– Det står bra til. Men det har vært hektiske dager, sier Hedenstad til Eurosport.
Han kom ned til Tyrkia på fredag 1. januar. Store deler av lørdagen gikk med til medisinsk test og diverse som skulle ordnes. Lørdag kveld skrev han under på en ett og et halvt år lang kontrakt med Karagümrük.
Eliteserien
16-åring berget poeng på overtid: – Husker ikke så mye av det som skjedde
EN TIME SIDEN
Så var det en trening med laget før første kamp onsdag.
– Sett i ettertid burde jeg kanskje ikke startet den, for det gikk sånn passe og kroppen var ikke helt klar.
Han gikk ut i pausen med en stiv hamstring, men etter å ha jobbet litt med den, var han klar til ny kamp søndag. Elverum-gutten startet den og laget vant 2-1 mot Zymer Bytyqis nye klubb Konyaspor.
– Det har vært mye som har skjedd på få dager, og det har gått veldig slag i slag med reising og litt andre ting som skal fikses. Det har vært noen innholdsrike uker, slik sett.
Den tidligere Rosenborg-spilleren forteller at han har fått et svært godt førsteinntrykk av sin nye klubb.
– Det er en litt mindre klubb i Istanbul og Tyrkia, og de er veldig opptatte av å ta vare på spillerne og folkene rundt. Jeg er blitt møtt av utrolig hyggelige mennesker, som ønsker deg alt godt og legger til rette for å hjelpe deg.
Per nå har ikke laget egen stadion som er godkjent for spill på øverste nivå i landet, så foreløpig låner de litt baner til hjemmekampene. Derfor er det litt ekstra logistikk rundt den biten også.
– Men det er egentlig litt gøy det også, å få oppleve flere stadioner.

Interesse over tid

Selv om det gikk unna da det først ble konkret nå i vinter, har klubben fulgt ham over lengre tid.
– Den første interessen dukket opp i fjor sommer, men da var ikke Rosenborg interesserte i å selge. Så dukket det opp litt igjen i desember og det var litt dialog før det ble klart.
– Hvorfor var dette interessant for deg nå?
– Vi har vurdert forskjellige alternativer, og det vi har sagt er at vi var interesserte i å prøve å oppleve noe helt nytt, hvis det dukket opp noe utenlands som er noe helt annet enn Norge. Både for vår del og ungene sin del er det veldig spennende å oppleve en helt annen kultur, og det føltes vanskelig å si nei til.
Eurosport hadde nylig en artikkel der flere forsøkte å forklare det som oppleves som en veldig oppsving i interesse for spillere fra Norge eller den norske ligaen. Hedenstad har også en oppfatning av det.
– Jeg tror de norske spillerne som har vært her har gjort et veldig godt inntrykk, selvfølgelig på banen, men også utenfor. De er hardtarbeidende og lojale, og står på uansett om man spiller eller ikke. Jeg tror de setter veldig pris på den kulturen der.
Selv om han også har flere år som utenlandsproff bak seg tidligere, etter flere sesonger i tysk fotball, er det noen ekstra utfordringer i et land som Tyrkia. Ikke minst med språket.
– Det er klart det er litt utfordrende, men samtidig utrolig spennende og gøy å lære en litt annen kultur å kjenne. Bryte litt med det trygge man er vant til i Norge. Det er ganske store kontraster til Heimdal i Trondheim og Istanbul, men jeg ser på det som en ganske unik mulighet og et eventyr.
– Navnet på laget har jeg i hvert fall lært meg å uttale, selv om jeg tviler på om jeg klarer å lære meg tyrkisk, sier han og smiler.
Når det gjelder selve fotballen har han også rukket å danne seg et raskt inntrykk, og det kan kanskje oppfattes som litt motsatt av Norge.
– Det er interessant, det er veldig mange gode fotballspillere her, både på laget mitt og på de andre lagene. Det er veldig høyt nivå på enkeltspillerne, og så er det selvfølgelig høyt nivå på ligaen også. Men det bærer kanskje litt preg av individualister, mens det nok er mer organisert i Norge.

RBK røsker opp

Samtidig som han snakker med Eurosport, er han på vei for å se på en mulig leilighet for familien. Det er en del logistikk rundt den biten, også.
– Vi har ikke helt bestemt oss rundt det med barnehage, for eksempel, men jeg gleder meg veldig til å få familien ned om et par uker. Så vi får se på litt leiligheter og få det på plass, og så kommer resten av gjengen etter hvert. Alle sammen gleder seg veldig.
Hedenstad spilte fire sesonger i Rosenborg, og var i høst på utgående kontrakt før det ble klart at det ikke ble noen forlengelse i Trondheim.
– Det fikset jeg egentlig ganske greit, men det var et slitsomt år generelt sett, med situasjonen rundt pandemien. Jeg har hatt fire veldig gode år i Trondheim, men på et eller annet tidspunkt kikket vi egentlig mer på andre muligheter enn å forlenge, når det dukket opp.
Gamleklubben ser ut til å være gjennom en slags opprydning, der han selv, den mangeårige bauten ved siden av ham i forsvarsrekka, Tore Reginiussen, Pål Andre Helland, Pa Konate, Gjermund Åsen og flere andre enten er eller ser ut til å være på vei ut.
– Det blir spennende å se. Jeg håper og tror RBK skal komme seg ordentlig på beina igjen og være der de skal være, på toppen av tabellen. Kanskje det er riktig å røske opp litt og få inn noen nye fjes og nye impulser. Man vet aldri, men det kan sikkert være sunt.
Backen er blitt 29 år, og har derfor flere år på fotballbanen foran seg, også etter den halvannet år lange kontrakten går ut.
– Jeg tar det egentlig litt som det kommer. Jeg har fått en utrolig fin mulighet nå, og skal bare gripe sjansen og gjøre en god figur, og se hva som skjer etter hvert. Vi har en gutt som begynner på skolen høsten 2022, så det er ikke unaturlig å tenke at jeg fortsetter å spille i Norge et sted etter det.
Fotball
Slakter banen: – Vi spiller på asfalt
2 TIMER SIDEN
Eliteserien
Se høydepunktene: Tre kanonkuler da Tromsø slo KBK
2 TIMER SIDEN