ROSENBORG – STABÆK lørdag kl 17:30 på Eurosport Norge/EurosportPlayer/Dplay
ROSENBORG
0-2-tap i Zagreb gjør at det blir alle kluter til mot Dinamo i returen tirsdag. Det vil laguttaket til Horneland lørdag bære preg av. Sist helg med Reginiussen, Konradsen, Adegbenro og Søderlund hvilt. Kan fort skje igjen. Har en brei stall og i Kroatia spilte samtlige som startet 90 min, med unntak av Akintola (84 min, Helland 6). Skadefri tropp, de Lanlay var med til Balkan uten å være med i tropp, han er utelatt også lørdag. Botheim herjet på Lerkendal sist, men ble tatt av før timen i Skien, trolig blir det en hvil på Søderlund her også.
Eliteserien
Drar fra Glimt til Brann: – Har drømt om å spille for Brann hele livet
4 TIMER SIDEN
Mulig 11er: Hansen – Hedenstad, Valsvik, Hovland, Meling – Jensen, Trondsen, Åsen (Konradsen) – Helland (Akintola), Botheim, Ceide.
STABÆK
Opp mot årsbeste mot KBK sist, så her vil de fleste være med igjen, minus Hanche-Olsen som står over med fire gule. Den plassen tar Hernandez, alternativt Strømnes. Kassi er på vei tilbake, men starter trolig på benken om han er med i tropp. Braaten kan kjempe seg inn i 11ern igjen, i så fall skyver det trolig Brynhildsen ned på venstrekant og Vetlesen ut av laget. Lumanza orker stadig flere minutter.
Mulig 11er:
Sandberg – Hernandez (Strømnes), Amankwah, Demidov, Moe – Lumanza, Skytte, Bohinen, Vetlesen (Braaten) – Brynhildsen, Junker
Skadet: Askildsen, Rusike. Usikre: Kassi. Suspendert: Hanche-Olsen.
HAUGESUND – LILLESTRØM søndag kl 17:50 på EurosportPlayer/Pluss/Dplay
HAUGESUND
Store prestasjoner av FKH i sommer, nesten ubegripelig at man er så nære å slå ut PSV med så skadefritt mannskap, for så å reise til Valle Hovin med eksakt samme 11er og snu 0-1 til 2-1-seier. Kruttsterkt, rett og slett. Tilbake til én kamp i uka nå, men med de prestasjonene til 11ern i det siste er det små grunner for Grindhaug til å endre for mye. Eneste er at Sandvik ble skadet i kneet på trening onsdag. Det betyr den danske unggutten Snorre inn, foretrekkes foran Gostomski som er ute i kulda. Det betyr profilrekka Våge Nilsen, Grindheim, Samuelsen og Kallevåg fortsatt på benk, med mindre Grindheim kommer inn – det spekulerer H-avis i fredag ettermiddag. Sandberg trente ikke fredag grunnet en støtskade i låret, men er trolig klar igjen lørdag. Kallevåg den mest naturlige erstatteren dersom han mot formodning ikke skulle bli klar. Ringstad på vei tilbake fra sykdom, men Pedersen vært god på venstreback. Pallesen står over en helg til.
Mulig 11er: Snorre – Desler, Bergqvist, Tiedemann, Pedersen – Grindheim (Krygård), Tronstad, Leite - Velde, Koné, Sandberg.
Skadet: Karamoko, Horneland, Stølås, Pallesen Knudsen. Doping: Wadji. Usikker: Sandberg.
LILLESTRØM
Kan gå mot uforandret mannskap for tredje kamp på rad for Lennartsson. Liten grunn til å tro på de helt store endringene etter 4p på de to siste, selv om laget sleit i 2. omg i Tromsø. Ny tøff bortetest dette. Gustafsson ikke helt match fit enda (klar etter landslagspausen), ellers problemfritt.
Mulig 11er: Maric – Rafn, Tamm, Salquist, Kind Mikalsen – Melgalvis, Pedersen, Krogstad, Ødemarksbakken – Smarason – Lehne Olsen.
Skadet: Gustafsson.
BRANN – TROMSØ søndag kl 17:50 på Eurosport Norge/EurosportPlayer/Dplay
BRANN
«Vær på laget når vi vinner» er mantraet til LAN, som kjørte på med samme mannskap i Mjøndalen som vant i Ranheimsfjæra. Hva gjør han da nå, som det ble tap for bruntrøyene (som vanlig) i en veldig svak forestilling? Trolig blir det ikke de helt store forandringene. Haugen er stadig skadet, og savnet, men Yttergård Jenssen kan komme inn for Barmen. Kan også bli en endring i midtforsvaret. Rolantsson har vært ønsket av søndagens motstander, men Brann sa nei til henvendelsen fra nord. Nå sliter han med hamstringen. Feide over Tromsø i fjor, håper på reprise i år.
Mulig 11er: Opdal – Teniste, Wormgoor, Eggen Rismark (Acosta), Kristiansen– Strand, Ordagic, Yttergård Jenssen (Barmen) – Koomson, Bamba, Berisha.
Skadet: Kalsaas, Haugen. Usikker: Rolantsson.
TROMSØ
Bedring på skadefronten for TIL med Espejord tilbake i tropp og trolig klar for et innhopp, mens Gundersen også er kampklar etter langvarig skade. Nilsen fikk seg en trøkk i 1. omg mot LSK og er ikke med til Bergen. Sokol kom inn da, men Gundersen og Andersen er også aktuelle som erstattere i bakre rekker. Barlow fortsetter nok på midtbanen etter ok debut sist. Bakenga er sluppet til Ranheim på lån.
Mulig 11er: Kongshavn – Andersen (Sokol), Wangberg, Antonsen, Pirinen – Gamst Pedersen, Valakari, Barlow – Taylor, Azemi, Berntsen.
Skadet: Jenssen, Norø Ingebrigtsen, Nilsen. Usikker: Espejord.
KRISTIANSUND – MJØNDALEN søndag kl 17:50 på EurosportPlayer/Pluss/Dplay
KRISTIANSUND
En av KBKs svakeste prestasjoner siden opprykket på Nadderud forrige søndag. Noe skadeplaget, ja, men Michelsen var ikke happy. Har, etter et frustrerende overgangsvindu så langt, sporenstreks handlet to spillere siden tapet på Nadderud. Både Øby (KFUM) og Pellegrino (Godset) kan gå rett inn på laget. Men kanskje aller viktigst: Kastrati er i full trening og trolig klar for start igjen. Uten ham tar KBK nesten ikke poeng, så det er viktig. Pål Erik Ulvestad trener mer alternativt enn han spiller ball og Isaksen er ikke helt 100 % etter smellen sist. Da er det plutselig ikke så mange alternativer igjen på sentral midtbane for Michelsen (Cirak og Lepistu solgt i sommer). Usikkerhet rundt framtiden til Amang enda også.
Mulig 11er:
McDermott – Coly, DP Ulvestad, Psyche, Aasbak –Øby (PE Ulvestad), Diop – Bye Gjertsen, Pellegrino – Kastrati.
Skadet: Hopmark. Usikre: PE Ulvestad, Isaksen, Amang.
MJØNDALEN
Flott trepoenger mot Brann sist. Aasmundsen scoret, men fikk også sitt fjerde gule, og må stå over. Inn kommer nok Olsen Solberg, tilbake fra suspensjon. Ellers ingen grunn til å røre for mye i gryta, Hansen.
Mulig 11er: Faye Lund – Sell, Jansen, Solholm Johansen, Dragsnes – Silfwer, Gauseth, Olsen Solberg – Brochmann, Occean, Liseth.
Skadet: Gulden, Bokwe. Suspendert: Aasmundsen.
MOLDE – ODD søndag kl 17:50 på EurosportPlayer/Pluss/Dplay
MOLDE
Knepent, men noe frustrerende 1-2-tap i Beograd torsdag kveld, kunne fått med seg et enda bedre resultat derfra, Molde. Knudtzon av med skade i 1. omg, erstatter Bolly holdt én time før han var tom. Blir nok noen forandringer her, men mindre enn forrige helg mot Ranheim. Haugen er 50/50 med lysken sin, bør i alle fall være klar til returkampen på torsdag. Ohi med to kamper på rad på benk, skal nok inn her – spørsmålet er om det blir på venstrekant eller om han avlaster James på topp. Spilt mye (og bøttet inn mål), men fikk seg også et par smeller i Beograd, kraftspissen. I så fall trolig Moström eller Bolly inn på kant. Ellingsen tar nok plassen til Hussain igjen. Sjølstad og Moström også aktuelle for spilletid, det samme er nysigneringene Christensen og Wingo.
Mulig 11er: Crannix – Haraldseid, Bjørnbak, Forren, Gabrielsen (Haugen) – Aursnes, Ellingsen – Hestad, Eikrem, Ohi (Bolly) – James (Moström).
Usikre: Haugen. Skadet: Linde, Ulland Andersen.
ODD
Et par utfordringer for Fagermo. Oldrup Jensen rekker etter all sannsynlighet ikke matchen, antakelig ute også mot Glimt neste helg, og Semb er suspendert. Samuelsen står over med lårskade.
Mulig 11er: Rossbach – Ruud, Bjørtuft, Hagen, Risa –Kitolano, Hoff, Nordkvelle – Rashani, Børven, M Njie.
Skadet: Samuelsen. Usikker: Oldrup Jensen. Suspendert: Semb.
VIKING – RANHEIM søndag kl 17:50 på EurosportPlayer/Pluss/Dplay
VIKING
Bare fryd og gammen i Stavanger etter to overbevisende hjemmeseire. Nå kommer den tredje nedrykkskandidaten på besøk på to uker, blir det 3p her er Berntsens gutter virkelig på vei oppover tabellen. Nesten skade- og suspensjonsfritt, så mange og velge mellom, men vi tror på uendret mannskap fra sist. Bjørshol jobber seg tilbake fra skade og kan være aktuell i tropp.
Mulig 11er:
Austbø – Torsteinbø, Vevatne, Salte, Pereira – Fridjónsson, Løkberg, Thorstvedt – Ibrahimaj, Høiland, Tripic.
Sakder: Andresson. Usikre: Bjørshol.
RANHEIM
Få problemer i Ranheimsfjæra, sjeldent de store spørsmålene rundt laguttaket. Kvande er foran Heggem per nå, mens Valla Dønnem kan komme inn for Skarsem, mens Solbakken trolig tar plassen fra Storflor igjen. Bakenga har kommet inn på lån og er aktuell for spill, men tar trolig plass på benken.
Mulig 11er: Barli – Olsen Øveraas, Kvande, Furu, Foosnæs – Valla Dønnem (Skarsem), Blakstad, Reginiussen – Solbakken, Karlsen, Tønne.
STRØMSGODSET – SARPSBORG 08 søndag kl 19:55 på Eurosport Norge/Player/Dplay
STRØMSGODSET
Knallhardt ned på jorda med 0-4 i Stavanger sist, men Pedersen har funnet sin kjerne med spillere og står nok med de fleste av dem også i denne uhyre viktige kampen. Spørsmålet er om det blir en slags 442 diamant eller 433. Keita i bedring, trolig i tropp.
Mulig 11er: Hansen – Vilsvik, Glesnes, Tchamba, Mendy – Maigaard, Ipalibo, Stengel, Hove (Keita) – Tokstad, Mawa.
Skadet: Mickelson.
SARPSBORG 08
Tilbake i 442 mot Bodø/Glimt og man så bedring hos Sarpsborg 08. Overraskende laguttak på midtbanen, i tillegg ble Straalman vraket. Torsdag ble Lund Nielsen drilla i 11ern igjen, det samme ble Mos sammen med Skålevik på topp. Askar trente alternativt. Lindseth holder nok Halvorsen ute av laget fremdeles.
Mulig 11er:
Letellier – Pavelic, Ødegaard, Næss, Thomassen – Lindseth, Lund Nielsen (Coulibaly), Vetti, Zachariassen – Mos, Skålevik (Strand Larsen).
Usikre: Askar.
BODØ/GLIMT – VÅLERENGA mandag kl 19:30 på MAX/EurosportPlayer/Dplay
BODØ/GLIMT
Ble poengtap i Sarpsborg, men Glimt henger med helt der oppe. Mange å velge blant, Knutsen. Dahl Reitan og Sveen tilbake fra suspensjon, Konradsen også i bedring. Kan bli en tur på indreløper for Evjen, Zinckernagel ut på kant og Sveen eller Kupen inn på topp for å få en real spiss i midten der fremme. I såfall Leikvoll Moberg ut av laget. Revansjesugne er de nok i nord etter det brutale 0-6-tapet i omvendte møte.
Mulig 11er: Friedrich – Dahl Reitan, Bergan, Lode, Bjørkan – Evjen, Berg, Saltnes - Zinkernagel, Sveen (Kupen), Layouni.
Skader: Boniface, Lode.
VÅLERENGA
Igjen krisestemning i Vålerenga-leiren. Ble ikke bedre av at Shala må stå over noen uker med brudd i underarmen. Bjørdal suspendert i tillegg nå, i et trøblete forsvar. Nye Kanstrup kastes nok inn i 11er. Nye Camara, Finne, Horn Myhre og Vega kan alle erstatte Shala på venstrekant, jevnt om plassene der.
Mulig 11er:
Klaesson – Borchgrevink, Kanstrup, Näsberg, Adekugbe – Abu, Lekven – Dønnum, Vilhjalmsson (Vega), Finne (Camara) - George
Skader: Tollås Nation, Michael, Larsen Kwarasay, Juarez, Shala. Suspendert: Lædre Bjørdal
Fotball
Kronet Schalke-debut med scoring
16 TIMER SIDEN
Eliteserien
Oppdatert oversikt: Her er alle vinterens overganger i Eliteserien
EN DAG SIDEN