Torsdag gikk den 22 år Patrik Johannesen ut i færøyske medier og fortalte at han skal til norsk fotball.
Nå bekrefter trener Terje Rognsø at den færøyske landslagsspissen er klar for Florø.
– Vi har egentlig ikke gått ut offentlig med dette ennå, da papirene ikke er på plass, men siden han har gått ut i mediene selv, er det vel ingen hemmelighet lengre, sier Rognsø til Eurosport.no.
Eliteserien
Godset med tre mål på tre og et halvt (!) minutt: – Det er nærmest uvirkelig!
44 MINUTTER SIDEN

– Større og sterkere enn Kupen

Johannesen blir dermed en etterlengtet erstatter på spissplass etter at en av sesongens store spillere i OBOS-ligaen, Endre Kupen, signerte for Bodø/Glimt i november. Kupen scoret 14 seriemål for overraskelseslaget Florø denne sesongen.
– Du kan ikke sammenligne de to, utenom at de spiller i samme posisjon. Patrik har helt andre ferdigheter enn det Endre har. Han er større og sterkere, og han har kvaliteter vi håper vi kan benytte oss av i den kommende sesongen, forteller Florø-treneren.
Johannesen har allerede trent noen økter på norsk jord med OBOS-klubben, og Rognsø likte det han så.
– Dette er en spiller vi har fulgt med i høst. Han har hatt en bra utvikling og han har vist at han er en god avslutter.

Avslo Bryne-tilbud

22-åringen sier til avisen in.fo at han har fått tilbud fra Bryne og at det har vært interesse fra Island, men at det var Florø som fristet mest. Johannesen har markert seg på færøysk toppnivå med klubben B36 Torshavn og har to landslagskamper for Færøyene.
Til Firdaposten sier Bryne-trener Ole Hjelmhaug at han er lei seg for at Johannesen ikke valgte dem.
– Ja, vi ville ha ham vi, han er en fysisk spiss. God avslutter med begge bein. God tilrettelegger. Jeg tror han hadde gjort det godt for oss, men han ville ha mer i lønn enn vi kunne gi ham.
Eliteserien
To mål på et drøyt minutt: – Nå svinger det godt av den trioen til Glimt
EN TIME SIDEN
Eliteserien
Tabbe etter frekt skudd: – Det der er jo sånt som gjør så vondt for en keeper
EN TIME SIDEN