Eurosport.no har tatt en runde i Eliteserien og dette tror vi blir lagoppstillingene i denne helgens kamper.
Se Mjøndalen - Bodø/Glimt lørdag kl 17:30 på Eurosport Norge, Dplay eller Eurosport Player.
Eliteserien
Mener Ulvestad overspilte: – Ser ut som han er slått i hjel
ETT MINUTT SIDEN
Mjøndalen
Etter 44 strake kamper for MIF ble Vetle Dragsnes overraskende vraket av Vegard Hansen i serieåpningen til fordel for Joachim Olsen Solberg. Vi tror venstrebacken er inne igjen mot Glimt og at anvendelige Olsen Solberg flyttes opp som indreløper i Christian Gauseths skadefravær. Stian Aasmundsen tar kapteins dype rolle på midtbanen. Samtidig må Hansen gjøre en vurdering på William Sell, som hadde et friskt innhopp på Intility, han kan ta plassen fra en svak Hakim Latifu, eventuelt starte høyere i banen. Mot VIF kom han inn for Oliver Occean.
Mulig 11er:
Faye Lund – Latifu (Sell), Solholm Johansen, Jansen, Dragsnes – Olsen Solberg, Aasmundsen, Brochmann – Brustad, Occean, Liseth.
Skadet: Bowke, Makani, Gauseth, Gulden.
Bodø/Glimt
Liten grunn for Kjetil Knutsen å gjøre store endringer på laget som slo RBK på overbevisende vis, med unntak av skulderskadde Patrick Berg som gikk av etter en halvtime. Glimt klarte ikke å lande et midtbaneanker på deadline day, tross i herdig innsats. Men Morten Konradsen kom inn på indreløperen mot trønderne, scoret et flott mål, og Ulrik Saltnes løste den dype rollen. Philip Zinckernagel er bekreftet å starte på benken – han kan komme inn på kanten, eventuelt som spiss. Hvis ikke fortsetter Håkon Evjen, som sprintet hele 691 meter mot Rosenborg ifølge Avisa Nordland. Vi tror Knutsen gir de samme fornyet tillit og at dansken blir superinnbytter.
Mulig 11er:
Friedrich – Dahl Reitan, Moe, Lode, Bjørkan – Leikvoll Moberg, Saltnes, Konradsen – Evjen (Zinckernagel), Herrem, Layouni.
Skadet: Boniface, Kupen, Berg. Usikre: Zinckernagel
Se Molde-Stabæk søndag kl 18:00 på Eurosport Pluss, Dplay eller Eurosport Player.
Molde
MFK fikk med seg ett poeng fra Sarpsborg, noe Magnus Wolff Eikrem kalte et ran. En av årets tøffeste bortekamper, så liten grunn til for mye bekymring for moldenserne. Eirik Ulland Andersen banker på døra etter en knapp halvtimes innhopp mot S08, og starter trolig en av de to kampene mot Stabæk eller VIF. Vegard Forren gikk av med en kjenning i leggen etter 70 min sist, men har meldt seg spilleklar. Leke James var ikke med til Sarp, vi tror han er et stykke unna full kampform enda, men kan ta plass på benken. Erling Knudtzon har trøblet litt, det betyr at Eirik Ulland Andersen kan få sin hjemmedebut fra start.
Mulig 11er:
Linde – Haraldseid, Bjørnbak, Forren, Haugen – Aursnes, Ellingsen, Eikrem – Knudtzon, Ohi, Hestad.
Ute: Bolly, Hussain. Usikre: Leke James.
Stabæk
En grei serieåpning for Henning Bergs gutter med 1-1 mot LSK, men stygg strek i regninga at Matthew Rusike ble båret av med brud i et bein i leggen, han må opereres og er ute i fire måneder. Emil Bohinen gjorde heldigvis et godt innhopp på høyrekant. Den offensive spilleren Youness Mokhtar ble hentet etter Deadline Day, men går neppe rett inn på laget. Det er derimot mulig at innlånte dansken Nikolaj Kirk tar venstrebacken, han ble ikke spillerberettiget til LSK. I såfall ryker trolig Ronald Hernandez og Anderas Hanche-Olsen over på høyreback. Hugo Vetlesen bekreftet overfor Eurosport torsdag at fingeren hans ble brukket mot Lillestrøm, han fullførte kampen og er ventet klar på søndag. Vadim Demidov ble vraket til seriepremieren, overraskende for mange. Berg roste stopperparet sitt etter kampen på mandag og fortsetter nok med duoen Vihmann/Strømnes.
Mulig 11er:
Sandberg – Hanche-Olsen, Vihmann, Strømnes, Kirk (Hernandez) – Bohinen, Kassi, Børkeiet, Brynhildsen – Vetlesen - Boli.
Skadet: Moe, Rusike. Usikre: Mokhtar.
Se Kristiansund – Vålerenga søndag kl 18:00 på Eurosport Norge, Dplay eller Eurosport Player.
Kristiansund
En meget skuffende serieåpning fra KBK. Rundspilt i Stavanger stod ikke i manuskriptet til Christian Michelsen. Hadde en del spørsmålstegn inn i runden, men fikk de fleste på beina med unntak av strekkskadde Flamur Kastrati. Han blir neppe klar til søndag heller. Flere svake prestasjoner kan føre til endringer, men utgangspunktet er at Michelsen mønstrer den samme 11ern. Begge backene sleit mot Vikings kantspillere, men vi får tro at RBK-avvisende Christoffer Aasbak får fornyet tillit (ble byttet ut etter 70 min sist). Aliou Coly soner sin siste kamp mot VIF.
Mulig 11er:
McDermott – Sørmo, Psyche, DP Ulvestad, Aasbak – Hopmark, Diop, Kalludra – Amang, Bye, Gjertsen.
Skadet: Kastrati.
Vålerenga
En nær perfekt serieåpning for Ronny Deila, å bedre effektiviteten og avgjøre kamper tidligere er dog stadig et forbedringsområde. Har flere spillere som vil inn på laget, men gjør neppe endringer.
Mulig 11er:
Larsen Kwarasay – Juarez, Lædre Bjørdal, Tollås Nation, Adekugbe – Abu, Lekven – Shala, Ejuke, Finne – Vilhjalmsson.
Se Haugesund – Sarpsborg søndag kl 18:00 på Eurosport Pluss, Dplay eller Eurosport Player.
Haugesund
Helge Sandvik fikk en tøff start på 2019 i Drammen, etter å ikke ha spilt treningskamp siden 23. februar. Fikk en beskyttende arm av Jostein Grindhaug etter kampen, men polske Maciej Gostomski banker på døra. Ellers grei debut fra de danske nyervervelsene Desler/Tidemann. Joakim Våge Nilsen har trent stadig mer med gruppa, men er trolig ikke klar for mer enn benk. Han er sårt savnet og det kan føre til endringer i FKHs oppstilling. En mulighet er å dra Christian Grindheim ned og Martin Samuelsen inn i 10ern. I såfall ryker Bruno Leite. Verken han eller Torbjørn Kallevåg kom godt ut av spillerbørsen til H-avis mot Godset.
Mulig 11er:
Sandvik – Desler, Pallesen Knudsen, Tidemann Hansen, Stølås – Sandberg, Tronstad, Grindheim, Kallevåg – Samuelsen (Våge Nilsen) – Wadji.
Usikre: Våge Nilsen.
Sarpsborg 08
Eneste som manglet var en scoring til og to poeng for Sarpsborg 08 mot Molde. Ellers strålende gjennomført kamp, burde vunnet. Jørgen Horn kom seg fint gjennom 90 minutter. Geir Bakke bør ikke ha behov for så store endringer til denne. Geir Bakke sa i "Før Runden" at Joachim Thomassen er usikker med ankelskade. Det kan bety at Sarpsborg legger om til 3-5-2 som de har praktisert en del i oppkjøringen. Da kommer trolig Wilmer Azofeifa inn på midtbanen og Jon Helga Tveita trekkes inn i treeren bak."
Mulig 11er:
Vasyutin – Tveita, Horn, Næss, Thomassen – Halvorsen, Zachariassen, Lund Nielsen, Lindseth – Strand Larsen, Skålevik.
Usikre: Thomassen. Skadet: Askar, Vetti.
Saken fortsetter etter videoen:
Se Lillestrøm – Ranheim søndag kl 18:00 på Eurosport Pluss, Dplay eller Eurosport Player.
Lillestrøm
Arnor Smarason eller ikke har vært det store spørsmålet på Åråsen Stadion. Isendingen sliter med en belastningsskade i det venstre kneet og var noe overraskende ikke engang i troppen på Nadderud. Torsdag trente han ikke med laget og det er nå bekreftet at han ikke blir klar til å starte mot Ranheim. Så er spørsmålet om Jørgen Lennartsson legger om og får inn Erik Brenden eller Sheriff i en femmer på midtbanen eller beholder Moses i tospann med Thomas Lehne Olsen. Simen Kind Mikalsen gikk av med kink i ryggen på torsdag, men bør bli klar. Fredrik Krogstad er på bedringens vei med sin vonde ankel.
Mulig 11er:
Maric – Rafn, Salquist, Kippe, Kind Mikalsen – Gustafsson, Dyer, Pedersen, Ødemarksbakken – Moses (Brenden), Lehne Olsen.
Usikre: Sandberg, Krogstad. Ute: Melgalvis, Smarason.
Ranheim
En serieåpning under forventning for Ranheim, som nok en gang gikk på et tap mot Tromsø – det fjerde i rekka. Fikk også Mateo Lopez skadet, der tar trolig Olaus Skarsem plassen, slik han gjorde det mot TIL. Svein Maalen håper å ha spissbackup Ivar Sollie Rønning klar i troppen.
Mulig 11er:
Barli – Alseth, Furu, Kvande, Foosnæs – Reginiussen, Valla Dønnem, Skarsem – Solbakken, Karlsen, Tønne.
Skadet: Lopez. Usikre: Sollie Rønning.
Se Tromsø – Viking søndag kl 18:00 på Eurosport Pluss, Dplay eller Eurosport Player.
Tromsø
Seier i Ranheimsfjæra var en opptur for Simo Valakaris menn, som har hatt en skrekkelig rekke resultater inn i seriestarten. La om til fire bak og det lyktes godt, vil tro Valakari gir det en sjanse til. Gudmund Kongshavn tok keeperplassen foran Jacob Karlstrøm sist, det fortsetter også og Karlstrøm kan bli utlånt, i følge iTromsø. Lasse Nilsen frisk nok til benk i Trondheim, kan slå seg inn i laget, det samme kan Robert Taylor som var med på snuoperasjonen da han fikk en halvtime for Bryan Rojas.
Mulig 11er, 4-3-3
Kongshavn – Sokol, Jenssen, Wangberg, Pirinien (Nilsen) – Antonsen, Gamst Pedersen, Valakari – Norø Ingebrigtsen, Rojas (Taylor), Berntsen.
Ute: Bakenga, Espejord, Gundersen.
Viking
Bortsett fra den meget alvorlige kneskaden til Axel Óskar Andrésson, som holder islendingen ute resten av sesongen, så var det et perfekt comeback på elitenivå for Bjarne Berntsen. De har god dekning i kaptein Viljar Vevatne, men bak der er det tynnere. Iven Austbø vant kampen om keeperplassen, holdt nullen og beholder nok den. Ellers er Johnny Furdal ute lengre enn ventet og er ikke med før nærmere sommerferien.
Mulig 11er:
Austbø – Vikstøl, Vevatne, Hove, Bjørshol – Thorstvedt, Fridjónsson, Ibrahimaj – Bytyqi, Høiland, Tripic.
Skadet: Furdal, Andrésson.
Se Brann-Strømsgodset søndag kl 20:00 på Eurosport Norge, Dplay eller Eurosport Player.
Brann
Overraskende, men forhåndsmeldt her på Eurosport.no, laguttak fra Lars Arne Nilsen sist uke. Nå blir det nye endringer etter tapet mot Odd. Ruben Yttergård Jenssen har slitt med overtråkk, men ser ut til å rekke kampen. Kristoffer Barmen tar eventuelt den dype rollen. Alle spør seg hvor og om Veton Berisha skal spille, og skal en tro formasjonsøktene til Brann denne uka går han muligens rett inn på topp. Gilbert Koomson vil også spille, det samme gjør Fredrik Haugen. Det som er helt sikkert er at Petter Strand starter igjen (trolig som indreløper), men Kristoffer Løkberg og Gili Rolantsson lever farligere. Eirik Holmen Johansen får nok fornyet tillit tross svak debut i Skien. Obs! Brann har kamp søndag, onsdag (KBK) og lørdag (Viking borte) og Nilsen har sagt at han vil bruke hele troppen i disse kampene, så her er det bare å stålsette seg på endringer fra kamp til kamp.
Mulig 11er:
Holmen Johansen – Teniste, Wormgoor, Acosta, Kristiansen – Haugen (Løkberg), Yttergård Jenssen (Barmen), Strand – Komsoon (Løkberg), Berisha, Rolantsson.
Usikre: Eggen Rismark, Yttergård Jenssen.
Strømsgodset
Et par spørsmålstegn i Drammen. Viljar Myhra hadde en ikke spesielt overbevisende debut for SIF og Stian Ringstad gjorde lite ute av seg på midtbanen, der drammenserne har knallhard konkurranse om plassene. Men Ringstad har mer defensive fibre i seg enn både Martin Rønning Ovenstad og Martin Spellmann som banker på døra, spørsmålet er hvor offensivt BP Ingebretsen tør satse på Brann stadion. Blir det to spisser igjen? Marcus Pedersen trente ikke med laget fredag, men kom seg gjennom 70 min mot FKH og sier selv han ikke skal skuffe Fantasy-spillerne med ham på laget. Jonathan Parr fikk seg et spark på leggen denne uka og er et lite usikkerhetsmoment. Nico Mickelson ble drillet på trening fredag og tar trolig plassen hans hvis eks-Crystal Palace-spilleren ikke blir klar.
Mulig 11er:
Myhra – Vilsvik, Glesnes, L Sætra, Parr (Mickelson) – Tokstad, Sylla, Hove, Spelmann (Ringstad, Rønning Ovenstad) – M Pedersen, Mos
Usikre: Parr
Se Rosenborg – Odd mandag kl 19:00 på MAX, Dplay eller Eurosport Player.
Rosenborg
Skandaløst dårlig Rosenborg-debut for Eirik Horneland og presset vokser allerede på haugalendingen. Får en boost av at Anders Konradsen er meldt spilleklar fredag. Spørsmålet er om Horneland tør/vil vrake Nicklas Bendtner og flytte Gjermund Åsen fram i 10ern. Verken Samuel Adegbenro eller Anders Trondsen er klare, så valgalternativene for Horneland er ikke all verdens. André Hansen er frisk etter sjukdom sist helg og tar plassen sin i buret.
Mulig 11er:
Hansen – Hedenstad, Reginiussen, Hovland, Meling – Akintola, Konradsen (Bendtner), Jensen, Helland – Åsen – Søderlund.
Skadet: Adegbenro, Trondsen.
Saken fortsetter under:
Odd
Dag-Eilev Fagermo kan glise etter seriepremieren og drar til Lerkendal med nogen lunde samme mannskap som sist. Markus Kaasa og Josh Kitolano er i stadig bedre form, men vi tror DEF blir stående med samme 11er og har unggutta i bakhånd på benk.
Mulig 11er:
Rossbach – Ruud, Hagen, Semb, Risa – Nordkvelle, Oldrup Jensen, Hoff – Svendsen, Børven, Rashani.
Ute: Njie. Usikker: Kitolano.
Eliteserien
Voldsom temperatur på Åråsen – LSK-spiller så rødt
3 MINUTTER SIDEN
Eliteserien
Molde med press på Glimt
22 MINUTTER SIDEN