer da han fastsatte resultatet ved å beine ballen i tomt mål på innlegg fra Jude Bellingham i det 79. minutt, men det var hans første scoring som er uforglemmelig.

I første omgangs siste minutt ropte Haaland på ballen da Jadon Sancho hadde den ute på venstresiden. Sancho, som noen minutter tidligere hadde scoret ledermålet, slo inn fra hjørnet av 16-meteren. Bastian Oczipka hadde gitt nordmannen en meter, og slikt gjør man ikke ustraffet. Liggende i lufta traff Haaland ballen med venstrefoten før stopperen nådde fram, og den føk inn i hjørnet.

Målet blir ganske sikkert en gjenganger i kavalkader over fotballsesongens vakreste scoringer.

(NTB)

FC Schalke 04 - Borussia Dortmund | Erling Haaland
16:05 

Dennis Tørset Johnsen ble avgjørende for Venezia da han snudde kampen mot Virtus Entella med sine to mål. Det ga 3-2-seier i Serie B lørdag.

Johnsen scoret sitt første mål for klubben da han scoret det siste målet i en 3-1-seier over Cremonese 9. februar. Elleve dager senere gjorde kantspilleren seg gjeldende igjen.

På tre minutter snudde Johnsen 1-2 til 3-2. Scoringene kom etter pause og var nok til å sikre Venezia en viktig seier i kampen om å rykke opp til Serie A.

Seieren gjør at Venezia er à poeng med Salernitana på 2.-plass, som gir direkte opprykk til Italias gjeveste fotballiga.

Johnsen forlot Rosenborgs ungdomsakademi til fordel for nederlandsk fotball i 2015. Han fikk tre kamper for Ajax før overgangen til Venezia i august i fjor.

23-åringen var en viktig spiller for Norges U21-landslag med 15 kamper totalt mellom 2017 og 2019.

(©NTB)

Dennis Johnsen
21:22 

Kristiansund-spiller Cavin Diagne trener denne uken med OBOS-ligaklubben Raufoss. Det skriver Tidens Krav.

21-åringen, som var kaptein på Senegal under U20-VM i 2019, har kontrakt med KBK ut 2022-sesongen, men nå kan det se ut til at han ikke spiller på Nordmøre i 2021.

– Vi er i dialog med Raufoss om et utlån. Akkurat nå er det veldig tøff konkurranse på sentral midtbane i KBK, og vi både håper og tror at karrieren kan skyte fart hvis han får mer spilletid , sier KBKs sportslige leder Terje Wiik til avisen.

Ousseynou Cavin Diagne
 

25 år gamle Erlend Hellevik Larsen er klar for Åsane. Det skriver OBOS-ligaklubben på sine hjemmesider.

Hellevik Larsen kommer fra vestlandsnabo Øygarden, der han har vært siden 2015. Nå har forsvarsspilleren signert en avtale fram til sommeren 2022.

– Den fotballen Åsane spiller vil passe meg godt. Jeg gleder meg til å komme skikkelig i gang, bli kjent med nye lagkamerater og ikke minst til Åsane flytter inn på ny arena. Det er mye spennende som skjer i klubben, sier 25-åringen til sin nye klubb.

Erlend Hellevik Larsen er Åsanes tredje signering denne vinteren. Tidligere har hovedtrener Morten Røssland ønsket både Bjarte Haugsdal og Emil Kalsaas velkommen til klubben.

Erlend Hellevik Larsen
09:29 

Fisnik Kastrati har signert for Asker.

Angrepsspilleren forlater dermed KFUM, hvor han har spilt siden 2018. Kastrati var involvert i 13 kamper for Kåffa forrige sesong, nå har han inngått en avtale med Asker.

Fisnik er broren til fotballspillerne Flamur og Fitim Kastrati. Etter overgangen fra KFUM til Asker blir yngste bror Fisnik, lagkamerat med mellomste bror Fitim. Flamur Kastrati (eldst) spiller i Kristiansund.

 

13. oktober i fjor skulle Norges U21-landslag spilt EM-kvalifiseringskamp mot Hviterussland. Noen dager før meldte NFF i en pressemelding at kampen var utsatt grunnet en positiv koronatest hos det hviterussiske laget.

Nå skal kampen være kansellert. Det skal fagsjef for TV og media i NFF, Jon Jamessen, ha informert om fredag, ifølge Eurosports opplysninger. Norge ligger ett poeng foran Hviterussland i sin kvalififseringsgruppe til sommerens EM.

 

Tidligere Sarpsborg 08-keeper Aleksandr Vasjutin er klar for Djurgården. Det bekrefter Allsvenskan-klubben i en pressemelding torsdag kveld. 25-åringen erstatter Per Kristian Bråtveit, som er leid ut til Groningen. Vasjutin spilte for Sarpsborg 08 i ett år fra sommeren 2018.

13:17 

Den tidligere Kongsvinger-spilleren Lars Christian Krogh Gerson har signert for den spanske storklubben Racing Santander. Det melder 2. divisjonsklubben på sine hjemmesider.

Krogh Gerson er en norsk-luxembourgsk forsvarsspiller som i de siste ni årene har spilt i Sverige, der han har vært innom Norrköping og GIF Sundsvall. Tidligere denne uken ble han klar for Sigurd Rushfeldts gamleklubb i Spania.

Forsvarsspilleren, som nå har bikket 31 år, står med 75 kamper for hjemlandet Luxembourg. I perioden fra 2008 til 2012 noterte han seg for 53 kamper for KIL.

12:23 

Asker-spiller Sivert Westerlund har signert en treårsavtale med OBOS-ligaklubben Raufoss. Det skriver Asker på sine hjemmesider torsdag.

– Som unggutt ble Sivert for noen år siden veid og funnet for lett i Lillestrøm. Han tok på mange måter et riktig valg ved å melde overgang til Asker. Hvor han under kyndig ledelse fra både Kevin Nicol og Vegard Skogheim, uten tvil har kvalifsert seg for spill på "neste nivå", sier sportslig- og daglig leder i Asker Rolf Magne Walstad.

Venstrebacken står med to kamper for det norske U18-landslaget.

 

Ny stopper bekreftet klar for Sogndal.

Eurosport kunne mandag fortelle at Mansour Gueye var på plass i Sogndal og nærmet seg en overgang til klubben. I dag ble KFUM-stopperen bekreftet klar for Eirik Bakkes menn.

– Vi håper at Mansour blir en viktig brikke fremover. Dette er en voksen kar med godt potensial, og det var mange klubber som var interesserte i ham etter den gode sesongen han hadde i fjor, sier sportssjef Håvard Flo til klubbens nettsider.

Han har skrevet en avtale ut sesongen 2023.

 

Ny nordmann til Færøyene.

Den 24 år gamle midtbanespilleren Martin Heiberg er klar for den færøyske klubben Vestur. Han spilte sist i OBOS-ligaen for Raufoss.

Klubben, som har mistet en rekke spillere etter forrige sesong, omtaler signeringen på sin Twitter-konto, der de gratulerer med å ha sikret seg en veldig fin spiller og person.

 

Blir ikke HamKam-keeper – Cirak aktuell.

Portugisiske Jorge Miguel Vieira står uten kontrakt etter to sesonger i Mjøndalen. Han har den siste tiden trent med HamKam i håp om å spille seg til kontrakt, men det er nå bestemt at det ikke blir noe mer med Hamar-klubben.

Sportssjef Espen Olsen bekrefter opplysningene.

En annen spiller som etter det Eurosport erfarer kan være aktuell, er midtbanemannen Haris Cirak, som tidligere har spilt for blant annet Kristiansund.

– Vi vet at han kan være tilgjengelig. Men først og fremst er vi opptatt av keeper, nå som Lars Jendal er skadet, og spiss, som erstatter for Marcus Pedersen, sier Olsen.

 

Ranheim signerte back.

23 år gamle Jarl Magnus Knutsen er i dag presentert som ny Ranheim-spiller. Ifølge klubbens nettsider har han signert på en avtale ut 2023-sesongen. Han har også tidligere vært innom Ranheim, som hospitant på A-laget og spiller på 2. laget.

Nå kommer han til klubben fra Nardo FK.

 

Haugesund hentet spiss fra Sogndal.

Den senegalesiske angrepsspilleren Alioune Ndour forlater Sogndal til fordel for spill i Haugesund på øverste nivå.

Det bekrefter begge klubbene på sine nettsteder mandag.

Ndour har gjennomført den medisinske sjekken og signert en treårskontrakt med Haugesund.

23-åringen har spilt for Sogndal i to sesonger etter først å ha tilbrakt to år i Florø. Forrige sesong scoret han ni ganger i 1. divisjon.

(©NTB)

 

Tromsø-spiss klar for Kongsvinger.

Brage Berg Pedersen (21) var nylig på besøk hos forrige sesongs nedrykkslag fra OBOS-ligaen. Nå melder iTromsø at han har skrevet under på en treårskontrakt med Gjemselund-klubben,

 

RBK-spiller trener med Aalesund.

Rosenborgs Mikkel Konradsen Ceïde har reist ned til Sunnmøre for å kjempe om kontrakt med Aalesund. Det melder Sunnmørsposten mandag.

Aalesund har manko på midtstoppere og ser seg rundt etter alternativer. Per nå har klubben kun stopperne Jonas Grønner og Håvard Mork Breivik tilgjengelig.

16:04 

Molde scoret to ganger på to minutter og slo Brann 2-1 i torsdagens treningskamp.

Det ble et oppgjør der lagene var best i hver sin omgang, men Molde hadde stort sett brukbar kontroll på oppgjøret. Treningskampen er den eneste som spilles denne uken, ettersom europaligalaget Molde har fått unntak fra Norges Fotballforbunds smitteverntiltak.

Etter en ganske frisk Brann-åpning, tok hjemmelaget fullstendig over fra omtrent ti minutter spill. I løpet av i underkant av to minutter scoret Mathis Bolly to ganger for Molde.

2-0 ble stående lenge. Helt til Branns nyeste signering, Filip Delaveris, som ble byttet inn, scoret sitt første mål i den røde drakten.

Brann så farligst ut mot slutten, men skapte ikke de helt store sjansene. Dermed vant hjemmelaget.

 

Den danske indreløperen Mathias Nygaard har signert en to-årig avtale med OBOS-ligaklubben Raufoss. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider onsdag ettermiddag.

Nygaard kommer fra den færøyske klubben HB Thorshavn, og har tidligere spilt i Aarhus (AGF), Aarhus Fremad og Fredericia i Danmark.

På grunn av innreiseforbudet til Norge og karantenebestemmelser tilbringer 25-åringen fortsatt tiden i Aarhus.

Christian Johnsen
 

Mjøndalen-profil med ny kontrakt.

Joackim Olsen Solberg har 345 offisielle kamper for Mjøndalen, og nå er han klar for ett år til i klubben.

Han kom til klubben før 2008-sesongen, og med unntak av et lite opphold i Sandefjord har han vært der siden.

 

Forsterker fra Kongsvinger.

Grorud har signert den 23 år gamle Oslo-gutten Ridouan Essaeh, som etter seks år i Skeid reiste videre til KIL etter 2017-sesongen.

Han har skrevet en avtale på to år.

- Vi er fornøyd med det han har vist på trening, vi kjente han godt fra før, og skal sørge for at han får ut sitt fulle potensial i 2021, sier trener Eirik Kjønø til klubbens nettsider.

 

KFUM Oslo-spiller Robin Rasch forlenger med klubben. Det melder Kåffa selv på sine hjemmesider mandag ettermiddag.

Forlengelsen kommer kun noen dager etter at Stian Sortevik skrev under en ny kontrakt med klubben.

Rasch kom til KFUM i 2016, og har vært en viktig brikke for Oslo-laget i OBOS-ligaen siden den tid.

– Robin er tydelig på at han har ambisjoner om å ta steget opp i Eliteserien. Når det ikke ble noe av nå, så er vi veldig glad for at han fortsetter her på Ekeberg. Robin er en ambisiøs, hardtarbeidende og fotballsmart spiller, og så får vi se om det kan åpne seg muligheter for eliteseriespill senere, eller kanskje det til og med kan skje her i KFUM, sier spillerlogistikk-ansvarlig Daniel Fredheim Holm.

Robin Rasch
 

Vålerenga-spissen Sander Werni (20) er klar for Raufoss. Det melder VIF på egne hjemmesider.

20-åringen har signert en treårsavtale med OBOS-klubben.

– Sander er en flott gutt med et godt potensial til å bli en toppspiller. At veien frem på vårt eget A-lag synes å ha vært litt lang, har ført til at mange klubber har forhørt seg om Sander de siste månedene, sier sportssjef Jørgen Ingebrigtsen til VIFs hjemmesider.

– Når han nå fikk en mulighet han selv ønsket sterkt, ble vi ganske raskt enige med Raufoss. Vi ønsker både Sander og klubben masse lykke til, og så kommer vi nok til å følge godt med, sier Ingebrigtsen.

Werni hadde egentlig ett år igjen av kontrakten med VIF. I fjor var han på utlån i Ull/Kisa. Der scoret han to mål på 27 kamper.

Sander Werni i duell med Tromsø-spiller Simen Wangberg
16:00 

Kristiansand kommune har anmeldt en Start-spiller for brudd på karantenereglene etter innreise fra utlandet.

Anmeldelsen knytter seg til at vedkommende ved to anledninger har vært tilstede på trening/ i treningslokale i en periode han var i innreisekarantene.

Personen testet positivt for covid-19 i karantenetiden og kort tid etter tilstedeværelsen på trening. Dette førte til at flere andre ble satt i karantene.

Kommunen ser alvorlig på forholdet gitt de konsekvenser et slikt brudd kan medføre, og at det har skjedd i en tid med skjerpede tiltak.

Start skriver følgende i en uttalelse på egne hjemmesider:

– Vi synes det er sterkt beklagelig at dette har skjedd og ser veldig alvorlig på at en av våre ansatte kan ha brutt karantenereglene. Vi forstår at kommunen har valgt å anmelde dette og avventer nå den videre saksgangen.

17:06 

Glimt avlyser treningskamp etter virustilfelle.

Treningskampen mellom de to beste lagene i eliteserien forrige sesong skulle vært spilt fredag 5. februar.

Regjerende seriemester Bodø/Glimt har avlyst neste ukes planlagte treningskamp mot Molde som følge av at mange spillere er i karantene til få dager før kampen.

I forrige uke ble det imidlertid kjent at 19 personer tilknyttet Glimts a-lag var satt i karantene fram til 1. februar som følge av at Victor Boniface hadde avgitt en positiv virustest.

Mandag melder Bodø-klubben på sine nettsider at Molde-kampen avlyses som følge av at spillerne nå ikke får trent sammen før 2. februar, tre dager før kamp.

Det er 14 spillere som i øyeblikket sitter i karantene.

Som følge av den avlyste Molde-kampen spiller Bodø/Glimt sin første treningskamp i 2021 fredag 12. februar. Motstander da er Brann.

(©NTB)

12:22 

En Start-spiller har testet positivt på covid-19. Det skriver klubben på sine egne hjemmesider.

Testresultatet var klart søndag. Alle A-lagsspillerne er mandag sendt hjem i karantene mens det kartlegges om det er flere i og rundt klubben som har vært i nærkontakt med vedkommende.

Start skulle starte oppkjøringen med tester på UiA i dag, men disse er nå utsatt. Start hardialog med NFF og kommuneoverlegen i Kristiansand om hvordan dette skal håndteres videre.

22:51 

Etter cuptapet mot Ajax gjenopprettet AZ Alkmaar sitt gode grep på de største klubbene i nederlandsk fotball. Feyenoord ble slått 3-2 borte søndag.

Fredrik Midtsjø bidro med en assist på De Kuip, der Myron Boadu ble den store helten med to mål. Jesper Karlsson var gjestenes første målscorer. Midtsjø spilte gjennom Boadu til 2-1-målet.

Nicolai Jørgensen og Mark Diemers utlignet hver sin gang for hjemmelaget, til ingen nytte.

Midtsjø ble byttet ut på overtid, mens Håkon Evjen var ubenyttet reserve.

Tidligere i måneden ble AZ første klubb som har vunnet seks ganger på rad mot Ajax, PSV og Feyenoord. Onsdag ble det 0-1-tap for Ajax i cupen, men søndag ble det tre poeng som førte laget forbi Feyenoord til 4.-plass.

Ajax topper tabellen tre poeng foran Vitesse, fire foran PSV og sju foran AZ. Sébastien Haller avgjorde med to mål da serielederen slo Fortuna Sittard 2-1 borte.

(©NTB)

Fredrik Midtsjø
16:53 

Mikkel Diskerud ble byttet inn i det 83. minutt av debutkampen for Denizlispor i tyrkisk eliteserie og rakk å score i 1-2-tapet for Karagümrük.

Oslogutten, som er landslagsmann for USA, kom til den tyrkiske klubben fra svenske Helsingborg. Han kom inn for Recep Niyaz på stillingen 0-2 sju minutter før full tid, og i det 88. minutt scoret han reduseringsmålet. Det ble bare et trøstemål.

Han var ikke eneste nordmann i aksjon i tyrkisk eliteserie. Martin Linnes spilte hele kampen da Galatasaray vant 1-0 borte mot Malatyaspor. Nederlenderen Ryan Babel ble matchvinner to minutter før full tid.

Galatasaray er oppe på 2.-plass på tabellen. Denizlispor er helt sist.

(©NTB)

Mikkel Mix Diskerud
13:54 

Geir Ludvig Fevang fortsetter i trenerteamet til Sandefjord. Det har hersket usikkerhet rundt stillingen hans etter at Marti Cifuentes ikke fikk fornyet kontrakt med klubben. Siden den gang har både trenere og spillere forsvunnet fra klubben med jevne mellomrom.

Nå bekrefter klubben selv at Fevang derimot er med videre under Sandefjords nye trenerduo.

- Det føles veldig godt å være med videre, og jeg ser veldig frem til å starte å jobbe med Hans Erik og Andreas. Begge kjenner jeg jo fra før. Og at Javi og Sindre er med videre er et kjempe pluss for klubben. Totalt sett har vi nå et veldig solid støtteapparat, og muligheten til å bygge videre på det som har vært gjort veldig bra tidligere er stor, sier han til SandefjordFotball.no.

Geir Ludvig Fevang
20:34 

Simen Olafsen har signert en 2-års avtale med Strømmen. Det bekrefter klubben på sine nettsider.

24-åringen kommer fra Levanger, hvor han har vært siden 2019. Tidligere har midtstopperen spilt i Vålerenga og Follo, i tillegg til at han har vært innom collefe-fotball i USA. Olafsen har også flere kamper for aldersbestemte landslag.

Høsten 2020 ble han lånt ut til Hødd, men fra og med i dag er Olafsen tilknyttet Strømmen.

15:35 

Sixten Dalen bytter klubb og går fra Sogndal til Bryne. Begge lagene skal spille i OBOS-ligaen etter at Sogndal tapte Eliteseriekvaliken mot Mjøndalen og Bryne rykket opp etter fjorårssesongen.

Dalen endte med 71 kamper og fire mål for Sogndal. Nå er han klar for Bryne.

– Eg skulle gjerne ha avslutta her i Sogndal med eit opprykk, men eg veit at det er gode ting på gang i Sogndal og eg er sikker på at dei vil liggja i toppen denne sesongen. Det blir rart og kjekt å møta dei i serien, sier Dalen til Sogndals hjemmesider.

Indreløperen har signert en toårskontrakt med sin nye klubb.

17:53 

Vurderte å legge opp – skrev ny kontrakt.

Venstrebacken Jo Nymo Matland (33) har valgt å skrive under på en ny ettårsavtale med HamKam. Det bekrefter klubben selv på sine nettsider.

Han var med på mandagens trening da laget startet opp igjen etter ferien.

I likhet med resten av laget spilte han seg stort opp under Kjetil Rekdals ledelse på høsten.

Til Hamar Arbeiderblad forteller at han ikke har vurdert andre klubber, og at alternativet ville vært å gi seg for å få kabelen med studier til å gå opp.

– Om jeg ikke hadde hatt troen på det vi har på gang her, så hadde jeg nok lagt skoene på hylla. Prosjektet trigger. Vi har mye å jobbe med, men jeg håper å levere gode prestasjoner, forhåpentligvis med publikum tilbake på tribunene i 2021, sier han til avisen.

13:25 

Lasse Bransdal har tegnet ny kontrakt med Stjørdals-Blink Fotball. Det skriver klubben på sine nettsider.

25-åringen spilte alle kampene for klubben i fjorårets sesong. Nå er kontrakten forlenget ut 2021-sesongen.

Bransdal har tidligere spilt for Strømmen, Oppsal og Ørn-Horten.

 

Det er VG som skriver at midtbanemannen trolig fornyer med Lillestrøm. Kontrakten til Krogstad gikk ut etter nyttår.

– Det ser ut til at vi blir enige. Det har vært positiv dialog over helgen, så jeg håper dette går så fort som mulig, sier Krogstad til VG.

25-åringen kom til LSK før 2015-sesongen.

Fredrik Krogstad
12:21 

Kamil Rylka går fra stillingen som keeperansvarlig i utvklingsavdelingen til Vålerenga til keepertrener i Haugesund. Det skriver vestlandsklubben på sine hjemmesider søndag.

34-åringen har en fortid fra Legia Warsawa, og har lagt bak seg en fyldig karriere som spiller i norsk fotball, i lavere divisjoner. Rykla har spilt for både Ull/Kisa, Eidsvold TF, Askim og Rommen.

Nå er mannen fra Polen altså klar som ny keepertrener i FKH.

– Jeg er kjempetakknemlig for tilliten som Haugesund viser ved å gi meg muligheten som keepertrener. Jeg er veldig sulten og motivert til å bidra til at FK Haugesund blir bedre og bruke kunnskap og erfaring til å utfylle Jostein og Sebastian i trenerteamet. Mottakelsen jeg fikk av klubben var veldig bra og jeg følte litt på den samme entusiasmen som da jeg var 18 og signerte for Legia Warszawa, sier Rylka til sin nye klubb.

 

Real Madrid-trener Zinédine Zidane har murt Martin Ødegaard fast til innbytterbenken. Tilhengerne vil ha nordmannen inn på laget.

Spanias største avis Marca stilte sine lesere en rekke spørsmål etter at Real Madrid tapte i supercupen for noen dager siden.

Ett av disse var hvilken spiller som var mest savnet i lagoppstillingen til Zidane mot Athletic Bilbao.

Der fikk Ødegaard 45 prosent av de nær 38.000 avgitte stemmene.

Nordmannen er i fryseboksen for tiden. Siden juli har han bare spilt fem ganger fra start for Real Madrid. Og de siste seks ukene er det bare blitt plass på benken og et innhopp på fem minutter.

Onsdag venter bortekamp i cupen mot Alcoyano. Det kan være en kamp Zidane gir Ødegaard spilletid i.

Real Madrid ligger fire poeng bak tabelleder Atlético Madrid i den spanske serien. Og Atlético har også to kamper mindre spilt.

Det er få spanske fotballeksperter som tror Real kan vinne ligaen denne sesongen.

(©NTB)

Martin Ødegaard
16:01 

Landslagssjef Ståle Solbakken styrker det medisinske apparatet med Brann-lege Magnus Myntevik. Det skriver bergensklubben på sine hjemmesider.

Myntevik fortsetter som før i Brann, og skal jobbe med landslaget i de internasjonale kampene.

– Det blir en ære å ta på seg landslagstøyet. Jeg ser frem til å jobbe med både spennende spillere og støtteapparatet, sier Myntevik til brann.no.

Myntevik har vært lege for Branns A-lag siden 2015.

12:35 

Sogndal har henvendt seg til Åsane om Kristoffer Valsvik. Det skriver Bergensavisen fredag kveld.

– Det stemmer at vi har vært i dialog, og Åsane vet hva vi tenker om Kristoffer, sier Sogndal-trener Eirik Bakke til avisen.

Også daglig leder i bergensklubben, Gorm Natlandsmyr, bekrefter at de har fått en henvendelse på Valsvik.

Mye kan tyde på at Sogndal er høyt oppe på listen over aktuelle klubber for Kristoffer Valsvik ettersom 25-åringen er født og oppvokst i Vik i Sogn.

– Alle vet at Sogndal er en spesiell klubb for meg. Jeg har en drøm om å spille for dem, men akkurat nå har jeg kontrakt med Åsane og forholder meg til den, sier Valsvik til BA.

Kontrakten med Åsane løper ut 1. august.

Åsanes Kristoffer Valsvik i duell med LSKs Ifeanyi Mathew
12:29 

Sondre Skogen (20) og Mikael Tørset Johnsen (20) som spiller for Feyenoord U21 har signert en kontrakt som holder dem i Rotterdam til midten av 2021.

20-åringene kommer begge fra Rosenborg. Skogen gjennomfører nå en gratisovergang til U21- klubben, mens Johnsen er fortsatt under kontrakt med Rosenborg og leies ut i ytterligere seks måneder, melder Feyenoord på sin nettside.

Frank Arnesen, teknisk direktør i Feyenoord, håper å se Skogen og Johnsen i aksjon oftere de neste månedene.

– På grunn av koronaviruset har ikke Sondre og Mikael fått vist kvalitetene sine så ofte. Synd, for jeg vet at de kan gjøre mye. Sondre er en sterk, robust forsvarer og Mikael en raffinert midtbanespiller. Dette er kvaliteter som Feyenoord U21 forhåpentligvis kan ta i bruk i andre halvdel av sesongen, sier Arnesen.

(©NTB)

Mikael Tørset Johnsen
09:54 

Tidligere KBK-spiss Benjamin Stokke (30) kan være på vei tilbake til klubben. Overfor lokalavisa Tidens Krav bekrefter han at det har vært flere samtaler mellom han selv og trener Christian Michelsen i vinter.

– Jeg trivdes veldig godt da jeg var i Kristiansund. Det er jeg helt sikker på at jeg hadde gjort hvis jeg hadde flyttet dit igjen.

Spissen er uten kontrakt etter å ha tilbragt 2020-sesongen i Vålerenga.

Benjamin Stokke
18:06 

Kongsvingers målgarantist Adem Güven har bestemt seg for fremtiden. 35-åringen, som debuterte for KIL i 2010, lover flere mål på Gjemselund.

– Så lenge kroppen holder så har jeg motivasjonen som kreves. De fleste som legger opp har jo ikke motivasjon eller helsen som kreves, akkurat nå har jeg begge deler og da ønsker jeg å fortsette, sier Güven til KIL.no og bekrefter at han tar en sesong til.

Dermed må veteranen forberede seg på spill i PostNord-ligaen etter at KIL rykket ned.

– Jeg har jo tenkt mye fram og tilbake. Muligheten for spill på høyere nivå var jo der også i vinter, men jeg kom tidlig fram at jeg trives veldig godt i KIL. Det har vært mange oppturer og noen nedturer, og det ville blitt helt feil å gi seg med en slik nedtur som fjoråret var, sier han.

Adem Güven
15:12 

Knut Rønningene er ansatt som assistenttrener i eliteserieklubben Odd.

Det bekrefter klubben på sine nettsider torsdag.

Rønningene har fram til nå vært trener for skiensklubbens junior elitelag. Nå tar han steget opp og blir en del av støtteapparatet rundt a-laget.

Rønningene har signert en toårskontrakt.

– Han er en dyktig trener som er klar for nye utfordringer. Det er flott at vi kan rekruttere fra egne rekker, det viser at det er mulig å komme seg opp og fram som trener hvis man går Odd-skolen, sier sportssjef Tore Andersen.

Hovedpersonen selv gleder seg til å ta fatt på sin nye rolle.

– Dette er noe jeg virkelig gleder meg mye til. Hele teamet rundt Odd er fantastisk. Det å kunne jobbe sammen med disse gutta, er noe jeg ser fram til, sier Rønningene.

Han erstatter Morten Rønningen i jobben.

12:56 

Rosenborgs unggutt, Warren Kamanzi, lånes ut til Ranheim i 2021-sesongen. Det bekrefter begge klubbene torsdag ettermiddag.

- Han er en offensiv sideback, høyreback primært. 20-åringen er godt skolert igjennom Salmarakademiet, og har med seg bra med erfaring fra PostNord-ligaen, sier Tarjei Smågesjø i Ranheim.

10:49 

Dette er avdelingene i PostNord-ligaen (2.divisjon) sesongen 2021:

Avdeling 1:

Alta, Asker, Brattvåg, Bærum, Eidsvold Turn, Florø, Fløya, Hødd, Kongsvinger, Kvik Halden, Moss, Senja, Tromsdalen og Vålerenga 2.-lag.

Avdeling 2:

Arendal, Egersund, Flekkerøy, Fram, Kjelsås, Levanger, Nardo, Notodden, Odd 2.-lag, Rosenborg 2.-lag, Skeid, Sotra, Vard Haugesund, Øygarden.

(©NTB)

Øygarden
18:18 

Nok en Sandefjord-forlengelse.

Samme dag som det ble kjent at Marc Vales blir med klubben videre, har Sandefjord også skrevet en ny avtale med Mats Haakenstad. 27-åringen har skrevet under en kontrakt for to nye år i klubben.

– Det var viktig for meg å føle meg ønsket. Etter en telefon med Hans Erik (Ødegaard), fikk jeg et klart inntrykk av min rolle i laget, og at hans tanker passer min spillestil, forklarer Mats Haakenstad til klubbens nettsider.

12:26 

Marc Vales (30) blir i Sandefjord, og signerte onsdag en ny kontrakt på to år. Dermed får den nye treneren, Hans Erik Ødegaard, med seg en av Cifuentes' mest betrodde menn.

– Den viktigste årsaken er innsatsen klubben har lagt ned for å beholde meg, støtten fra supportere og omgivelsene. Jeg føler meg verdsatt og viktig her. I tillegg har vi som familie blitt glade i Sandefjord. Vi setter pris på livskvaliteten og tryggheten i Norge.

Vales har også 68 landskamper for Andorra.

Marc Vales González
09:45 

Ranheim-keeper Even Barli legger opp allerede som 29-åring. Det offentliggjorde klubben på egne nettsider onsdag morgen. Barli har spilt i Ranheim siden 2012 og vært med på den store oppturen opp til Eliteserien, før det i 2019 ble nedrykk til OBOS-ligaen igjen.

- Det er trist på mange måter. Det er utfordrende å skulle prestere på alle arenaer. Først og fremst er det viktig for meg å være 100% til stede for sønnen min og få ta del i hverdagen hans hele tiden, sier han til Ranheimfotball.no.

Even Barli
08:56 

Galatasaray var på vei ut av den tyrkiske cupen, men Christian Luyindama utlignet i ekstraomgangenes siste minutt. Så ble det seier på straffespark.

Malatyaspor tok ledelsen i første ekstraomgang ved Umut Bulut. Ledelsen sto helt til det 120. minutt, da Christian Luyindama nikket inn et frispark til 1-1. Så vant Galatasaray 7-6 på straffespark.

Linnes spilte venstreback fra start for gjestene. Han ble byttet ut med Sener Ozbayrakli i det 114. minutt da laget desperat jaget scoring.

I straffesparkkonkurransen ble Galatasaray-keeper Fatih Öztürk helt med to redninger. Emre Kilinc satte inn det avgjørende straffesparket for Galatasaray.

Antalyaspor og Sivasspor tok seg også til kvartfinale tirsdag. Resten av kampene i åttedelsfinalen spilles onsdag og torsdag.

(©NTB)

Martin Linnes
08:51 

Jens Petter Hauge ble byttet inn ved pause da Milan slet seg videre i den italienske cupen med 0-0 mot Torino og seier på straffespark.

Nordmannen kom inn for Samuel Castillejo etter en målløs første omgang. Samtidig kom Hakan Çalhanoglu inn for Zlatan Ibrahimovic.

Milan slo Torino 2-0 i serien lørdag. Tirsdag ble det ikke mål, heller ikke i ekstraomgangene. Diogo Dalot og Davide Calabria hadde stolpetreff for Milan, mens Brahim Diaz skjøt over åpent mål.

Til sist falt avgjørelsen på straffespark. Franck Kessie, Theo Hernández, Sandro Tonali, Alessio Romagnoli og Calhanoglu scoret på alle Milans straffespark, mens Ciprian Tatarusanu reddet gjestenes fjerde straffe fra Tomas Rincon.

– Det var en god kamp, men det var vanskelig, for Torino spilte bra. Vi gjorde jobben og greide å ta oss videre, sa Milan-kaptein Romagnoli, som fylte 26 år tirsdag.

Milan-keeper Gianluigi Donnarumma var reserve i cupkampen, men han fikk rødt kort for protester i det 71. minutt. Det skjedde da han mente at Rafael Leão ble snytt for straffespark.

Milan møter Inter eller Fiorentina i kvartfinalen. De to lagene møtes i Firenze onsdag.

(©NTB)

Jens Petter Hauge
09:30 

Odds annetvalg mellom stengene sist sesong, Egil Selvik (23), er blitt enig med FK Haugesund om en overgang, melder Varden.

Selvik fra Ganddal fikk med seg to offisielle kamper for Odd. Avtalen med Haugesund-klubben blir offentliggjort senere tirsdag.

23-åringen har tidligere spilt for Sandnes Ulf og Nest Sotra, hvor han var på utlån.

(©NTB)

Odd-keeper Egil Selvik er ønsket av Haugesund.
 

Den tidligere KFUM- og Ull/Kisa-midstopperen Emmanuel Troudart (27) er klar for PostNord-klubben Moss FK.

Det bekrefter klubben på egne hjemmesider.

– Vi har hatt en dialog med «Manu» i snart to måneder og er svært glade for endelig å ha han på plass. Vi ser frem til mange fine stunder på Melløs stadion i de neste årene, sier styreleder Geir Hagnes.

Den franske 27-åringen har signert en toårskontrakt med klubben.

Emmanuel Troudart (t.v.)
 

For andre kamp på rad vant Celtic 3-0. Onsdag var det Dundee United som fikk unngjelde på Celtic Park.

Mål fra Ismaila Soro og David Turnbull i den første omgangen, og Odsonne Édouard like før slutt, sørget for en komfortabel 3-0-seier til Celtic.

Kristoffer Ajer spilte igjen samtlige 90 minutter som midtstopper. Mohamed Elyounoussi kom inn ti minutter før slutt, men klarte ikke sette sitt preg på kampen. Det var den fjerde kampen på rad i serien der Ajer og co. har holdt nullen.

Celtic er nummer to med 43 poeng etter 18 kamper. Byrival Rangers leder med 59 poeng etter 21 kamper.

(©NTB)

Kristoffer Ajer
 

Mats Møller Dæhli sliter med spilletiden i belgiske Genk. Ifølge Bild er 25-åringen ønsket i gamleklubben St. Pauli og erkerivalen Hamburg.

– Genk ønsker å fjerne Mats Møller Dæhli helt fra lønningslisten, skriver avisen.

Nordmannen meldte overgang fra St. Pauli i januar, men har kun spilt åtte kamper for Genk, som også har Kristian Thorstvedt i troppen.

Bild skriver at St. Pauli ønsker å hente Dæhli på en låneavtale som følge av klubbens økonomi. Samtidig skal Hamburg vise interesse for nordmannens tjenester.

Mats Møller Dæhli er utnevnt til kaptein av landslagstrener Leif Gunnar Smerud. Her fra en landslagstrening i Valencia i 2019, i forkant av Spania-Norge.
 

Sandefjord kaller inn til pressekonferanse onsdag klokken 15, der klubbens nye hovedtrener skal presenteres.

Det skriver Sandefjord på sine hjemmesider.

Klubben fra hvalfangerbyen har vært linket til en rekke trenernavn de siste månedene. Senest for to uker siden meldte Sandefjords Blad at Hans Erik Ødegaard, faren til Martin Ødegaard, var en av de aktuelle kandidatene. Også Åsanes trener Morten Røssland og Strømmens trener Ole Martin Nesselquist har vært nevnt.

Espen Bugge Pettersen
18:25 

Keepertalentet Frank Stople har signert en ny fireårsavtale med Haugesund.

18-åringen som denne sesongen har tatt steget opp til å bli Eliteserie-spiller er svært fornøyd med å ha landet en ny avtale med klubben.

– Jeg går fra en begynner-kontrakt til en avtale som gir meg anledning til å fokusere fullt og helt på fotballen fremover. Det kommer til å ha mye og si for min videre utvikling. Samtidig er det et signal fra klubben om at jeg ikke lenger sees på som kun et talent, men som en som er med og kjemper om keeperplassen for fullt, sier 18-åringen til FKH.no

Stople står med to offisielle kamper for FK Haugesund etter å ha fått sin Eliteserie-debut i bortekampen mot Strømsgodset på tampen av sesongen, og sto siden på nytt mellom stengene i 3-1 seieren over Kristiansund i serieavslutningen.

Frank Stolpe
16:05 

Rosenborg og Apollon Limassol er enige om en overgang for Djordje Denic. Det skriver RBK på sine hjemmesider tirsdag ettermiddag.

Det siste året har den serbiske spilleren vært på utlån i nettopp den kypriotiske klubben, og nå er overgangen permanent.

Denic plukket med seg 30 kamper for trønderne.

Djordje Denic
 

Koronapandemien gjør at Fifa har bestemt seg for å avlyse herrenes U20- og U17-VM i 2021. I stedet får vertsnasjonene Indonesia og Peru mesterskapene i 2023.

– Koronapandemien fortsetter å skape utfordringer for arrangeringen av internasjonale sportsarrangement, samt restriksjoner på reising internasjonalt, skriver Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) på sine nettsider.

– Det er blitt tydelig at situasjonen globalt ikke har normalisert seg nok, skriver de.

Norge var ikke kvalifisert til U20-mesterskapet i Indonesia, men kunne kvalifisert seg til U17-mesterskapet gjennom deltakelse i U17-EM, der kvalifiseringen ennå ikke er gjennomført.

(©NTB)

Norge u21
13:11 

Martin Ødegaard kan få spille fra start for Real Madrid i seriekampen mot Granada lille julaften. Luka Modric er småskadet og så godt som uaktuell.

Det vil i så fall være sjette gang denne sesongen nordmannen er med i startoppstillingen. 22-åringen står uten mål eller assist på klubbnivå denne sesongen.

Modric trente ikke tirsdag. Det betyr som regel at spillere ikke spiller kamp dagen etter.

– Vi får se i dagene som kommer hvordan det utvikler seg for ham. Vi kommer ikke til å ta sjanser med ham, sa trener Zinédine Zidane på en pressekonferanse.

Tirsdag var det på dagen ett år siden Ødegaard scoret for klubb. Det skjedde for Real Sociedad i en 4-3-seier.

Atlético Madrid topper La Liga med 29 poeng. Det samme er Real Madrid oppe i, men med to kamper mer spilt. Granada er en overraskelse hittil med sjetteplass.

Ødegaard har hatt tre skadeperioder siden han returnerte til Madrid etter et utlån i Real Sociedad.

Real Madrid spiller nye seriekamper 30. desember (Elche, borte) og 2. januar (Celta Vigo, hjemme).

(©NTB)

Martin Odegaard
 

Martin Ødegaard rangeres som verdens 74. beste spiller av avisen The Guardian. Han ender like bak Real Madrid-kamerat Luka Modric.

Den engelske avisen kårer verdens beste spillere årlig, og mandag ble de første 30 spillerne kunngjort. Der ligger Ødegaard på 74.-plass, mens Modric ligger på 71.-plass.

Det er første gang Ødegaard er inkludert på The Guardians topp 100-liste.

Ødegaard er rangert foran spillere som Riyad Mahrez (Manchester City, 77), Frenkie de Jong (Barcelona, 79) og Philippe Coutinho (Barcelona, 81).

Real Madrid-angriper Eden Hazard har slitt med skader siden overgangen fra Chelsea og ligger på 83.-plass.

Barcelonas Lionel Messi toppet fjorårets liste foran Liverpool-spillerne Virgil van Dijk og Sadio Mané.

(©NTB)

Martin Odegaard
20:10 

Rafik Zekhnini ble matchvinner da Lausanne vendte til 2-1-seier over Luzern i søndagens runde i sveitsisk eliteserie. Per Egil Flo hadde assist på begge målene.

Hjemmelagets nordmenn var avgjørende da Lausanne vendte kampen i 2. omgang. Pascal Schürpf hadde gitt Luzern ledelsen ved pause.

I det 52. minutt kriget Flo ved lengste stolpe på et hjørnespark, og Evann Guessand utlignet. Fem minutter senere var det Guessand som serverte Flo, og han fant foten til Zekhnini, som scoret vinnermålet.

Flo ble av avisen Blick utropt til banens beste. Han spilte hele kampen, mens Zekhnini ble byttet ut i det 79. minutt.

Lausanne er på 6.-plass i eliteserien og møter lille julaften tabellnabo Lugano borte i siste kamp før den månedslange vinterpausen.

Young Boys topper tabellen fem poeng foran Basel og St. Gallen.

(©NTB)

Rafik Zekhnini
19:56 

Erling Braut Haaland og Caroline Graham Hansen fikk søndag det synlige beviset på at de er blitt tildelt gullballen i 2020.

Utdelingen skulle egentlig funnet sted på idrettsgallaen, men som følge av koronaviruset ble prisen i stedet delt ut på NRK.

– Det er stort, det er noe jeg setter veldig høyt. Jeg er rett og slett stolt, Det viser at jeg har gjort noe rett. Norske folk følger med på meg, og det setter jeg stor pris på, sa Haaland i et intervju.

Prisen får Haaland bare noen få dager etter at han ble kåret til årets unge spiller i verden.

– Det er fint å få erkjennelser på at man har gjort noe bra med disse prisene. Først og fremst vil jeg jo vinne noe med laget mitt, men det er også fint å få individuelle priser. Jeg smiler nå, sa Haaland.

På spørsmål om hva som var 2020s høydepunkt for Haaland, svarer unggutten:

– Det er et godt spørsmål. Det har vært et par fine øyeblikk, fra debuten i ligaen med Dortmund til debuten i Champions League med Dortmund og hattrick med Norge. Det er vanskelig å ta ett øyeblikk, så jeg er litt usikker.

Også Caroline Graham Hansen er stolt over å få utmerkelsen.

– Det har vært et annerledes år. Det er hyggelig å bli anerkjent. Men jeg kunne byttet alle individuelle priser mot en med laget hvis jeg hadde hatt mulighet.

(©NTB)

Erling Haaland
18:57 

Fredrik Midtsjø scoret AZ Alkmaars fjerde mål da laget vendte 0-2 til seier 5-3 over Willem II i en svært målrik kamp i nederlandsk æresdivisjon søndag.

Willem II skaffet seg ledelsen med et selvmål og et straffespark, men Teun Koopmeiners utlignet med to raske mål før pause.

Calvin Stengs scoret ledermålet før Midtsjø med et drømmeskudd i krysset ga AZ 4-2-ledelse i det 65. minutt. Jesper Karlsson økte den på straffespark etter at Midtsjø ble felt.

Gjestene fra Tilburg reduserte på tampen, men det ble bare et trøstemål.

Håkon Evjen kom inn og spilte de ti siste minuttene for AZ, som med seieren klatret til 7.-plass. Jonas Svensson er ute med skade.

Ajax på tabelltopp har tre poengs luke til PSV Eindhoven etter 4-2-seier borte mot ADO Den Haag. 37-årige Klaas-Jan Huntelaar scoret to av målene.

(©NTB)

Fredrik Midtsjø
09:17 

Martin Ødegaard har ristet av seg muskelskaden og er igjen tilbake i Real Madrid-troppen før søndagens møte med Eibar.

Ødegaard var tilbake i trening med resten av laget tidligere denne uka. Nordmannen har vært med på åtte av lagets 19 kamper hittil denne sesongen.

På totalt 362 minutter med fotball for hovedstadslaget har Ødegaard fortsatt til gode å notere seg for en scoring eller assist. Ødegaard var sist på banen for Real Madrid i mesterligakampen mot Sjakhtar Donetsk 1. desember.

Etter en trøblete periode har Real Madrid fått sving på sakene og tatt fire strake seirer. Tre av dem har kommet i ligaen i tillegg til den viktige 2-0-seieren over Borussia Mönchengladbach som sikret avansement i mesterligaen.

Real Madrid ligger tre poeng bak serieleder Atlético Madrid, som i tillegg har en kamp mindre spilt enn sin hovedstadsrival etter søndagens kamp.

(©NTB)

Ödegaard rührt geflüchteten Teenager zu Tränen
22:20 

Fredrik Oppegård fikk sin debut for storklubben PSV Eindhoven som innbytter i sluttsminuttene da Waalwijk ble slått 4-1 på bortebane lørdag.

Den tidligere Vålerenga-spilleren ble byttet inn for Philipp Max i fjerde tilleggsminutt og var på banen da Noni Madueke rett etter fastsatte resultatet. Det var PSVs første borteseier i æresdivisjonen på to måneder.

Cody Gakpo, Mohamed Ihattaren og Denzel Dumfries (straffe) scoret de tre første målene.

Med seieren er PSV oppe på samme poengsum som serieleder Ajax. Sistnevnte spiller borte mot ADO Den Haag søndag og kan da skaffe seg en luke igjen.

Tidligere har Oppegård spilt for PSVs ungdomslag i nederlandsk 1. divisjon.

I en annen kamp lørdag scoret Jørgen Strand Larsen to ganger da Groningen vant 3-2 over Sparta Rotterdam og klatret til femteplass på tabellen.

(©NTB)

Fredrik Oppegård
 

Norwich slo Cardiff 2-0 i den engelske mesterskapsserien lørdag. Laget har stø kurs mot comeback i Premier League på første forsøk.

Alexander Tettey kom inn på overtid i 2-0-seieren. Emi Buendía og Todd Cantwell scoret hjemmelagets mål.

Norwich vant med det sin femte strake kamp og har ni poengs luke ned til tredjeplassen, som gir opprykkskvalifisering før resten av runden er ferdigspilt.

34 år gamle Tettey har vært i Norwich siden 2012, har allerede varslet at denne sesongen blir hans siste i England.

(©NTB)

Tettey
 

Bjørn Maars Johnsen og hans sørkoreanske klubb Ulsan vant 2-1 over Persepolis fra Iran i den asiatiske Champions League-finalen lørdag.

Den norske spissen startet på benken, men ble kastet innpå sju minutter før full tid og kunne være med på jubelscenene etter at Champions League-tittelen var sikret.

Persepolis tok ledelsen da Mehdi Abdi satte inn 1-0 like før pause, men på overtid av første omgang utlignet Junior Negrao.

Brasilianeren ble Ulsans store helt da han satte inn 2-1 på straffespark ti minutter etter pause.

Seieren var Ulsans niende strake i turneringen. Med det kopierte rekorden klubben satte i 2012 da den vant asiatiske Champions League for første gang.

(©NTB)

Bjørn Maars Johnsen
 

Ole Gunnar Solskjær har hatt høye topper og enorme nedturer som manager i Manchester United. I dag er det to år siden han ble ansatt.

19. desember 2018 kom nyheten fra Old Trafford som overrasket en hel fotballverden. Solskjær var plukket ut til å styre Manchester United videre etter sparkingen av José Mourinho dagen før.

Siden har Manchester Uniteds norske sjef vekslet på å bli hyllet og totalslaktet blant toneangivende eksperter og engelske medier.

Selv vil ikke Solskjær dvele ved det som har skjedd i klubben de to siste årene.

– Jeg liker ikke, eller rettere sagt hater, å snakke om hva jeg har gjort og hvor vi står. Jeg ser alltid framover, sier han i forkant av søndagens hjemmemøtet med Leeds.

– Jeg er klar over at vi har en stor jobb å gjøre for å holde det nivået jeg vil ha. Det er det vi jobber mot hver eneste dag, men jeg har virkelig hadde glede av disse to årene, legger Solskjær til.

På to år har Solskjær ledet Manchester United i 110 kamper. Fasiten viser 61 seirer, 22 uavgjorte og 27 tap. Det gir en seiersprosent på 55,45.

(©NTB)

Solskjaer praises United's 'best performance' against City after drab draw
16:10 

Tidligere toppdommer Øyvind Alapnes er ny daglig leder i Tromsø. Det melder klubben på sine hjemmesider fredag ettermiddag.

44-åringen kommer fra jobben som hotelldirektør i Clarion Hotel, og har tidligere blant annet vært styreleder i Troms Fotballkrets.

Alapnes har dømt på øverste nivå i Norge i flere sesonger, men bestemte seg for å legge dommerlivet på hyllen i 2009.

Alapnes tar over for Kristian Høydal i TIL fra og med 1. februar 2021.

14:39 

Regjeringen setter av snaut 1,2 milliarder kroner for å hjelpe idrettslag og -klubber gjennom pandemikrisen.

Kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V) la fram den såkalte stimuleringsordningen på en presseseanse fredag.

Milliardpakken skal gjelde for første halvår i 2021. I tillegg til at idretten og frivilligheten bevilges 1,185 milliarder kroner, setter Raja av 1,065 milliarder til kultursektoren.

– Dette vil bidra til at kultursektoren, frivilligheten og hverdagsaktivitetene til barn og unge kan holdes i gang, at innsatsen mot ensomhet kan fortsette og at vi kan få oppleve glede og samhold gjennom kultur og idrett i året som kommer, sier Raja.

Når det gjelder penger til idretten og frivilligheten i første halvår nevner kulturministeren noen nøkkelpunkter overfor NTB:

* Regjeringen ønsker å bidra med penger til at frivilligheten og bredde-, barne- og toppidretten skal komme seg gjennom koronakrisen.

* Det blir i tillegg til stimuleringsordningen satt av penger som skal sørge for at vi har en OL-tropp som kan holde seg i optimal form fram mot Tokyo-lekene.

* Det settes også av midler i en egen tilskuddsordning for at store idrettsarrangementer skal kunne arrangeres på norsk jord.

(©NTB)

Abid Raja
 

Kongsvinger varsler på klubbens egne hjemmesider at en rekke spillere forlater klubben.

Det skjer etter at klubben rykket ned til PostNord-ligaen.

Midtstopperprofilen Ville Jalasto legger opp, mens Ridouan Essaeh, Even Bydal, Gyuwhan Lee og Jonas Rønningen forlater klubben.

Kongsvinger meldte forrige uke at også Markus Aanesland er ferdig i klubben. 22-åringen er på prøvespill hos Bodø/Glimt denne uken.

Jalasto
18:15 

Onsdag åpnet fotballens lovgivere opp for forsøk med et ekstra innbytte ved hodeskader. NFF sier det er aktuelt å teste det ut i Norge.

Det er ventet at den engelske FA-cupen vil starte med forsøkene allerede i neste runde, som er i januar. Det kan også bli innført i Premier League i starten av 2021.

Konkurransedirektør Nils Fisketjønn i Norges Fotballforbund (NFF) bekrefter overfor NTB at det også kan bli testet ut her hjemme.

«Ja, det kan være aktuelt, men ikke før neste sesong», skriver Fisketjønn i en tekstmelding.

Han bekrefter at det er sesongen som starter våren 2021 han viser til.

Det betyr at klubber kan få muligheten til å gjøre et ekstra innbytte ved mistanke om hodeskade, selv om de har brukt opp de tre byttene man vanligvis er begrenset til.

I årets koronasesong har det vært åpnet for inntil fem innbyttere, fordelt på tre stopp i spillet.

Fotballens lovgivere i IFAB har også besluttet at muligheten for fem innbyttere forlenges ut 2021 for nasjonale turneringer, og til 31. juli 2022 for internasjonale turneringer.

(©NTB)

Nils Fisketjønn
 

Michael Baidoo har signert en permanent kontrakt med Jerv. Det melder OBOS-klubben på egne hjemmesider.

Han blir Jerv-spiller ut 2022-sesongen, etter å ha vært på lån i et halvannet år fra den danske storklubben Midtjylland.

Den 21 år gamle midtbanespilleren ble kåret til årets Jerv-spiller forrige uke.

Han scoret fire mål på 27 kamper denne sesongen.

Michael Baidoo
21:04 

Brann-spiss Erlend Hustad kan etter det Sunnmørsposten og Bergens Tidende kjenner til, bli gjenforent med gamletrener Lars Arne Nilsen i Aalesund.

Klubben var interessert i Hustad sist overgangsvindu, og de to avisene melder tirsdags ettermiddag at det nylig skal ha vært ny dialog mellom spiller og klubb.

Til tross for at Hustad er langt unna en plass i Kåre Ingebrigtsens lag, skal ikke klubben ønske å la spissen gå billig.

Hustad selv svarer slik på spørsmål om Aalesund-interessen:

– Det vil jeg ikke svare på nå.

– Hvordan ser du på fremtiden din i Brann?

– Jeg må ta en vurdering. Alle fotballspillere ønsker å spille, sier Hustad – som bruker ordene «vanskelig å si» om hvor aktuelt det er å bli i Brann.

Erlend Hustad
17:41 

Etter det VG erfarer skal Stabæk og HamKam være enige om en overgang for Markus Solbakken. Med mindre utenlandske klubber kommer med tilbud i siste liten, skal Ståle Solbakkens sønn til Stabæk, skriver avisen.

20-åringen har vært koblet til LSK, men nå ser det ut at til at han spiller i blått neste sesong. Det skal kun være detaljer som gjenstår før overgangen er i boks.

16:38 

Åsane må flytte morgendagens kvalifiseringskamp mot Raufoss inn i Vestlandshallen.

Det er fordi at lysene på Myrdal ikke er gode nok til å kunne arrangere kamp kl.16.00.

Klubben melder på sin Facebook-side at det er planlagt nye lys fra neste sesong, men at det med nåværende lyssituasjon ikke kan spilles kamp der i morgen.

12:11 

Det har vært store forandringer i Ull/Kisa, etter at plassen ble sikret i siste serierunde.

Fem mann har forlatt klubben. Det er lånespillerne Fredrik Holmé og Sander Werni fra Vålerenga, Herman Haugen fra Viking, Kristoffer Ødemarksbakken fra Lillestrøm og Erik Frøysa fra Bærum som nå reiser tilbake til klubbene sine.

En som derimot blir værende er Stefan Hagerup. Keeperen som har blitt kjent for sine fryktinngytende frispark(!) har signert på en ny toårsavtale.

26-åringen kom til klubben i 2017 og har stått samtlige kamper siden april 2017.

Også på ledersiden har det vært endringer. Arild Sindgot har kommet inn fra Lillestrøm, og skal være assistenttrener og toppspillerutvikler i Ull/Kisa.

22:34 

Joel Mvuka (18) har skrevet under på sin andre langtidsavtale med Åsane i 2020. Det melder Bergensavisen.

Driblevingen skrev så sent som i februar under på en avtale med Åsane ut 2022-sesongen, men bare ni måneder senere er partene enige om en fornyelse. Denne gangen ut 2023-sesongen.

– Jeg trives veldig godt i Åsane. Jeg utvikler meg og har det bra, så hvorfor ikke bare forlenge? sier ungutten til BA.

 

Kvalikfinalen mellom laget som ender på 14. plass i Eliteserien og vinneren av OBOS-playoffen spilles på Initilty Arena.

Det bekrefter konkurransedirektør i NFF Nils Fisketjønn overfor Fædrelandsvennen.

Vanligvis spilles finalen over to kamper, men på grunn av koronasituasjonen spilles finalen over en kamp på nøytral bane. Oppgjøret spilles 28. desember klokken 17:00.

Søndag ble det klart hvilke fire OBOS-lag som skal kjempe om å spille kampen på VIFs hjemmearena. Raufoss endte omsider på 6. plass etter en dramatisk kamp mot KFUM, mens Åsane, Ranheim og Sogndal kapret plassene over.

I Eliteserien er det tre lag som kjemper om å unngå 14. plassen, nemlig Start, Mjøndalen og Strømsgodset.

Intility
12:42 

Kvalifiseringskampene om en plass i OBOS-ligaen mellom Stjørdals Blink og Asker er berammet. Allerede 17. desember tar trønderne i mot Asker-laget på MUS Stadion til den første av de to kampene.

Slik spilles kampene:

17. des kl 18.00: Stjørdals-Blink – Asker

20. des kl 12.30: Asker – Stjørdals-Blink

Stjørdals Blink
 

Iver Fossum sørget for tre poeng til Aalborg i 3-2-seieren mot tabelljumbo Lyngby i danske superligaen. Nordmannen scoret seiersmålet like før slutt.

Det ble ikke en enkel og komfortabel match for Fossum og co. da de tok imot bunnlaget Lyngby på hjemmebane søndag.

Kasper Kusk åpnet scoringsballet etter kun to minutter, men jubelen stilnet for hjemmelaget da Kristoffer Pallesen var uheldig og satte ballen i eget mål i det 20. minutt.

Syndebukken gjorde opp for seg med en målgivende til Kusk seks minutter før pause, men igjen ble jubelropene stilnet kort tid etterpå.

Jens Martin Gammelby utlignet for gjestene to minutter senere og satte press på Aalborg før 2. omgang ble sparket i gang.

Da steg Fossum fram og sikret alle poengene for AaB med scoring i 77. minutt. Nordmannen er lagets toppscorer denne sesongen med fem fulltreffere.

Etter tolv kamper ligger Aalborg dermed på 6.-plass i ligaen, mens Lyngby forblir nederst på tabellen i Danmark.

(©NTB)

Iver Fossum
 

Lucien Favre må betale prisen for Borussia Dortmunds svake resultater den siste tiden. Han mistet trenerjobben etter lørdagens 1-5-tap.

Den tyske storklubben bekreftet sparkingen på sine nettsider dagen etter stjernesmellen mot nyopprykkede Stuttgart.

Dermed får Erling Braut Haaland en ny hovedtrener å forholde seg til. Han har hatt Favre som sjef siden jærbuen kom til Dortmund i januar.

– Vi synes det er et vanskelig valg å ta, men vi mener det er nødvendig nå som målene for sesongen står i fare. Det har vært en negativ utvikling, og vi må derfor ta grep, sier Borussia Dortmund-direktør Hans-Joachim Watzke.

Edin Terzic (58) rykker opp fra rollen som assistent og leder klubben ut sesongen.

(©NTB)

Lucien Favre
 

Eliteserie-kampen mellom Sarpsborg 08 og Molde flyttes fra tirsdag 22. desember til lørdag 19. desember klokken 15:30. Dette etter ønske fra begge klubbene.

Det bekrefter NFFs seksjonsleder Rune Pedersen i en e-post.

For kun noen få dager siden ble det bekreftet at NFF også flytter kampen mellom Bodø/Glimt og Viking på Aspmyra.

Dermed blir det tre Eliteserie-kamper lørdag 19. desember: Odd - Strømsgodset (18:00), Bodø/Glimt - Viking (18:00) og Molde - Sarpsborg 08 (15:30).

Molde
19:47 

Torgeir Børven scoret da Ankaragucu snudde til 4-3-seier over Konyaspor lørdag. Det gir håp om å komme vekk fra bunnstriden i den tyrkiske Super Lig.

Ankaragucu er fortsatt helt sist, med fem poeng etter ti runder. Men Ankara-klubben har én kamp mindre spilt enn flesteparten av lagene rundt. Opp til trygg grunn er det fem poeng.

Børven kom til klubben etter et kort opphold i Rosenborg i sommer, og han scoret lørdag sitt fjerde seriemål i tyrkisk fotball. Det gjorde han etter 48 minutter da han utlignet til 2-2.

Konyaspor ledet både 2-1 og 3-2, men tapte etter at Emre Güral ordnet 4-3 på et straffespark for hjemmelaget ett minutt før full tid.

(©NTB)

Torgeir Børven
 

Verken Even Østensen, Jefferson de Souza eller tredjekeeper Michael Crowe får fortsette i Viking neste sesong. Det melder Aftenbladet fredag ettermiddag.

Alle tre sitter med kontrakter som løper ut ved årsskiftet. Også Zymer Bytyqi og Ylldren Ibrahimaj er på utgående kontrakt, men det er enn så lenge ingen avklaring rundt duoen fra Kosovo.

– Det er utelukkende sportslige hensyn som ligger bak vurderingene, sier påtroppende trener Morten Jensen til Aftenbladet, og sikter til at Østensen, de Souza og Crowe ikke får fortsette i klubben.

Zymer Bytyqi og Even Østensen
 

Norges Fotballforbund har bestemt at oppgjøret mellom Bodø/Glimt og Viking flyttes fra 22. desember til 19. desember 18:00.

Det melder NFF på Twitter.

Foreløpig er de resterende kampene i runde 30 satt til 22. desember, men det er ventet at flere lag ser på muligheten for å få flyttet oppgjør noen dager tidligere - slik som Bodø/Glimt-Viking.

Bodø/Glimt - Viking er en av kampene som kan flyttes.
 

Keepertalentet Jasper Silva Torkildsen (16) er klar for Start. Det melder klubben på sine hjemmesider.

Sisteskansen kommer fra Vigør, og blir dermed yngstemann i A-stallen.

– Dette er en drøm som går i oppfyllelse og jeg gleder meg veldig til å komme i gang, sier Silva Torkildsen.

Keeperen har spilt fast på Vigør siden han var 15 år gammel, i tillegg til at han har spilt for både G16- og G17-landslaget.

 

Rapid Wien utlignet.

Magnus Wolff Eikrem ga Molde ledelsen, men hjemmelaget utlignet like før pause. I tillegg har Eirik Hestad måttet gi seg med skade, og blitt erstattet av Erling Knudtzon før andre omgang.

 

Eikrem-scoring!

I det ellevete minutt scoret hærfører Magnus Wolff Eikrem for Molde borte mot Rapid Wien. Dermed har de et veldig godt utgangspunkt for resten av kampen og avansement i Europa.

Rapid Wien må score tre ganger for å hindre Molde i å gå videre som nummer 2 i gruppa bak Arsenal.

08:20 

Brann-spiller Daouda Bamba kommer til å anmelde den rasistiske hetsen han mottok onsdag kveld.

– Vi kommer til å følge opp saken torsdag, og ta kontakt med politiet, sier daglige leder Vibeke Johannesen i klubben til Bergensavisen.

Ivorianeren kunne gitt Brann seieren i onsdagens oppgjør i Kristiansand, men bommet på et straffespark med noen få minutter igjen. Det ene poenget sikret uansett plassen for Brann i Eliteserien.

Etter kampen fortalte Bamba om tekstmeldingene han hadde fått. Han ville vise omverden hetsen og rasismen han blir utsatt for.

– Forferdelige meldinger

– Jeg orker ikke å åpne alle de uleste beskjedene. Jeg må beskytte meg selv, sa Bamba, ifølge Bergens Tidende.

– Hadde jeg åpnet alle, hadde det vært mange forferdelige meldinger. Slike folk er bare negative og vil ikke se folk lykkelige. Ingen fortjener dette, la han til.

Klubbens sportssjef Rune Soltvedt snakket med Bamba etter kampen.

– Jeg har sett meldingene, og det er ikke noe jeg forbinder med supportere. Og så skal Bamba og jeg gå til politiet torsdag for å finne ut av hvem dette er. Vi må politianmelde dette og la profesjonelle folk finne ut av hvem som står bak, sier han til BA.

– Hele tiden

– Jeg har ikke ord. Det er helt «crazy» at det er sånn. Dette er ikke første gang. Det er ikke engang den tiende gangen heller. Det skjer hele tiden, sa Bamba til BA etter kampen.

Ifølge begge bergensavisene fikk Bamba i tillegg til klart rasistiske meldinger også en SMS der han ble bedt om å dø av korona.

Det har i høst vært en egen kampanje i norsk fotball i kampen mot rasisme. Spillerne har i flere uker spilt med et rødt armbånd med den hvite påskriften «#Stopp».

(©NTB)

 

Sandefjord-nøkkelspilleren Enric Valles Prat må belage seg på flere måneder på sidelinjen. Det melder lokalavisen Sandefjord Blad.

– Vi holdt på å trene på dødball og jeg var en del av det forsvarende laget. En av de andre fikk headet ballen unna, og da jeg skulle ta neste duell så hoppet jeg og sparket etter ballen samtidig. Men jeg bommet på ballen, og med full kraft i sparket kjente jeg at det rykket til i muskulaturen. Jeg visste med en gang at det var noe alvorlig som hadde skjedd, sier Valles Prat til avisen.

Det ble raskt klart at spanjolen var ferdigspilt for sesongen. Nærmere undersøkelser viser at det er en sene i hamstringen som er delvis eller helt slitt av.

Nå reiser han til hjembyen Barcelona for å foreta en operasjon.

– Jeg var hos en spesialist i Oslo og han anbefalte å ta operasjonen der på grunn av komplikasjoner i etterkant. Jeg må mer eller mindre ligge helt rolig i en seng i et par uker etter operasjonen. Så det vil være enklere for meg å utføre det i Spania. Om ikke hadde det vært vanskelig å komme seg hjem på ferie til jul når sesongen er over, sier midtbanespilleren til Sandefjord Blad.

Enric Valles Prat.
 

Onsdagens mesterligaoppgjør mellom Paris Saint-Germain og Basaksehir ble avbrutt etter 13 minutters spill på grunn av angivelig rasisme.

Ifølge flere internasjonale medier skal den rumenske fjerdedommeren Sebastian Coltescu ha uttrykt seg rasistisk i retning av Basaksehirs benk.

Særlig det tyrkiske lagets assistenttrener Pierre Webo fyrte seg opp på sidelinjen, og det førte til at han ble utvist. Webo ropte «hvorfor sa du negro? Du kan ikke si negro» gjentatte ganger til fjerdedommeren.

Det oppsto kaos og forvirring som følge av episoden. Blant annet kunne man se en opphetet diskusjon mellom den norske Basaksehir-spissen Fredrik Gulbrandsen og PSG-trener Thomas Tuchel.

Etter mange minutter med krangling valgte Basaksehir-spillerne å forlate banen. Kort tid etter forlot også PSG-spillerne gresset.

Basaksehir har i etterkant av hendelsen lagt ut en Twitter-melding med teksten «nei til rasisme».

(©NTB)

Basaksehir - PSG
 

Martin Ødegaard er ikke blant Real Madrids utvalgte til den svært viktige mesterligakampen mot Borussia Mönchengladbach.

Ødegaards navn er ikke i Reals tropp på 21 spillere. Det var som ventet siden den spanske avisen AS mandag meldte at nordmannen trøbler med en muskelskade i venstrebeinet.

Klubben selv meldte samme dag at Ødegaard trente innendørs og ikke med resten av laget.Real Madrid er inne i en uhyre viktig uke. Lørdag er det byderby mot Atlético Madrid i La Liga. Flere medier melder om at også den kampen kan komme for tidlig for Ødegaard.

(©NTB)

Martin Ødegaard
 

Odd-kaptein Steffen Hagen friskmeldes og er med i troppen som reiser til Kristiansund onsdag.

Det melder Telemarksavisa.

Sist gang Hagen var med i en Odd-tropp var 4. oktober da stopperkjempen startet kampen mot Rosenborg – en kamp som forøvrig endte med en 4-1-seier til RBK.

Kun noen dager etter kampen mot Rosenborg pådro stopperkjempen seg en skade på det bakre korsbåndet, noe som satt han ut av spill i drøye to måneder.

Mot KBK er derimot Hagen tilbake i Odd-troppen, i kampen som betyr svært mye for medaljemulighetene til begge lag.

Tirsdag var Odd-spillerne tilbake på treningsfeltet etter å ha vært i karantene etter at i alt fire spillere testet positivt på koronaviruset. Se hva hovedtrener Jan Frode Nornes sa om status på troppen her.

14:37 

Vilde Bøe Risa (25) har hatt stor suksess i svensk fotball. Nå har landslagsprofilen forlenget avtalen sin med mesterklubben Göteborg – med én dag.

Det er Aftonbladet som omtaler det svært spesielle grepet som er gjort rundt den norske proffens kontrakt.

Bakgrunnen er som følger: Onsdag spiller Bøe Risa og lagvenninnene den første av to kamper mot Manchester City i mesterligaens 16-delsfinale. Returkampen går 16. desember, dagen etter at den norske midtbanespillerens opprinnelige avtale med klubben hadde utløp.

Dermed måtte det kreative grep til for at Bøe Risa også skulle være aktuell for neste ukes mesterligaoppgjør.

Kontraktsforlengelser med én dag er samtidig ikke hverdagskost i fotballen.

– Det har jeg ikke gjort før, sier Bøe Risa til Aftonbladet.

(©NTB)

Vilde Bøe Risa
 

Den islandske avisen Morgunbladid skriver at flere spillere på det islandske landslaget har bedt landets fotballforbund om å ansette Lars Lagerbäck som landslagstrener.

For en snau måned siden ble det kjent Erik Hamrén gir seg som Islands trener etter at de ikke maktet å kvalifisere seg til EM.

Lagerbäck var sjef for det islandske landslaget fra 2011 til 2016.

Han fikk nylig sparken fra den norske landslagsjobben.

Ståle Solbakken tok over jobben hans.

Lars Lagerbäck Norge
12:16 

Landslagssjef Ståle Solbakken opplyser til VG at han har vært i kontakt med politiet og godtar en bot på 20.000 kroner for å ha brutt karantenereglene.

Innlandet politidistrikt opprettet sak mot fotballprofilen etter at det mandag ble kjent at Solbakken hadde brutt sin innreisekarantene.

Landslagssjefen var til stede på en fotballkamp i Hamar søndag, og mandag var han på Ullevaal stadion i Oslo. I stedet skulle han holdt seg i karantene.

– 20.000 i bot godtatt av meg nå etter telefon fra politiet, sier Solbakken til VG tirsdag formiddag.

Han var allerede mandag tydelig på at han ville ta den eventuelle straffen som måtte komme.

Solbakkens karantenetid går først ut tirsdag.

 

Nederland, Tyrkia, Montenegro, Latvia og Gibraltar er motstandere når Ståle Solbakken skal forsøke å kvalifisere Norges herrelandslag til fotball-VM i 2022.

Det ble klart da gruppene i den europeiske kvalifiseringen ble trukket i Zürich mandag.

Norge var seedet på tredje nivå i trekningen.

– Jeg er sånn passe fornøyd. Nederland er en voldsom motstander, men ikke umulig. Tyrkia, Montenegro og Latvia er sånne lag som er veldig leie på bortebane, men det kan jo kanskje være vår fordel. At man tar litt poeng fra hverandre, sier landslagssjef Ståle Solbakken til TV 2.

– Jeg satt og håpet på Danmark i Parken. Jeg tror det hadde passet oss godt også. Men hvis vi før trekningen hadde fått presentert dette opp mot det andre, tror jeg vi hadde vært noenlunde fornøyd, tilføyer han.

Slik endte hele trekningen:

Gruppe A:

Portugal, Serbia, Irland, Luxembourg, Aserbajdsjan.

Gruppe B:

Spania, Sverige, Hellas, Georgia, Serbia.

Gruppe C:

Italia, Sveits, Nord-Irland, Bulgaria, Litauen.

Gruppe D:

Frankrike, Ukraina, Finland, Bosnia-Hercegovina, Kasakhstan.

Gruppe E:

Belgia, Wales, Tsjekkia, Hviterussland, Estland.

Gruppe F:

Danmark, Østerrike, Skottland, Israel, Færøyene, Moldova.

Gruppe G:

Nederland, Tyrkia, Norway, Montenegro, Latvia, Gibraltar.

Gruppe H:

Kroatia, Slovakia, Russland, Slovenia, Kypros, Malta.

Gruppe I:

England, Polen, Ungarn, Albania, Andorra, San Marino.

Gruppe J:

Kroatia, Romania, Island, Nord-Makedonia, Armenia, Liechtenstein.

(©NTB)

Norge
 

Innlandet politidistrikt oppretter på eget initiativ sak mot landslagstrener Ståle Solbakken og etterforsker ham for brudd på karanteneplikten.

Det opplyser politiadvokat Tom Gjestvang i Innlandet politidistrikt til NTB.

– Vi undersøker om det er grunnlag for å gå videre med saken og eventuelt bøtelegge ham. Hvis man leser både VG og Dagbladet, ser det rimelig klart ut hva som har skjedd, og han innrømmer det, så vi får ta stilling til om det blir nødvendig med avhør, sier Gjestvang.

Brudd på karanteneplikten kan straffes med bøter på opp mot 20.000 kroner eller fengselsstraff.

Gjestvang sier at han regner med at politiet vil ha tatt en avgjørelse i saken mot landslagstreneren i løpet av en til to dager.

Han bekrefter videre at politiet på eget initiativ oppretter sak mot Solbakken etter å ha lest medieoppslag om at han brøt karantenetiden da han gikk på kamp i Hamar søndag kveld.

(©NTB)

 

Norges påtroppende landslagssjef Ståle Solbakken brøt sin innreisekarantene da han gikk på fotballkamp på Hamar søndag kveld, skriver Dagbladet.

Ettersom Solbakken kom til Norge fra Danmark klokken 13 lørdag 28. november, er han ute av karantenen på ti dager først kommende tirsdag. Likevel var fotballtreneren å se på stadion under HamKam – Briskeby søndag.

«Ved nærmere opptelling er nok det riktig. Ankom lørdag formiddag, tenkte og trodde fredag... Må beklage den», skriver Solbakken i en sms til Dagbladet.

Han hadde sin første arbeidsdag i Norges Fotballforbund mandag. Han er ikke innvilget noe unntak fra karanteneperioden og må fortsatt jobbe hjemmefra.

– Det er mye som har skjedd den siste tiden, og dagene har nok gått litt over i hverandre for vår nye landslagssjef. Ståle har første arbeidsdag hos oss i dag. Vi skal nok bidra til at telling av dager blir godt håndtert fremover, at ni er ni og ti er ti, sier Gro Tvedt Anderssen, direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i NFF, til Dagbladet.

(©NTB)

Ståle Solbakken
18:58 

Sarpsborg-spilleren Boubacar Konte har fått påvist koronasmitte. Han har vært i karantene siden han kom hjem fra landslagsreise.

19-åringen har vært i karantene siden han spilte landslagsfotball for Mali, og har nå testet positivt for korona, melder Sarpsborg Arbeiderblad.

– Han har vært i karantene etter at han kom tilbake til Sarpsborg. Han begynte å nærme seg trening med laget igjen og tok en ny test. Den testen viste seg å være positiv, sier daglig leder Espen Eriksen.

(©NTB)

17:14 

Hege Riise har valgt å trekke seg tilbake som trener for LSK Kvinner og slippe assistent, Knut Slatleim til som hovedtrener. Det melder Romerikes Blad.

Landslagslegenden, som står med vanvittige 188 landskamper skal antageligvis over i en stilling som utviklingssjef i klubben, melder avisen.

Grunnen til at hun velger å fratre som hovedtrener går på energi, forteller hun.

– Det er klart det det vil kjennes merkelig. Men når man kommer til et punkt hvor man ikke har energien til å gi laget det de fortjener, og det som kreves, da er det bedre å trekke seg litt tilbake. Dette har egentlig kommet gjennom sesongen. Det har ikke vært rom for noe ferie. Det har ikke vært noe tid å hente seg inn på. Det har jeg kjent på over tid, sier hun.

Hege Riise
14:37 

Arendal har signert en kontrakt med tidligere Odd-legende, Tommy Svindal Larsen. Mannen som har nesten 200 offisielle kamper for skiensklubben skal fungere som assistenttrener og toppspillerutvikler i Arendal.

– Vi har signert en storfisk. han skal være toppspillerutvikler og min assistent. Vi har lett på øverste hylle, sa hovedtrener Roger Risholt til Agderposten.

Svindal Larsen har trenererfaring fra juniorlaget til Odd og som hovedtrener i Pors der han ga seg i fjor. Nå skal han jobbe inn mot a-laget til andredivisjonsklubben på sørlandet.

Avtalen skal gjelde fra nyttår.

Tommy Svindal Larsen i kamp for Odd i 2009.
11:53 

Milan-fansen utpeker Jens Petter Hauge som sin «MVP» etter nordmannens imponerende kveld mot Celtic i europaligaen torsdag.

Hauge spilte sin andre kamp fra start for Milano-klubben, og han bidro sterkt til at vertene snudde 0-2 til 4-2 og avanserte til europaligaens cupspill.

Lynvingen fra Bodø scoret 3-2-målet etter et nydelig dribleraid og la opp til Brahim Díaz' 4-2-scoring.

– Hans prestasjon på San Siro var særlig spesiell. Teknikk, fart og kvalitet utgjorde hans oppvisning mot Celtic, og han var en konstant trussel gjennom kampen, skriver Milan i artikkelen om MVP-kåringen (mest verdifulle spiller).

Der kommer det også fram at Hauge fikk 80 prosent av stemmene i kåringen, som ble foretatt av Milans supportere.

(©NTB)

15:50 

Erling Braut Haaland skriver på Instagram at han fikk gode skadenyheter da han torsdag fikk sjekket låret sitt.

Borussia Dortmunds storscorer fra Jæren måtte stå over onsdagens mesterligaoppgjør mot Lazio. Da ble det også meldt at Haalands hamstringskade vil holde ham ute av spill resten av året.

Dagen derpå la 20-åringen ut et Instagram-bilde av seg selv med en tommel opp.

«Gode nyheter! Snakket med legene mine. Tilbake snart», skriver Haaland.

Om meldingen tyder på at Haaland spiller tidligere enn først antatt, er uvisst. Dortmund har siste seriekamp før jul borte mot Union Berlin 18. desember.

Bundesliga starter deretter opp igjen allerede 3. januar.

(©NTB)

BVB-Stars Erling Braut Haaland und Jadon Sancho
22:35 

Alexander Sørloth gjenfant scoringsformen da han var tilbake til Tyrkia. Med sitt første mål for Leipzig ordnet han 4-3 seier mot Basakhsehir i mesterligaen.

Yussuf Poulsen, Nordi Mukiele og Dani Olmo scoret de andre målene for Leipzig.

Fredrik Gulbrandsen scoret to mål siste i seriekamp for Basaksehir. Han fikk tillit fra start hos de tyrkiske mesterne mot Leipzig. Han ble byttet ut seks minutter før slutt uten å få nettkjenning.

Sørloth kom inn 25 minuter før slutt og scoret målet som holder liv i Leipzigs mesterligasjanser. Det kan bli en thrilleravslutning hjemme mot Manchester United

(©NTB)

22:35 

Borussia Dortmund varsler på Twitter at Haaland ikke spiller onsdag på grunn av en hamstringsskade. Ifølge ESPN er nordmannen ferdig for året, og ikke tilbake på banen før etter Tysklands vinterpause.

Det bekrefter Dortmund-trener Lucien Favre overfor Sky, ifølge Bild.

– Det kommer til å såre oss, sier sportsdirektør Michael Zorc til avisen.

I tillegg må Dortmund klare seg uten sin norske spydspiss i fire seriekamper og en cupkamp.

En hamstringskade kan resultere i alt fra en til seks uker på sidelinjen, avhengig av alvorligheten. Dortmund-trener Lucien Favre har tidligere gitt uttrykk for at han er bekymret for kampbelastningen Erling Braut Haaland har hatt og har ønsket å gi ham en pause.

(©NTB)

Erling Haaland
 

Ute resten av sesongen – mister kveldens «gateslagsmål»

Niklas Sandberg er skadet, og spiller neppe mer i 2020. Det melder Haugesunds Avis.

– Jeg har sett for meg at sesongen ryker nå, ja. Det ikke noen vits å ta noen sjanser heller. Da er det bedre å være 100 prosent når oppkjøringen starter igjen, bekrefter Sandberg til avisen.

Skaden oppsto på trening før hjemmekampen mot Sandefjord. I kveldens kamp mot Mjøndalen er også Alexander Stølås ute, han med karantene for gule kort. Ellers skal alle være tilgjengelige.

– Det er fortsatt motivasjon i spillergruppa. Hvis ikke, må vi finne den. Vi er ikke ferdige. De to neste vi møter (Mjøndalen og Strømsgodset) er to lag i desperasjon. Hvis vi står og kikker på da, så får vi skambank. Det er jo ikke kjekt. Det blir et gateslagsmål. Det må vi være klare for, sier trener Jostein Grindhaug til Haugesunds Avis.

 

Sarpsborg 08s Jonathan Lindseth (24) mister resten av sesongen. Det bekrefter klubbens lege, Chubaka Rubasha, overfor Sarpsborg Arbeiderblad.

– Vi har fått bekreftet det vi fryktet etter kampen. Vi skjønte tidlig at dette var mer enn en smell. Mr-bildene viser at Jonathan har skadet leddbåndet på innsiden av kneet. Leddbåndet er ikke avrevet, men det er mange fiber som er ødelagt, sier Rubasha.

Nå venter en lang opptreningsperiode for midtbanespilleren.

– Jonathan vil slite med å rekke oppkjøringen til neste sesong. Det tar vanligvis pluss-minus tre måneder før spillere er tilbake for fullt etter skader som dette, sier Rubasha.

Jonathan Lindseth
12:25 

Espen Auberg, leder for juridisk seksjon i Norges Fotballforbund (NFF), bekrefter til VG at de skal se nærmere på bruddet mellom Viking og Bjarne Berntsen.

– Vi tar en første runde på det nå i løpet av uken. Da vil vi be Viking om en forklaring. Før det vil vi ikke kunne si så mye mer, sier Auberg.

Rune Bertelsen, styreleder for Viking FK, innrømmer i et intervju med Stavanger Aftenblad å ha gjort «en stor feil» ved å la AS-styret ta seg av sluttforhandlingene med Berntsen.

11:23 

Norges Fotballforbund har bestemt seg for ikke å anke avgjørelsen fra Det europeiske fotballforbundet (Uefa) om å idømme Norge 0-3-tap mot Romania.

Dermed blir resultatet i den avlyste nasjonsligakampen stående.

NFF er uenig i beslutningen , men dropper anke ettersom det ikke er noe å vinne på det sportslig.

– Vi er fortsatt uenige i avgjørelsen og mener at NFF ikke kan holdes ansvarlig for at denne kampen ikke ble gjennomført, samt at vi måtte stille med et annet lag mot Østerrike. Etter resultatet mot Østerrike er Norge uansett nummer to i gruppen, og med dette som utgangspunkt dropper vi å anke, sier generalsekretær Pål Bjerketvedt.

(©NTB)

22:22 

Diskerud og Helsingborg rykket ned – klubbformannen gikk av.

Kalmars 1-0-seier mot AIK i svensk fotball mandag beseglet nedrykket for Mikkel Diskerud og Helsingborg. Det fikk umiddelbart konsekvenser for klubbledelsen.

I en uttalelse på den sørsvenske klubbens nettsider opplyser klubbformann Krister Azelius at han forlater sitt verv.

– Jeg har, som jeg har sagt til media, informert valgkomiteen om at jeg går av som klubbformann ved nedrykk. Den øvrige ledelsen har også informert valgkomiteen at de stiller sine plasser til disposisjon, sier han.

– Vi er dypt skuffet og tar naturligvis ansvaret vårt. Til dere medlemmer har valgt en ny formann, vil jeg lede ledelsens arbeid og gjør det med like stor gnist og vilje som tidligere, tilføyer Azelius.

Helsingborg har bare vunnet fire av 29 kamper i Allsvenskan denne sesongen. Sist klubben rykket ned fra øverste nivå i svensk fotball var i 2016.

(©NTB)

16:40 

To positive koronatester i Kongsvinger.

Det bekreftet fotballklubben selv på sine nettsider mandag ettermiddag.

«Etter retesting av spillertropp og støtteapparat lørdag 28. november er det nå kommet fram at to nye spillere har testet positivt for covid-19», skriver klubben i en uttalelse.

De to aktuelle spillerne det gjelder er allerede i karantene som følge av at det den siste tiden har vært flere smittetilfeller i klubben.

Også Stjørdals-Blinks spillere har vært i karantene som følge av at klubben møtte Kongsvinger til kamp nylig.

Flere kamper er utsatt som følge av situasjonen.

En rekke 1. divisjonsklubber har fått utsatt kamper i høst som følge av virussmitte. Så langt har i alt et titalls kamper måttet skyves på.

(©NTB)

 

Martin Samuelsen og Hull måtte se seg slått av Stevenage på straffer i andre runde av FA-cupen søndag. Stevenage avanserte med 6-5 etter straffesparkkonkuransen.

Rogalendingen forsøkte seg flere ganger, men klarte ikke å overliste hjemmelagets keeper. Tom Eaves sendte Hull i ledelsen etter pause, mens Elliott List sikret ekstraomganger.

Samuelsen har startet totalt fire cupkamper for Hull i inneværende sesong. I League One har det blitt fem innhopp. Laget topper tabellen.

(©NTB)

Martin Samuelsen
 

Mohamed Elyounoussi og Celtic klarte ikke å hamle opp med Ross County i den skotske ligacupen og måtte se seg slått 0-2 i åttedelsfinalen søndag.

Celtic har løftet ligacuptrofeet hvert sesong de siste fire årene, men får ikke muligheten til å løfte trofeet for femte gang på rad. Ross County slo ut storklubben allerede før kvartfinalene er i gang.

Dingwall-klubben er den siste foruten om Celtic som har vunnet cupgullet, og borte mot fjorårets vinner vartet de blåkledde opp med en kjempeprestasjon i kampen om å gjeninnta trofeet.

Fra benken fikk Elyounoussi se Ross Stewart sende bortelaget i føringen fra krittmerket like før pause.

Nordmannen ble byttet inn i det 68. minutt og fikk en kjempesjanse til å utligne minuttet senere. Elyounoussi raget til værs fra fem meter, men fant ikke veien til nettmaskene.

(©NTB)

Celtic's Moroccan midfielder Mohamed Elyounoussi runs with the ball during the UEFA Europa League group E football match between Celtic and Cluj at Celtic Park stadium in Glasgow, Scotland on October 3, 2019
17:14 

Milan svarte på Inters lørdagsseier med å ta en grei 2-0-seier over Fiorentina søndag. Jens Petter Hauge fikk ti minutter for Serie A-lederen.

Etter seieren har Milan et forsprang på fem poeng ned til byrival Inter etter ni serierunder. Milan står med 23 poeng og er fortsatt ubeseiret. Ned til tittelutfordrer Juventus på femteplass er det seks poeng.

Milan hadde god kontroll i kampen, og Fiorentina, som ligger helt nede på 16.-plass, slet med å skape farligheter. Fiorentina har nå gått fire kamper uten å score.

Vertene tok ledelsen etter 17 minutter da Alessio Romagnoli dukket opp på bakerste stolpe og headet en corner i mål.

Ledelsen ble doblet ti minutter seinere da Franck Kessie sikkert satte en straffe i mål. Samme mann fikk en ny mulighet fra straffemerket før hvilen, men brente den straffen.

Med ti minutter igjen å spille fikk Jens Petter Hauge sitt innhopp. Nordmannen slet med å markere seg i avslutningsminutter som var preget av en litt tam sluttspurt fra Fiorentina.

I likhet med resten av Fotball-Europa markerte Milan og Fiorentina-spillerne Diego Maradonas dødsfall. I det tiende spilleminutt ble kampen stoppet, og spillerne klappet i ett minutt for å hylle legenden.

(©NTB)

Jens Petter Hauge
 

Alexander Sørloth fikk alle tiders mulighet til å score sitt første Bundesliga-mål for Leipzig, men brente et straffespark i 2-1-seieren over Arminia Bielefeld.

Nordmannen har ennå ikke scoret siden gigantovergangen til Leipzig tidligere i år. Lørdag fikk han igjen muligheten fra start, men måtte gå målløs av banen. Leipzig fikk likevel med seg alle de tre poengene.

I Dortmund skjedde det uvanlige at Erling Braut Haaland gikk målløs av banen da Borussia Dortmund tapte 1-2 mot Köln. Ellyes Skhiri scoret to ganger for gjestene, mens Thorgan Hazard reduserte kvarteret før full tid. Haaland var fjerde sist på ballen.

Nordmannen hadde som vanlig flere sjanser. Størst av alle var muligheten han fikk fem minutter på overtid. Haaland fikk muligheten foran åpent mål, men ballen skled av foten og gikk utenfor.

(©NTB)

16:17 

Fredrik Gulbrandsen scoret to ganger mot Denizlispor, men hans Istanbul Basaksehir ga fra seg ledelsen og spilte uavgjort 3-3 i tyrkisk superliga lørdag.

Gulbrandsen er i skikkelig scoringsform om dagen i den tyrkiske superligaen. Romerrikingen scoret også to ganger i forrige ligaoppgjør mot Besiktas, etter at han hadde scoret utligningsmålet uken før da Basaksehir slo Genclerbirligi 2-1.

Begge målene i lørdagens oppgjør kom på klassisk goalgetter-vis alene med keeper etter gode bakromsløp.

(©NTB)

Fredrik Gulbrandsen
 

Hoffenheim med Håvard Nordtveit i midtforsvaret virker ustoppelige og er klar for utslagsrundene i Europa League etter 2-0-seier borte mot Slovan Liberec.

Nordmannen spilte hele kampen for det tyske laget og pådro seg et gult kort.

Hoffenheim slo det tsjekkiske laget 5-0 i det forrige møtet i begynnelsen av november, og returen ble heller ikke særlig spennende. To sene mål fra Christoph Baumgartner (77. minutt) og Andrej Kramaric (89. på straffe) sikret det tyske lagets fjerde seier av fire mulige. Sammen med Arsenal, Leicester og Roma sikret laget allerede i den fjerde runden plass i cupspillet over nyttår.

 

Molde tapte 0-3 mot Arsenal.

Slik stilte lagene:

Molde XI: Linde - Risa, Gregersen, Sinyan, Wingo - Ellingsen, Hussain, Eikrem, Aursnes, Hestad - James.

Arsenal XI: Runarsson - Cedric, Luiz, Mustafi, Maitland-Niles - Pepe, Nelson, Xhaka, Willock, Nketiah - Lacazette.

Nicolas Pepe i en duell med Martin Ellingsen og Etzaz Hussain
 

Cupfinalen for kvinner mellom Vålerenga og LSK Kvinner må flyttes fra Ullevaal. Det opplyser NFF.

Cupfinalen ble tidligere utsatt fra 6. til 13. desember som følge av at Toppseriens siste runde ble flyttet på grunn av koronasmitte.

Kvinnenes cupfinale var endelig tilbake til Ullevaal etter å ha måttet spille andre steder de siste seks årene, men nå blir det ikke noe av. Årsaken er byggearbeider og faren for å ødelegge dekket på landslagsarenaen.

– Ullevaal stadion har fått beskjed om at det ikke avvikles cupfinale der. Det er to grunner til det: dekket og faren for å ødelegge det, og fasilitetene. Det bygges om garderober i inngangspartiet nå. Vi skulle klart det med hotell og styrkerom på den opprinnelige datoen, men nå som det er blitt flyttet blir det vanskelig, sier konkurransedirektør Nils Fisketjønn i NFF til VG.

Det er ikke bestemt hvor finalen skal spilles.

På grunn av koronapandemien ble mennenes cup avlyst i år, mens kvinnenes turnering ble avviklet med et redusert antall lag.

(©NTB)

Sherida Spitse
10:58 

15 år gamle Ethan Amundsen-Day er flyttet opp i a-stallen til Fredrikstad fra neste sesong.

Unggutten, som fremdeles går på ungdomsskolen får dermed tillit i laget som rykket opp til OBOS-ligaen.

– Ethan er en morsom spiller å jobbe med, mye pga. hans lidenskap til å bli bedre og hans vinnerskalle. For at han skal nå målene sine, må han ha en evne til å takle medgang og motgang. Disse egenskapene skal han utvikle selv, men vi skal gå ved siden av han langs veien. At Ethan neste år får mulighet til å trene med A-laget gjør at han vil få en ny og annerledes utfordring som vil styrke utviklingen hans, sier spillerutvikler, Magnus Meling til Fredrikstads hjemmesider.

Tenåringen får ikke være med på alle øktene, som følge av at det krasjer med skolen. Å være en del av a-stallen i så ung alder er også noe han selv ser frem til.

– Jeg er ydmyk og kjempeglad for å kunne være en del av A-laget. Jeg vet jeg er ung, og at det blir utfordrende for meg, men jeg er lærevillig og dedikert. Dette betyr veldig mye for megsier Amundsen-Day.

Ethan Amundsen-Day
 

Martin Ødegaard spiller fra start for Real Madrid i onsdagens bortekamp mot Inter i Champions League. Det blir hans debut i turneringen.

Trener Zinedine Zidane gir nordmannen tillit på midtbanen sammen med Luka Modric og Toni Kroos. Casemiro, som av spanske medier var tippet på den sentrale midtbaneplassen, havner på benken.

Real Madrid er inne i en vanskelig periode og har vunnet bare tre av sine åtte siste kamper i ulike turneringer.

I Champions League har laget fire poeng etter sine tre første kamper. Seieren kom i hjemmekampen mot Inter for tre uker siden.

Martin Ødegaard
09:42 

Jerv skriver i en pressmelding at en ny person i klubben har testet positivt på koronaviruset. Det var i forrige uke det først ble kjent at det var smitte i Jerv-troppen. Dermed måtte både de og LSK (som de møtte noen dager før) i karantene.

Etterpå er spillere og støtteapparat blitt testet. Alle utenom den siste personen har levert negative tester, skriver Jerv. Den nye positive testen får ikke konsekvenser for kampprogrammet, siden laget allerede er i karantene. På mandag venter Sandnes Ulf borte. Det blir uten den smittede personen.

Jerv-spillerne under en kamp tidligere denne sesongen.
08:33 

Jakob Glesnes og hans Philadelphia Union er ferdigspilt for sesongen etter å ha tapt 0-2 for New England Revolution i MLS-sluttspillet tirsdag.

Philadelphia Union slo New England Revolution fire ganger denne sesongen, men onsdag ble det 0-2-tap etter scoringer av Adam Buksa og Tajon Buchanan. Begge målene var det spanske Carles Gil, den tidligere Valencia-, Elche- og Aston Villa-spilleren, som sto bak.

Glesnes og Philadelphia Union vant sitt første grunnserietrofé denne sesongen. Den tidligere Strømsgodset-kapteinen var ikke direkte involvert i noen av baklengsmålene.

(©NTB)

Jakob Glesnes og Philadelphia Union
22:57 

Erling Braut Haaland (20) fortsetter å imponere og bidro med to nye scoringer da Borussia Dortmund slo Brugge 3-0 i Champions League gruppe F tirsdag kveld.

Nordmannen bidro med én scoring i hver omgang, og det kunne fort ha blitt mer.

Haaland (20) lå som gjedda i sivet og klinte til med et skudd som gikk like utenfor allerede etter et drøyt minutts spill.

17 minutter senere var jærbuen mer klinisk da han ble spilt igjennom. Han fikk som så ofte før en lissepasning fra Jadon Sancho, og Haaland bredsidet ballen i nettet via stolpen i korthjørnet med venstrefoten.

Ifølge statistikkontoene ble Haaland dermed den yngste spilleren i Champions Leagues historie til å nå 15 scoringer. Det har han klart på 12 kamper. I kun to kamper i Champions League har han gått målløs av banen.

Erling Haaland trifft doppelt bei Dortmunds 3:0-Sieg
17:48 

Edvard Tagseth erstatter en koronasyk Markus Henriksen i Rosenborgs startellever hjemme mot Brann. Hos de rødkledde gjestene er Daouda Bamba friskmeldt og tilbake i lagoppstillingen etter å ha vært smittet med Covid-19.

Se begge startelleverene her:

RBK (4-3-3): Faye Lund - Reitan, Reginiussen, Eyjolfsson, Hedenstad - Zachariassen, Skjelbred, Tagseth - Holse, Islamovic, Ceide

Brann (4-3-3): Opdal - Blomberg, Fjóluson, Forren, Kristiansen - Strand, Grøgaard, Barmen - Taylor, Bamba, Svendsen

Kamp start i Trondheim kl. 19.00. Lad opp til kampen fra kl 18.30 på Dplay og Eurosport Norge.

Edvard Tagseth og Daouda Bamba
 

Ståle Solbakkens uttalelser om sparkingen i FC København er blitt teppedekket i Danmark. Hans erstatter erkjenner at det har vært tøffe dager for laget.

Solbakkens utblåsning mot klubben han til sammen tjente i over tolv år som trener, har siden fredag vært den store snakkisen i dansk fotball. Og det toppet seg da hele intervjuet med nordmannen ble sluppet søndag kveld.

Sportslig greide ikke FCK å stå i stormen dagen derpå. Den seiersvante klubben tapte 1-2 hjemme mot Randers. Fem av ni seriekamper har endt med null poeng.

– Hør her, det er klart jeg merker det. Det ville vært merkelig hvis spillerne ikke hadde gått og snakket om det. Alle snakker jo om det, hele veien opp igjennom klubben, sa FCKs nyansatte trener Jess Thorup, ifølge B.T. , etter mandagens flause.

– Jeg kan ikke underkjenne at alle denne viraken påvirker spillernes hoder. Det gjelder alle rundt meg. Jeg har ikke sett intervjuet, for jeg visste at det ville skape en stor virak. Jeg konsentrerer meg om å være fotballtrener, men det skjer mye i og rundt laget som jeg ikke har stor innflytelse over. Det er ergerlig, la Thorup til.

Solbakken hevder i det mye omtalte intervjuet at han fikk beskjed på telefon at han var sparket. Videre beskylder han FCK-ledelsen for å snakke usant om omstendighetene for hans avgang og for bevisst å snakke ned både ham og det han har bygd opp i den danske hovedstaden.

(©NTB)

Ståle Solbakken
 

Ifølge Romsdals Budstikke kan Birkir Jakob Jonsson bli Molde-spiller. Det 15 år gamle stortalentet var i forrige uke på besøk i rosenes by for tredje gang, og omtales som en meget interessant spiller av folk i og rundt klubben. Unggutten har i lengre tid imponert stort i hjemlandet, hvor han er toppscorer i U19-serien til tross for at han er ligaens yngste spiller. I tillegg har Jonsson vært på flere samlinger med det islandske G15-landslaget, hvor han også har vært kaptein allerede som 14-åring.

 

FC Københavns ledelse sier den ikke kjenner seg igjen i Ståle Solbakkens beskrivelse av omstendighetene rundt avskjedigelsen i oktober.

I intervjuet på TV3s online søndag gikk den tidligere FCK-treneren knallhardt ut mot klubbledelsen for måten han fikk sparken på etter til sammen over tolv år som trener. Solbakken hevdet blant annet at han fikk beskjeden om at han var avsatt per telefon.

I en lengre uttalelse skriver klubben at det er «flere utsagn i intervjuet vi verken kan gjenkjenne eller er enig i», men går ikke nærmere inn på hva det gjelder.

– Ansvaret for resultatene var, etter hans eget ønske, hos Ståle som manager med oppgaven som både sportslig leder og sjeftrener. Derfor var det kun ett sted å plassere ansvaret for de manglende resultatene, skriver klubben, som holder fast på at beslutningen om å løse Solbakken fra kontrakten var riktig.

– Vi har fått både ros og ris for beslutningen. Noen har ment at vi ventet for lenge, andre at vi skulle ventet lengre. Vi står for at beslutningen var den riktige, skriver klubben.

(©NTB)

Ståle Solbakken
08:41 

14 av de 19 landslagsspillerne som forrige søndag ble nektet reise til Romania på grunn av ilagt koronakarantene, var på banen for sine klubber i helgen.

Flere av dem leverte avgjørende bidrag for sine lag, anført av Erling Braut Haaland, som scoret fire ganger for Borussia Dortmund lørdag. Jens Petter Hauge, Morten Thorsby og Iver Fossum scoret også for sine klubber.

Norges Fotballforbund ville sende 19 spillere til Romania og Østerrike for å spille nasjonsliga etter at Omar Elabdellaoui testet positivt på koronaviruset. Da var de fem spillerne fra hjemlige klubber unntatt, for at de ikke skulle havne i karantene ved hjemkomst.

Myndighetene satte foten ned og påla hele landslagstroppen ti dagers karantene, men etter hjemkomst til klubbene var de aller fleste av dem på banen i helgen.

Disse spilte

* Haitam Aleesami startet i likhet med Mathias Normann (som hadde skadeforfall til landslaget) for Rostov i 2-0-seieren over Rubin Kazan.

* Kristoffer Ajer og Mohamed Elyounoussi startet for Celtic i 2-2-kampen mot Hibernian.

* Sander Berge spil for Sheffield United i 0-1-tapet for West Ham.

* Erling Braut Haaland startet og scoret fire mål i Borussia Dortmunds 5-2-seier over Hertha Berlin.

* Simen Juklerød startet for Royal Antwerpen i 1-1-kampen mot Oostende.

* Fredrik Midtsjø og Jonas Svensson spilte for AZ Alkmaar i 1-0-seieren over Emmen.

* Sigurd Rosted startet for Brøndby i 2-0-seieren over Vejle.

* Morten Thorsby startet og scoret for Sampdoria i 1-2-tapet for Bologna.

* Martin Ødegaard startet for Real Madrid i 1-1-kampen mot Villarreal.

Aleesami, Elyounoussi, Haaland, Juklerød, Rosted, Sørloth og Ødegaard ble alle byttet ut.

Disse fikk innhopp:

* Iver Fossum spilte en omgang og scoret i AaBs 1-1-kamp mot Nordsjælland.

* Jens Petter Hauge spilte et drøyt kvarter og scoret i Milans 3-1-seier over Napoli.

* Leo Østigård spilte en halv omgang for Coventry i 0-0-kampen mot Birmingham allerede fredag.

(©NTB)

Erling Braut Haaland og Martin Ødegaard
23:23 

Jens Petter Hauge satte inn sin første scoring i Serie A på overtid da Milan slo Napoli 3-1 på bortebane. En time tidligere vant Bodø/Glimt seriegull.

Hauge kom inn etter 73 minutter, og på overtid ble han spilt gjennom og tok ballen med seg inn i 16-meteren. 21-åringen utfordret med en fin overstegsfinte før han fra spiss vinkel avsluttet via Napoli-keeper Alex Meret, via tverrliggeren og i mål.

Mens Hauge satt på benken, ble hans tidligere klubb Bodø/Glimt seriemester i Eliteserien. Der rakk han å spille 18 kamper og score 14 mål og assistere åtte scoringer før han dro til Italia.

(©NTB)

Jens Petter Hauge
13:51 

Molde-trener Erling Moe har begynt å se fram mot Arsenal-kampen i Europa League. Om laget hans bør delta i en internasjonal turnering, vil han ikke mene noe om.

Rosenborg-trener Åge Hareide uttalte fredag at all internasjonal fotball bør stoppes på grunn av smittesituasjonen i Norge og Europa.

Molde har i høst spilt flere europacupkamper. Torsdag tar klubben imot Arsenal, men Moe vil ikke gå inn på koronasituasjonen. Han mener heller at andre bør ta seg av meninger om temaet.

– Vi følger alle med i det bildet som er rundt oss. Jeg tror vi har hatt mange nok eksperter fra fotballmiljøet nå som uttaler seg om alt mulig, sa Moe til NTB etter lørdagens 3-0-seier over Stabæk.

– Jeg tror vi skal la medisinerne og dem som har greie på det, ta avgjørelsene. Det virker som de norske har god greie på ting, så får vi forholde oss til det. Det tror jeg kanskje er det lureste vi kan gjøre, sa Moe.

Molde ligger på 2.-plass i sin gruppe, tre poeng foran Rapid Wien og tre poeng bak Arsenal. London-klubben står med full pott etter tre kamper i gruppespillet.

– Der trenger vi nok en maksdag offensivt og defensivt, i pausen og det som er, sa Moe om mulighetene for tre poeng mot torsdagens gjester fra Premier League.

(©NTB)

Erling Moe
00:05 

Martin Ødegaard var tilbake i Real Madrids startoppstilling for første gang siden september og bidro til ett poeng i 1-1-kampen borte mot Villarreal.

Real Madrid fikk en kjempestart da Mariano stupte inn ledermålet før det var spilt to minutter. Laget ledet fortsatt da Ødegaard og Eden Hazard ble byttet ut snaut halvveis i 2. omgang. Etter dobbeltbyttet fikk gjestene problemer, og Zinedine Zidanes lag berget så vidt poeng.

Gerard Moreno utlignet på straffespark kvarteret før slutt, etter at Real Madrid-keeper Thibaut Courtois felte Samuel Chukwueze.

Et redusert Real Madrid-lag hang i tauene mot slutten, men berget med seg poeng. Hovedstadslaget måtte greie seg uten Sergio Ramos og Karim Benzema på grunn av skader, Casemiro, Eder Militao og Luka Jovic på grunn av koronasmitte.

22:35 

Norges heteste spiss slutter ikke å imponere.

Erling Braut Haaland feiret Golden Boy-prisen med storspill og fire nettsus i Borussia Dortmunds 5-2-seier over Hertha Berlin.

Dermed kryper Dortmund opp i ryggen på rivalen Bayern München, som bare klarte uavgjort mot Werder Bremen tidligere lørdag. Nå har Haaland og lagkameratene 18 poeng, ett poeng bak de regjerende mesterne.

(NTB)

22:12 

Ronny Deilas lag ble felt av straffespark i MLS-sluttspillet. New York City holdt Orlando City til 1-1 etter ekstraomganger, men tapte 5-6 på straffer. Det hele utspant seg på både absurd og dramatisk viss.

Midtstopperen Rodrigo Schlegel måtte gå i mål og endte opp som helt etter en fenomenal strafferedning.

Orlando-målvakt Pedro Gallese trodde han hadde sendt laget sitt til kvartfinale da han reddet Valentin Castellanos' straffespark på stillingen 4-3 til hjemmelaget, men etter VAR-sjekk fikk han sitt annet gule kort for å bevege seg ut fra streken for tidlig, og ble dermed utvist.

Vertene byttet inn reservekeeper Brian Rowe for utespiller Schlegel, men bare for å få beskjed om at de ikke kan bytte etter at kampen er over. Rowe måtte gå ut igjen, og Schlegel stilte seg i mål.

Etter en lang pause skjøt Castellanos igjen, og scoret. Deretter tok tidligere Manchester United-stjerne Nani hjemmelagets femte straffespark og misset.

Men det skulle likevel bli hjemmejubel i Florida. Etter at Nicolas Acevedo og Robin Jansson hadde scoret for hvert sitt lag kastet Schlegel seg og reddet Gudmundur Thorarinssons straffespark før Benji Michel satte inn den avgjørende straffen til 6-5.

(NTB)

21:11 

De to nordmennene i Celtic berget uavgjort dypt inne på overtiden mot Hibernian.

Jamie Murphy sendte vertene i føringen etter 53 minutter før Kevin Nisbet la på til 2-0 seks minutter senere.

Elyounoussi ble tatt av banen etter 72 minutter, og fra benken fikk han se Odsonne Édouard sette inn 1-2 på straffespark etter 79 minutter. Før pause var Elyounoussi nær scoring da hans heading på et hjørnespark gikk like over.

Venstreback Laxalt sørget for ett poeng på overtid. Kristoffer Ajer spilte hele kampen for Celtic, som nå er åtte poeng bak ledende Rangers. Celtic har én kamp mindre spilt.

(©NTB)

16:17 

Sandefjord-back Anton Kralj må stå over kampen mot Haugesund fordi han sitter i koronakarantene.

22-åringen var med Sveriges U21-lag på samling, da en av spillerne fikk påvist smitte, men i motsetning til norske regler så fikk de reise videre å spille en ny kamp.

Ved returen til Sandefjord nå så må han i karantene fordi han har vært nærkontakt med en som har vært smittet.

Han har ikke vært i kontakt med noen medspillere etter at han returnerte til Sandefjord.

Dermed må Martí Cifuentes klare seg uten svensken når de reiser over til Haugesund til kampen på søndag.

Anton Kralj
 

Det var mange reaksjoner etter at Rosenborg brukte landslagspausen til å spille treningskamper mot Levanger og Nardo.

Det ble også ekstra usikkerhet da en Nardo-spiller fikk påvist korona, før to av spillerne i Nardo-troppen også ble lånt ut til å spille mot RBK for Levanger.

Rosenborg kan likevel puste lettet ut, da testresultatene skal ha vært negative på hele troppen. Det melder Adresseavisen.

Trøndernes lege, Reidar Due, bekrefter testresultatene til avisen. Dermed kan kampen mot Brann på tirsdag gå som normalt.

Markus Henriksen og Per Ciljan Skjelbred
 

Borussia Dortmund stiller med en nesten skadefri tropp til lørdagens bortemøte med Hertha Berlin i Bundesliga.

– Han er 100 prosent klar, sier Dortmund-trener Lucien Favre om Erling Braut Haaland foran kampen.

I utgangspunktet er Haaland ilagt karantene som følge av at norske helsemyndigheter regner ham som nærkontakt av sin koronasmittede landslagskollega Omar Elabdellaoui. Men Dortmund forholder seg til det tyske regelverket og tar med seg den norske kraftspissen til Berlin.

Det er også ventet at Rune Almenning Jarstein er i Hertha-troppen lørdag kveld.

Favre holdt pressekonferanse fredag ettermiddag. Der sa han at midtstopperen Dan-Axel Zagadou er den eneste som er uaktuell for spill.

(©NTB)

Dortmunds Erling Haaland muss nicht in Quarantäne