Det skriver Lillestrøm Sportsklubb på sitt nettsted.
Joar Hoff trente Lillestrøms A-lag i til sammen fire sesonger. Under ham ble det opprykk fra daværende 3. divisjon i 1973. To år senere trente han laget i den første sesongen etter opprykket til toppdivisjonen, der klubben nå har vært sammenhengende i 45 sesonger. I 1976 ble det seriegull.
Han var tilbake som Lillestrøm-trener i 1982, da det ble bronse i serien. Fem år tidligere trente han erkerivalen Vålerenga i øverste divisjon. Han hadde også mange andre trenerjobber og andre verv i fotballen. Blant annet var han i Lørenskog John Carews første trener på seniorlag.
OBOS-ligaen
«Bummen» nekter å sette målsettinger: – Fokuset er blitt for stort
12 TIMER SIDEN
Han var eldre bror av Ivar Hoff, en annen profilert fotballtrener og -leder som også har markert seg som ekspertkommentator for TV 2.
– Joar Hoff er en av LSK-historiens mest markante trenerpersonligheter, men også i resten av Fotball-Norge har han satt dype spor. Vi lyser fred over hans minne, sier LSKs styreleder Morten Kokkim.
– Dette var en trist nyhet. Joar var en alle tiders kar og har mye av æren for den framgangen LSK hadde på 1970-tallet, sier klubblegenden Tom Lund til Romerikes Blad.
(©NTB)
Fotball
Oppløftende nyheter om Ull/Kisa-talent etter stygt fall
14 TIMER SIDEN
Eliteserien
Henter talent fra Ull/Kisa: – En spiller med X-faktor
16 TIMER SIDEN