Se Eliteserien på discovery+
Det bekrefter klubben selv på Twitter og spilleren overfor Discovery.
– Jeg er veldig fornøyd over å ha blitt Union Berlin-spiller. Akkurat nå var dette et riktig steg for meg og min utvikling, og Union har lenge vist interesse. Det var også viktig for Sampdoria med et salg, så på den måten ble det bra for begge, sier Thorsby til Discovery.
Eliteserien
Returnerer til Vålerenga: – Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves
EN TIME SIDEN
– Jeg gleder meg veldig til å spille i Berlin til hva jeg hører er en fantastisk supportergjeng. Europa League den kommende sesongen blir også spennende, sier han videre.
Les også: Drakamp om Tromsø-talent - disse klubbene jakter kometen
Discovery får opplyst at det er snakk om en fireårsavtale. TV 2 har tidligere meldt at nordmannen vil koste den tyske klubben rundt 40 millioner kroner. Det er opplysninger Discovery også sitter på.
26-åringen har en fortid både norsk og nederlandsk fotball, men har siden 2019 figurert som en sentral skikkelse på midtbanen til Sampdoria.
– Å bytte klubb er som skille seg og gifte seg på samme dag. Ganske emosjonelt forvirrende. Jeg har hatt tre veldig fine år i Sampdoria og er blitt veldig glad i både klubben, byen og det italienske livet. Det er mye jeg kommer til å savne, sier han og fortsetter:
– Heldigvis forsvinner hverken Italia, Genoa eller Sampdoria selv om jeg nå flytter til Berlin for å spille i Bundesliga. Nå gleder jeg meg veldig til å bli kjent med Berlin, som jeg hører er en fantastisk by.
De solide prestasjonene ute i Europa har resultert i 15 opptredener med det norske flagget på brystet. Der har det vært tøff kamp på midtbanen i konkurranse med spillere som Sander Berge, Mathias Normann, Fredrik Aursnes og Patrick Berg.
I forkant av 2021/2022-sesongen valgte Thorsby å skifte draktnummer i Sampdoria. Draktnummer 18 ble byttet ut med nummer 2 i et forsøk på skape større bevissthet rundt klimaendringene. Thorsby har i flere år vært en aktiv miljøaktivist.
Union Berlin havnet på en overraskende 5.-plass i Bundesliga sist sesong.
(©NTB/Eurosport)
Eliteserien
Bekrefter enighet: Mot norsk overgangsrekord for Glimt
4 TIMER SIDEN
Eliteserien
Ble hyllet etter drømmedebut: – Jeg trives best under press
4 TIMER SIDEN