BERGEN (Eurosport.no):
Det kanskje heteste navnet i bergensfotballen for tiden heter Ole Didrik Blomberg. 20-åringen har imponert på Åsanes høyreback de siste par sesongene og tidligere denne uka var hele Branns sportslige apparat på plass på Myrdal for å finsikte talentet, som en gang i tida var en del av klubbens ungdomsavdeling.
Fotball
Fantasy FK: Slik får du den sterkeste sluttspurten
39 MINUTTER SIDEN
Om høyrebacken Blomberg, som sa til BT torsdag at han «kanskje har noe unfinished business i Brann», sier Brann-trener Kåre Ingebrigtsen at det kan åpne seg opp en mulighet i neste års Brann-stall. For både Taijo Teniste og Gili Rólantsson er på utgående kontrakter.
– Hvis vi henter noen i ulike posisjoner, så...Taijo har kontrakt som går ut, Gilli det samme. Det er folk som har sittet på benken her noen år som er veldig interessert i å komme seg et sted å spille, og det har jeg full forståelse for.
– Så du planlegger 2021 uten Teniste og Rolantsson?
– Ja, sånn som kontraktene står nå, så har de kontrakter som går ut.

Blomberg imponerte

Sportssjef Rune Soltvedt har også vært i møte med Åsane om unggutten. Blomberg svarte med en superscoring i 1-1-kampen mot Grorud.
Det kan høres ut som om Brann-treneren er på bølgelengde med Eurosports ekspert Joacim Jonsson, som mener Blomberg bør bli i Åsane ut sesongen før han tar steget til byens største klubb.
– Jeg tror vi blir ganske rolige nå i september. Vi ønsker å få en god oversikt over stallen vår nå, hvilke ferdigheter har vi og hvilke ferdigheter trenger vi for å ta nye steg opp mot å bli en utfordrer i Eliteserien. Det er mer sannsynlig at vi ser på forsterkninger i januarvinduet.
Men klubbens nye trener legger ikke skjul på at han er imponert over flere av Åsanes unge spillere.
– Det er viktig for oss å ha god oversikt over gode, unge spillere i Bergen og Åsane har en del av dem. Det er et artig fotballag å se på, og det er en del spillere som har gode ferdigheter og som er spennende. Vi prøver å følge med og for min del få oversikt over de gode i hele Bergen, for vi søker å spille med så mange bergensere som mulig, sier han på generelt grunnlag.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Åsane-spiller linkes til Brann – hør ekspertenes råd

Klar oppfordring til unge bergensere

Samtidig er det ikke aktuelt å bruke Petter Strand på høyreback framover, slik Lars Arne Nilsen i perioder gjorde.
– Strand høyreback, da må han både spille det og indreløper samtidig, men det klarer han nok bra, flirer Ingebrigtsen – som er mektig imponert over Strands to kamper på venstre indreløper. Der har han blitt plassert for å bli under den tidligere indreløperens ledelse.
– Petter har overrasket meg litt. Jeg visste han var en løpssterk og hurtig spiller med bra frekvens og godt kombinasjonsspill, men han er mer komplett enn det jeg trodde. Han er en veldig, veldig god indreløper, god i presspillet, smart og en dyktig presspiller, roser Ingebrigtsen.
Da står bergenserne igjen med Jon-Helge Tveita som eneste høyrebackalternativ i seniorstallen. Ingebrigtsen mener det må en grunnleggende endring til for at klubben skal bli det riktige, attraktive målet for lokale unggutter som Blomberg.
– Skal vi bli enda bedre på talentutvikling, så må talentene se at det er en mulig vei å gå gjennom Brann. Jeg føler vel at det er for mange unge spillere i Bergen som prøver å komme seg ut, jeg føler det er en smartere vei for alle at veien ut i Europa går via seniorfotball i Brann.

Ville fått juling

Derfor er det også nærmest uaktuelt å hente gamle kjenninger av Ingebrigtsen til klubben. Både Mike Jensen og Markus Henriksen er to spillere som er på flyttefot, hvorav sistnevnte blant annet vurderer en retur til Trondheim.
– Nå har det vært godt vær her så lenge jeg har vært i Bergen, men å fly fra Kypros til Bergen – når man er fra København – så blir man der eller reiser hjem. Og Markus Henriksen... der tror jeg at jeg får juling av faren dersom jeg blander meg inn der. Nei, vi skal bygge vårt eget lag, påpeker han.
– Er de mer patriotiske i Bergen enn i Trondheim, slik du opplever det?
– De er nok det og det er helt greit, henter vi spillere utenfra så må det være fordi vi ikke har så gode spillere fra Bergen og da må det vises på stadion. Hvis du er veldig god så har det ikke noe å si hva slags dialekt du snakker, men vi må forynge troppen vår og da ser vi først til nærområdet, så eventuelt videre ut om det finnes typer som har noe vi mangler, avrunder 54-åringen.
Sett denne?

– Jeg har planer om å trene hardere enn noen gang

Eliteserien
Indre Bane: Vikings keeper-dilemma, toppscorerduell og gullkamp
2 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Andre år på rad at de må i kvalik om en plass i OBOS: – Vi har noe der å gjøre
13 TIMER SIDEN