– Det er fem-seks år siden jeg var hjemme nå. Det hadde vært kjempegøy å komme seg hjem og spille i Eliteserien igjen. Det står høyt oppe på lista av hva jeg har lyst til. Selvsagt, skulle det komme et annet interessant tilbud fra utlandet må det vurderes, men jeg har ikke så høye forventninger med tanke på hvordan skadesituasjonen har vært de siste årene. Derfor ser jeg for meg en retur til Norge.
Han reiste til Hobro i 2015, ble lånt ut til Sarpsborg i sesongen 2016, før han dro tilbake til Danmark og for alvor viste seg frem i sesongen 2017/2018. Da var «Mål-Pål» nærmest ustoppelig, og endte til slutt på 22 scoringer den sesongen.
Eliteserien
Uavgjort mellom far og sønn Espejord: – Drar herfra i fred og fordragelighet
7 TIMER SIDEN

Skader ødela

Påfølgende sesong rykket Hobro ned til førstedivisjon og Kirkevold opplevde skadetrøbbel.
– Den toppscorer-sesongen måtte jeg faktisk inn og meisle vekk litt brusk som irriterte i ankelleddet. Det skapte litt problemer som jeg bar med meg på slutten av 2018 og inn i 2019. Så kom jeg tilbake etter hvert, men så kom korona i fjor og fotballen ble stengt ned, og så i fjor sommer skadet jeg meg igjen. Da røk jeg en sene under foten, en litt merkelig skade egentlig. Nå har det endelig begynt å løsne, jeg kan bidra igjen og det er veldig deilig. Det er lenge siden det har vært kontinuitet i treninger og kamper for min del, men nå kjenner jeg at jeg nærmer meg noe. Det er utrolig godt, forteller angriperen.
Han bekrefter selv at det er interesse fra flere norske klubber, men at det foreløpig ikke er noe mer enn det. Dialogen med Hobro er god, og ifølge Kirkevold skal de være villige til å selge.
– Det er begrenset hvor mye de kan få for meg med et halvt år igjen av kontrakten når sesongen er ferdig her i mai, det vet de. Jeg har god dialog med sportssjefen, jeg vet han har snakket med noen norske klubber, og han sier at han skal være behjelpelig slik at jeg kan komme meg videre. Det er ikke noe gunstig situasjon å spille i førstedivisjon, så å spille i Eliteserien ville selvfølgelig vært bedre for meg.
I mars ble det klart at NFF justerer overgangsvinduet, som i utgangspunktet skulle være åpent til 7. april. I stedet ble vinduet stengt 24. mars, og så gjenåpnes det fra 17. april til 30. april. Dermed vil det være mulig for norske klubber å hente Kirkevold hjem til seriestart.

Stabæk følger med

Etter hva Eurosport erfarer skal Stabæk og Strømsgodset være to av klubbene som følger situasjonen til Kirkevold.
Godset-sportssjef Jostein Flo ønsker ikke å uttale seg om saken, men Stabæks sportssjef Torgeir Bjarmann sier følgende når Eurosport spør om Kirkevold er en spiller de kan være interessert i:
– Jeg ønsker ikke å si mye om ham, han er under kontrakt med Hobro. Men jeg kan si at vi kjenner godt til spilleren og følger med situasjonen hans i Danmark. Utover det ikke noe å melde.
Eliteserien
Tangerte klubbrekorden: – Fremtidig landslagskeeper
8 TIMER SIDEN
Eliteserien
Herjet foran 20 000: – Elsker sånne kamper
9 TIMER SIDEN