Førstkommende fredag spiller Norge sine premierkamp i U-20 VM mot Uruguay. Vanskeligst tenkbare mostand allerede første kamp og Norge er underdogs. Jeg tenkte å ta temperaturen på troppens spillere dagene før mesterskapet starter. Her vurderer jeg ut fra dagsform og spilletid i klubblag.

Brennhet

Fotball
Fortsetter karrieren i Malaysia
5 TIMER SIDEN
Håkon Evjen – Bodø/Glimt
Har sett ut som en million i oppkjøringen. En spiller som ikke spilt mye på dette landslaget, men vårens prestasjoner gjør at Paco må finne en plass i 11eren til han. Evjen er anvendelig og kan spille back, midtbane og kant. Det blir spennende å se hvor han plasseres. Vi får håpe at lungebetennelsen ikke satt ut Evjen.
Tobias Børkeeiet - Stabæk
Sammen med Braut Håland den viktigste spilleren på laget. Spiller en form for midtstopper defensivt og sentral midtbane offensivt. Lagets nav og ”spielführer”.
Kristian Thorstvedt - Viking
Thorstvedt har vært sensasjonelt god i Eliteserien og den smarte Stavanger gutten vil ta en av plassene sentralt på midtbanen. Gjør i stort sett bare gode valg med og uten ball. Har en fysikk som vil gjøre at proffklubbene følger han tett i mesterskapet.

Het

Tobias Christensen – IK Start
Christensen har vært en av Starts aller beste spillere i sesongstarten. På sitt beste har han briljert og nærmest avgjort kamper på egen hånd. Har vært litt ujevn i prestasjonene. En av Pacos favoritter
Hugo Vetlesen
Vetlesen startet sesongen meget bra og var da en av Stabæks beste spiller, men han har falt litt i prestasjoner den siste perioden. Har stor tillit av Paco og vil være en nøkkelspiller når VM drar i gang.
Ola Brynhildsen - Stabæk
Årets mål denne sesongen i Eliteserien og spiller fast på landets høyeste nivå. Brynildsen har et tempo og uforutsigbarhet i sitt spill som kan bli viktig i dette mesterskapet.
Emil Bohinen – Stabæk
Spiller mer eller mindre fast på Stabæk. Kan spille både kant og sentralt, men er nok aller best sentralt. Er i utfordrerposisjon i forhold til en startplass, men hans regelmessige spilletid i Eliteserien kan vippe det til hans fordel.
Men har Stabæk-gutta kommet seg ut av boblebadet med Bernt?

Lunken

Erling Braut Håland – Red Bull Salzburg
Lagets største stjerne og selve nøkkelen om Norge skal gå langt. Lite spilletid i beintøff konkurranse uroer, og det er mulig han trenger litt tid for å spille seg varm.
Ulrik Fredriksen – Sogndal
Fredriksen er bankers på et Sogndal som trøblet i innledningen av sesongen. Han har selv spilt greit i starten av sesongen, men har hatt mange dårlige opplevelser med laget. Vil med all sannsynlighet danne stopperduo med Østigård.
Julian Faye Lund – Mjøndalen
Utleid fra Rosenborg til Mjøndalen. Startet sesongen som 1.keeper og fikk verdifull erfaring på øverste nivå. Prestasjonene var dog variable og han mistet plassen etter en liten skade. Klart førstevalg her.
Christian Borchgrevink – Notodden
Utleid fra Vålerenga og har fått meget verdifull spilletid i Notodden. Han har vært stabil i prestasjonene. Er trolig førstevalget på høyrebacken etter Nico Mickelsons skade. Er i kampform.
Tomas Totland - Sogndal
Spiller fast på Sogndal og er meget stabil i prestasjonene. Er i utgangspunktet tiltenkt en plass på benken. Hans stabile spill i Sogndal kan dog gjøre at han vil være aktuell for spilletid, til tross for at han kom inn som reserve etter at Nico Mickelson skadet seg.
Jens Petter Hauge - Bodø/Glimt
Beintøff konkurranse i form-laget Bodø/Glimt. Hauge har ikke startet noen kamper, men kommet innpå i hver eneste runde. Formen har også vært stigende og her får landslaget en spiller som er på vei å prikke formtoppen.
Eman Markovic - Zrinjski Mostar
Den spiller jeg sett minst i dette landslaget. Spiller fotball i Bosnia. Markovic har hatt ujevnt med spilletid, men står tross alt med en god del kamper på det øverste nivået i Bosnia.

Kalde

Leo Skiri Østigård – Brighton
Har kun spilt U-23 fotball og mangler kamper som betyr noe, det er nødvendigvis ikke gunstig. Det er også over en måned siden han spilte kamp. Han har vært et sikkert kort i midtforsvaret på dette landslaget og vil med all sannsynlighet starte når det drar seg til i Polen. Kampformen er dog usikker.
Adnan Hadzic – IK Start
Kun startet to kamper for Start og har blitt mindre og mindre benyttet utover i sesongen. Hadzic sin fordel er at han er fleksibel og kan bekle flere plasser.
Lars Ranger – Ull/KIisa
Høyrebacken som er utlånt fra LSK til Ull/Kisa har nesten ikke fått spilletid i årets Obosliga. Kun startet to kamper i låneperioden. Den knappe spilletiden gjør at Ranger trolig ikke vil være et reelt alternativ for landslagssjefen
Tobias Svendsen – Sandefjord
Har kun startet en eneste kamp i Obosligalaget Sandefjord. Mangelen av spilletid gjør at veien til fast plass på dette laget er lang.
John Kitolano – Wolverhampton
På grensen til iskald. Har kun spilt litt på U-23 laget i Wolverhampton. Nivået er høyt nok, men lite veldig lite spilletid og nerven fra å spille viktige kamper har vært helt fraværende. Det går an å diskutere hvor klokt klubbvalg dette var for unge Kitolano. Har vært bankers på dette laget, men hans sparsommelige spilletid gjør at han er i risikosonen for å miste plassen.

Iskalde

Erik Arnebrott - Viking
Har kommet bakpå i keeperduellen med Iven Austbø og har ikke fått debutert i Eliteserien enda. Stått på 2.laget i 3.divisjon, men det er noe helt annet
Markus Pettersen – Nest Sotra
Keeperen som er på utlån fra Brann har ikke vaktet målet et eneste sekund i Obosligaen og er troligvis 3.valget per dags dato
Sett denne?
Eliteserien
Flere Eliteserie-klubber jaktet stopperen: Nå er valget tatt
7 TIMER SIDEN
Eliteserien
Nidaros: Nok en Rosenborg-angriper på vei bort
7 TIMER SIDEN