– Russiske fotballspillere ble beskyttet fra å bli dopingavslørt under direkte oppsyn fra staten, er Rodchenkovs nye oppsiktsvekkende påstand, ifølge nyhetsbyrået AP.
Lederen for det russiske antidopinglaboratoriet flyktet til USA for to år siden, og siden avsløringene først kom til lys rundt Russlands systematiske doping opp mot og under Sotsji-OL i 2014, har beskyldningene sendt fra Rodchenkovs hold steget i antall.
Flere russiske utøvere har i den seneste tiden måttet se OL fra sidelinjen, og nå bugner det for at flere i Russlands VM-tropp til mesterskapet på hjemmebane i sommer går samme skjebne i møte.
OBOS-ligaen
Hovedtreneren ferdig i Stabæk: – Endring er nødvendig nå
3 TIMER SIDEN
Til AP sier Rodchenkov at han ble instruert av den tidligere russiske sportsministeren, Vitaly Mutko, å gjøre det som måtte til for å unngå skandale. Blant annet skal varsleren ha sagt følgende, gjennom sin advokat:
– Mutko sa til meg direkte at vi måtte unngå skandale for det det var verdt, ved å skjule positive resultater. Dopingen skulle håndteres internt.

Tilsvar fra FIFA

I løpet av den seneste tiden har FIFA - det internasjonale fotballforbundet - forsøkt å samle bevis vedrørende russiske fotballspillere, etter opplysninger fra Rodchenkov. I prøvene FIFA er i besittelse av kobles 34 av disse opp mot den russiske VM-troppen til mesterskapet i Brasil 2014.
FIFA-president Gianni Infantino utelukker ikke at Rodchenkovs oppysninger har sin verdi, men er sikker i sin sak i at organisasjonen ville visst om det, om de positive dopingresultatene omhandlet deltakende VM-spillere.
– Hadde det vært et stort problem innad i den russiske troppen angående doping ville vi visst om det, er Infantinos uttalelse, ifølge AP.
Svaret FIFAs president leverte mener den russiske varsleren er et unnvikende utsagn.
– De begraver hodet sitt i sannet, sier Rodchenkov, som i sitt tilsvar mener FIFA med vilje utsetter granskingsprosessen til etter det kommende VM-et i Russland, for å unngå en eventuell ny dopingkatastrofe i forkant av mesterskapet.
Eliteserien
Eliteserie-klubb bekrefter dialog med Lode: – En interessant mann for oss
6 TIMER SIDEN
OBOS-ligaen
Uvær gir baneproblemer for Skeid – leter etter reservearena
7 TIMER SIDEN