Foto: Tiina Pirilä
Kabamba Tumba Kalabatama fylte 18 år i slutten av januar, og beskrives som en ung og kraftfull spiss.
Fantasy FK
Frekk forsvarsdobbel, Rik Onkel-fasit og «Friday or not to Friday»
11 MINUTTER SIDEN
– Jeg er glad for at jeg har fått denne muligheten, det er starten på noe stort. Alt av fotball- og styrketrening er tilrettelagt for meg, og det er mer profesjonelt og seriøst. Jeg trener med spillere som også vil ta det neste steget, og de legger ned innsats på og utenfor banen, sier Kalabatama til Eurosport.
Han forteller at det som er viktigst for ham nå er å komme seg inn i laget og få vist frem sine fremste styrker. Samtidig legger han ikke skjul på at det er en stor overgang, at han må ta steg for steg og at det er en del forskjell fra 3. og 4. divisjon i Norge og Finnmark, der alt går mye fortere.
– Jeg har alltid ventet på denne muligheten, og det er nå jeg kan starte på drømmen min. Ambisjonene er å gjøre det bra, slik at jeg kan få en startplass på laget og score et par mål for klubben. Jeg vil ta alt steg for steg, sier han og legger til:
– Denne klubben passer perfekt for meg. De er aggressive i presset, det er mye fremoverfotball, som er bra for meg. Her må jeg alltid gjøre det lille ekstra, pluss litt mer. Jeg har blitt en smartere person på og utenfor banen.
Fått med deg denne ukens Indre bane? Saken fortsetter under:

Fagermos beskjed til Jokke, Søderlund-exit og Damion Lowe

Interesse og prøvespill

Ifølge nettsidene til Norges Fotballforbund spilte han ti kamper for førstelaget til den nord-norske klubben forrige sesong, og scoret åtte mål. I tillegg står han oppført med åtte mål på tre kamper for Bjørnevatn 2.
Bodø/Glimt og Mjøndalen skal ha vært interesserte i å signere ham til juniorlaget, ifølge spillerens agent, Ole Martin Ek.
– Han var på prøvespill med Østersund (Allsvenskan), Fram Larviks A-lag og Mjøndalens juniorlag i sommer, i tillegg til et par juniorlag i Østfold. Han har også trent med juniorlaget til Bodø/Glimt og vært med dem på turneringer tidligere år, sier Ek til Eurosport.
18-åringen scoret i en treningskamp da han var på prøvespill før jul. Lørdag fikk han debuten med et innhopp mot FC Honka.
– De fleste har vist varierende grad av interesse, og han var nesten på vei til Bodø i høst, men med sen start med tanke på å ordne med skole og bosted strandet den overgangen da, i tillegg til at de grunnet policy ikke tilbød proffkontrakt direkte. Det å flytte til Bodø på amatørkontrakt uten skole i orden ble en umulig oppgave, sier Ek, og legger til at det var litt samme grunn i Mjøndalen selv om det aldri kom like langt i den prosessen.
I en melding på den finske klubbens nettsider uttaler hovedtrener Tommi Pikkarainen seg slik om den unge nysigneringen.
– Han er en ung, men virkelig fysisk type. Han har et godt grunnlag som spiller, og motivasjon og personlighet. Nå har vi ansvaret for å utvikle ham. Jeg forventer ikke at han blir fast i startelleveren allerede denne sesongen, men jeg ser mye i ham, sier Pikkarainen.
18-åringen som nå starter på drømmen sin legger ydmykt til:
– Denne overgangen hadde ikke vært mulig uten støtte fra familie, venner og klubben min. En stor takk til dem.
Sett denne?

Tilbake etter skaden: – Veldig motivert for denne sesongen

Eliteserien
Er vant med benkesliting: – Derfor jeg står her ute
3 TIMER SIDEN
UEFA Europa Conference League
Drømmer om å gjøre som RBK på 90-tallet: – Vi vil bryte nye barrierer
17 TIMER SIDEN