LILLESTRØM (Eurosport.no):
Kaan Kairinen var for mange et relativt ubeskrevet blad da han kom til Lillestrøm i vinter, men utover i sesongen har han vokst seg til en nøkkelspiller på kanarifuglenes midtbane.
Fotball
Fantasy FK: Slik får du den sterkeste sluttspurten
43 MINUTTER SIDEN
For prestasjonene i oktober ble han kåret til månedens spiller i OBOS-ligaen, før han fulgte opp med å bli matchvinner i toppoppgjøret mot Sogndal, da kalenderen skiftet ark til november.
– Det har vært bra progresjon. Jeg hadde litt trøbbel, spesielt i starten, for det var en ny posisjon for meg og jeg måtte tilpasse meg. Men det har gått bedre og bedre. Det har vært noen svake kamper også, men slik er fotball. Totalt sett er jeg ganske fornøyd, sier han til Eurosport.

– Et veldig godt alternativ

For anledningen stiller han til intervju med omtrent bare øynene synlig, i et slags provisorisk munnbind med tanke på smittevern, laget av lua og en gigantisk buff. Han trives godt på Romerike.
– Lillestrøm var et veldig godt alternativ, og de viste interesse over lengre tid. Jeg visste at jeg kunne få masse kamper og forhåpentlig rykke opp til Eliteserien. Så til slutt var det et veldig enkelt valg, sier han selv om han avgjørelsen han tok før sesongen om å komme til klubben.
– Fortsatt er det en god situsjon for oss, vi har alt i våre hender med fire kamper igjen. Vi skal gi alt.
Kairinen sier at han "vet virkelig ikke" hva som skjer etter sesongen, men at han nå har fokus på de gjenstående kampene. Om dialogen med Midtjylland, sier han følgende:
– Jeg har ikke hørt noen ting. Jeg vet ikke om Lillestrøm har noen diskusjon med dem.
– Sjansene vil kanskje være enda større ved opprykk?
– Selvsagt vil det være en stor mulighet for meg, å spille i den øverste ligaen i Norge. Men som sagt, vi får se hva som skjer. Jeg har fokus på de fire siste, og så får vi ta det etterpå.
Den første av de fire siste, er hengekampen mot Jerv på Åråsen onsdag kveld. Der har laget muligheten til å øke luka ned til Sogndal til fem poeng. De er gjenstår det ni poeng å spille om etterpå.
Kanskje hjelper det da at laget umiddelbart etter tapet mot naboen Ull/Kisa, fikk beskjed om å møte opp på Åråsen til en skikkelig prat seg i mellom.
– Det var ikke noe spesielt møte etter min mening, vi ble bare enige om hvordan vi skal gå videre herfra. Vi har en veldig god sjanse, med gode folk og gode spillere. Jeg ser ingen grunn til at vi ikke skal rykke opp, sier Kairinen.

Kontrakt ut året

LSK-trener Geir Bakke er godt fornøyd med sin finske midtbanemann, men har også funnet flere ting han vil utvikle i spillet hans.
– Han har vært god. Han har ting i spillet, men kan bli enda mer distinkt i lengderetning på forflytninger. Han har et veldig bra blikk og er flink til å finne medspillere. Så jobber vi med at han i større grad blir enda mer tellende selv, ved å bryte gjennom et midtbaneledd med ballen selv og fullføre, og bidra med scoringer og å være nest sist, sier Bakke til Eurosport.
21-åringen fra Åbo har vært på utlån til flere klubber før han endte i Lillestrøm før sesongen.
– Det er en ung spiller som har mye på lån fra sin danske klubb, og er blitt kastet litt rundt og flyttet tidlig hjemmefra. Han føler nok at han har fått litt rotfeste her. Det skal ikke mer til for unge, gode spillere, når de får ro rundt seg kommer ofte utviklingen også.
Kontrakten på Åråsen varer ut året, og foreløpig er det for tidlig å si noe om fremtiden. Klubben vet heller ikke hvilken divisjon de spiller i neste sesong.
Likevel er det en type de ønsker å beholde.
– Ja, det må jeg si. Men han har en reise ennå, og klart det er en forskjell på OBOS og Eliteserien, så han skulle nok hatt nok å henge fingrene i der også, hvis han skal være med i Eliteserien. Men stigningen er fin, og han fyller gruppa hver dag, med finesse og blikket og smartnessen han har, sier LSK-treneren.
Dette sa Bakke etter tapet mot Kisa:

Geir Bakke dagen derpå: – Kvalmen er over

Eliteserien
Indre Bane: Vikings keeper-dilemma, toppscorerduell og gullkamp
2 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Andre år på rad at de må i kvalik om en plass i OBOS: – Vi har noe der å gjøre
13 TIMER SIDEN