GRAN CANARIA/OSLO (Eurosport.no):
RBK-keeper André Hansen er imponert over nivået til ungguttene som er med på årets treningsleir. I Syden lader trønderne nå opp til en ny Eliteserie-sesong.
Fotball
Rogne klar for ny klubb
12 TIMER SIDEN
Det er ikke alltid det har vært jevnt nivå på øktene under treningsleirene, men i år synes Hansen at ungguttene som er med holder et bra nivå, og roser flere av talentene til klubben.

– Kan ikke ta ut frustrasjonen på en dårlig dag med å sparke ned en junior

Keeperen forteller at noen av seniorene kan bli litt sure og frustrerte under de lange øktene om de unge ikke holder nivået. Men det har ikke vært tilfellet i år.
– Jeg synes de juniorene har tatt steg. Jeg synes Olaus Jair Skarsem som skrev kontrakt er frisk. At Andreas Helmersen har vært ute i to år er helt utrolig. Det ser ikke slik ut. Erik Botheim har kommet godt i gang og scorer mål, sier Hansen til Eurosport.no.
– Det blir fort en bråte unge spillere, men de har tatt steg. Det er lett at man føler at nivået synker hvis det blir for mange av de unge, men de som har vært med oss i år senker ikke nivået i det hele tatt. De er med på å holde nivået. Ofte i litt mindre klubber kan det være litt mer skralt, fortsetter Hansen.
Han får støtte av Pål André Helland. Også Rosenborg-vingen mener nivået er blitt jevnere. Det får seniorspillerne også merke i form av at de yngre tar igjen.
– ​De er blitt mer robust. De tar mer for seg. Før kunne de være kanon på enkelte økter, og ræva og avgjørende på andre økter. Nå har de hevet det laveste nivået sitt ​slik at de tar for seg. Det er sjelden de trekker ned. I tillegg har de lært seg å ta igjen nå. Nå er det ikke slik at vi kan ta ut frustrasjonen på en dårlig dag med å sparke ned en junior. Da kommer de og smeller igjen i neste duell, sier Helland til Eurosport.no.

– Det var kjempeutvikling på han i fjor

En annen spiller som får gode skussmål er Julian Faye Lund. Keeperkollega Hansen roser unggutten etter utlånet til Levanger i fjor.
– Det var kjempeutvikling på han i fjor. Han kom tilbake og trente med oss på høsten i fjor. At han fikk nesten 30 kamper i OBOS-ligaen gjør at du får selvtillit og at du får troen på deg selv, sier 28-åringen.
Tirsdag signerte Rosenborg ungguttene Besim Serbecic (19) og Malte Amundsen (19). Helland mener laget begynner å ta form og synes det ser bra ut allerede nå i januar.
– Det er den mest komplimentere troppen. Vi utfyller hverandre. Det er ulike ferdigheter, sier Rosenborg-profilen.
Fotball
Eliteserie-spiller tatt for råkjøring
14 TIMER SIDEN
Fotball
Nedrykkslagene forsterker: Se OBOS-overgangene her
19 TIMER SIDEN