Nordmann med selvmål i klubb-VM – Manchester City klare for finalen

Oppdatert 19/12/2023 klokken 20:56 GMT+1

Marius Høibråten ga den engelske storklubben en hjelpende hånd i klubb-VM.

Marius Høibråten var uheldig da han skled ballen i eget nett mot Manchester City.

Manchester City - Urawa Red Diamonds 3-0 (1-0)
Manchester City var enorme favoritter før møtet med Urawa Red Diamonds, og det engelske laget levde opp til forventningene.
Blåtrøyene fra Manchester slet dog lenge med å få hull på byllen, men fikk en hjelpende hånd av Marius Høibråten. Rett før pause var den tidligere Bodø/Glimt-midtstopperen uheldig da han skled ballen inn i eget mål.
Manchester City tok med seg en 1-0-ledelse til pause, og de fortsatte å styre kampen etter hvilen.
Kun sju minutter ut i den andre omgangen doblet Mateo Kovacic ledelsen. Urawa Red Diamonds var aldri i nærheten av å svare. Istedenfor økte Bernardo Silva ledelsen til 3-0 etter timen spilt. Også denne gang var det norske Høibråten som var sist på ballen. Silva sin avslutning gikk via hoften til 28-åringen.
Erling Braut Haaland sliter fortsatt med en skade og var dermed ikke med i troppen. Det var derimot Oscar Bobb, som ble byttet inn like etter at City hadde gått opp til 3-0.
Nordmannen viste seg fram ved flere anledninger, og var nære på å få med å få med seg både mål og målgivende.
Likevel endte det med 3-0 til den engelske storklubben, som med det er klare for finalen i klubb-VM. Der møter de brasilianske Fluminense, som slo Al-Ahly fra Egypt på mandag.
Finalen spilles fredag klokken 19:00 norsk tid.