Det ble konklusjonen etter at komiteen tirsdag hadde møte om den pågående debatten om hvorvidt NFF bør boikotte fotball-VM i Qatar.
– Beslutningen om å legge VM i 2022 til Qatar har vært vanskelig for norsk fotball fra starten. Vi har vært opptatt av at NFF skal være en tydelig stemme i den internasjonale debatten om menneskerettigheter og antikorrupsjon. Det er positivt at forbundet har samarbeidet tett med nordiske søsterorganisasjoner, ILO og Amnesty i denne saken. Dette arbeidet må følges opp videre fram mot VM, for å holde trykket oppe mot de sentrale aktørene, sier den etiske komiteens leder, Mina Gerhardsen, i en uttalelse.
På møtet redegjorde fotballpresident Terje Svendsen for dialogen med klubbene og styrets innstilling til vedtak på tinget.
UEFA Europa Conference League
Lagene de norske kan møte: Erling Moe mot Jose Mourinho?
EN TIME SIDEN
– Komiteen støtter vurderingen av at boikott er et lite effektivt virkemiddel for å påvirke forholdene for migrantarbeidere og menneskerettighetssituasjonen generelt i Qatar, sier Gerhardsen.
– Kritikken mot arrangementet støtter vi selvsagt, men framfor boikott bør Fotball-Norges ledere og utøvere være en tydelig stemme for menneskerettigheter fram mot og under VM.
Gerhardsen opplyser at beslutningen om å legge VM til Qatar har vært tema i etisk komité en rekke ganger siden tildelingen ble gjort, og at komiteen har vært orientert om arbeidet som er gjort fra fotballforbundets side i tilknytning til arrangementet.
(©NTB)
Tokyo 2020
Tokyo 2020 - Canada mot United States of America - Fotball – OL-høydepunkter
3 TIMER SIDEN
Eliteserien
Stortalent klar for Bodø/Glimt: – Kan bli en sensasjon på sikt
4 TIMER SIDEN