Eliteserien starter om under tre uker, tirsdag 16. juni. Den siste tiden har klubbene vært klare på deres store ønske og behov for å gjennomføre treningskamper i forkant av seriestart.
Torsdag kommer klarsignalet fra elitedirektør Lise Klaveness og NFF. Fra og med fredag skal det tillates treningskamper.
Fotball
Solbakken om Glimt-bragden: – Det er et stykke opp til det Rosenborg gjorde
3 TIMER SIDEN
Treningsprotokollen vil være gjeldende for gjennomføring av treningskamper og det kan kun avtales møter mellom klubber som har anledning til å trene med kontakt.
At lagene kan møte hverandre blir ansett som å være en naturlig og viktig del av treningen. Samtidig blir det sett på som avgjørende med tanke på å forebygge skader.
Flere lag Eurosport.no har vært i kontakt med har allerede intensjonsavtaler med klubber i nærheten.

Ikke publikum – utelukker ikke at kampene sendes

Det understrekes at reiser må skje på en smittevernfaglig forsvarlig måte. Et utgangspunkt er at offentlig transport ikke benyttes. For et lag som Bodø/Glimt, som ligger langt unna konkurrerende lag, åpnes det for reise med fly, men da vil det kreves at det forelegges NFF en plan på hvordan reisen på en forsvarlig måte gjennomføres.
Regelen er at antallet mennesker skal være lavest mulig, men det skal aldri overstige 50 personer. Dette inkluderer spillere, støtteapparat og dommere.
Det vil ikke åpnes for publikum i treningskampene. Årsaken til det er at klubbene må sørge for at kun personer som er nødvendige for avvikling av treningskampen får tilgang til arenaen.
Dette innebærer at det ikke vil bli større TV-produksjoner på arenaen slik det kan være fra 16. juni.
Det finnes likevel et håp for fotballtørste fans som vil se norske treningskamper. Dersom klubbene for eksempel filmer kampen med eget personale av sportslige grunner, for eksempel for bruk av analyse i ettertid, og dette er noe som streames direkte, vil ikke det være noe som reguleres i smittevernsprotokollen. Det får Eurosport.no opplyst.
Tirsdag ettermiddag hadde klubbene et møte med NFF hvor treningskampene ble diskutert. Eurosport.no har vært i kontakt med flere av klubbene som stiller seg positive til prosessen og understreker viktigheten av treningskamper for å forebygge skader.
  • Eliteserien og OBOS-ligaen vises på Dplay
Eliteserien
Var-slakt, Hornelands forsvarstale og kritiske til lånespillere
3 TIMER SIDEN
Fotball
Landslagsspiller må operere
4 TIMER SIDEN