Nicklas Bendtner har i mange år vært blant Danmarks best betalte landslagsspillere, men etter overgangen til Rosenborg må 29-åringen akseptere at han faller voldsomt på landslagets inntektstopp.
Det kommer frem i Ekstrabladet (bak betalingsmur). Den danske avisen har gått gjennom samtlige inntekter hos de nåværende landslagsspillerne og konkluderer med at han har gått fra å være lønnskonge til å bli lønnsslave.
Det skal naturligvis sies at lønningen er svært god i forhold til mange andre yrker, men forandringen er ekstrem sammenlignet med hva han tjente i sine tidligere klubber.
OBOS-ligaen
«Bummen» nekter å sette målsettinger: – Fokuset er blitt for stort
13 TIMER SIDEN
(saken fortsetter under)

Fikk lønnen halvert to ganger

Angriperen tjente 22-23 danske millioner i året under Arsenal-kontrakten som gikk ut i 2014, skriver avisen.
Turen gikk videre til Wolfsburg etter at han ikke fikk fortsette i London. I Tyskland fikk han rundt tilsvarende lønn etter at han ble frigjort fra sin tidligere klubb.
Nedturen lønnsmessig kom først da han tok turen tilbake i England i 2016. I Nottingham Forest fikk han utbetalt rundt 11,5 millioner danske kroner, altså rundt halvparten av det han tjente i både Arsenal og Wolfsburg.
Lønnen ble drastisk redusert, nok en gang, da han satte seg på flyet mot Lerkendal.
Avisen skriver at dansken nå tjener rundt fem danske millioner i året, altså rundt 6,3 norske millioner. Dette er en rundt en halvering av lønnen i Nottingham Forest.
Les også: Ler av Bendtners brudd på norsk folkeskikk

Bendtner i bunnen

Angriperens rutine og CV gjenspeiler på ingen måte hans plassering på danskenes lønnsstige. Lorden er helt nede på en 20. plass blant de mest betalte i Åge Hareides landslagstropp. Ekstrabladet skriver at Bendtner ikke får noen personlige bonuser dersom han blir toppscorer i Eliteserien eller i Rosenborg, men at han får en del av den kollektive bonusen som følge av plass i Europa League.
På plassen bak ligger Rosenborg-lagkamerat Mike Jensen. Midtbanemotoren får ifølge avisen 3,5 millioner danske kroner i året.
(saken fortsetter under)

Sevilla-spiller på topp

Dansken som tjener mest er forsvarsspiller Simon Kjær. Sevilla-spilleren kan glede seg over å få 30 millioner danske kroner i årslønn (dette er i motsetning til de andre summene i netto). Det er mer enn både Tottenhams Christian Eriksen (2. plass med 32 millioner) og Leicesters Kasper Schmeichel (3. plass 30 millioner). Chelseas Andreas Christensen tar 4. plassen.
Spillernes lønningsslipper er naturligvis ikke noe klubbene bekrefter, men avisens grunnlag for oversikten er basert på samtaler med kilder i fotballmiljøet. Dette er igjen gått gjennom med personer med innsikt og kjennskap til lønnsnivåene i de forskjellige landene.
Fotball
Oppløftende nyheter om Ull/Kisa-talent etter stygt fall
15 TIMER SIDEN
Eliteserien
Henter talent fra Ull/Kisa: – En spiller med X-faktor
17 TIMER SIDEN