Det bekrefter klubben på sine nettsider mandag.
«Noen ganger i fotballen tar man vanskelige avgjørelser, som den med Henning Berg. Etter avslutningen av årets serie ble denne endringen vurdert til å måtte gjøres, med sikte på lagets konkurransedyktighet», heter det i meddelelsen.
Fotball
Rogne klar for ny klubb
10 TIMER SIDEN
Den kypriotiske ligaen deles i to etter 22 runder. Omonia endte denne sesongen på sjuendeplass av de tolv klubbene og skal dermed avslutte sesongen i nedrykksgruppen. Det var åpenbart ikke godt nok for klubbledelsen.
Berg omtales samtidig som «en ledende skikkelse i Omonia og dens historie». Den norske trenerprofilen får svært gode skussmål for jobben han har gjort.
«Under hans ledelse har klubben gjenvunnet sin konkurransedyktighet, nådd historiske suksesser, vunnet titler, spilt god fotball, fylt stadion og brakt følelsen av glede og stolthet tilbake», skriver klubben.
Videre heter det at Berg gjorde seg bemerket med sin «karakter, profesjonalitet og harde arbeid».
Berg har vært Omonia-trener siden juni 2019. I fjor vår ledet han klubben til serietittelen. Også året før ledet han den til førsteplass, men klubben ble da ikke offisielt kåret til mester ettersom serien ikke var ferdigspilt da den ble avbrutt av koronapandemien.
Berg styrte i 2019 Omonia til gruppespillet i Europa League, mens det i fjor høst ble spill i Conference League.
(©NTB)
Fotball
Eliteserie-spiller tatt for råkjøring
12 TIMER SIDEN
Fotball
Nedrykkslagene forsterker: Se OBOS-overgangene her
17 TIMER SIDEN