Populære sporter
All sport
Vis alt

«Luksusproblem» på U21-landslaget: – Ikke gitt hvordan vi gjør det

Oppdatert 29/03/2022 klokken 12:03 GMT+2

Leif Gunnar Smerud kan glise hele veien til sidelinjen når han ser på spillerne han kan velge mellom på spissplass. Mot Østerrike kan alle få starte.

Smerud om Mannsverk-vraking: – Ikke levert på nivået han skal

Erik Botheim, Jørgen Strand Larsen og Noah Jean Holm. Det er ingenting i veien med spissalternativene landslagstrener Leif Gunnar Smerud har på U21-landslaget.
Førstnevnte scoret 15 mål i Eliteserien forrige gang, ble belønnet med å få plass i a-landslagstroppen - og senere en overgang til russiske Krasnodar. Noah Jean Holm signerte for Rosenborg i fjor sommer og leverte varene som klubbens spiss utover høsten, og Jørgen Strand Larsen har funnet form i nederlandske Groningen og står med ti fulltreffere så langt i æresdivisjonen.
Sistnevnte har knapt hatt en bedre periode før landslagsuttak.
– Jørgen har egenskaper som vokser enda mer frem når han har selvtillit. Nå ser det ut til at han har fått enda mer av det, det gjør han godt. Han har hatt runder der han har gått og stanget litt i veggen, men har en mentalitet hvor han tenker det er opp til ham selv, sier Smerud til Discovery.
Saken fortsetter under videoen.
picture

RBK-sjefen: – Storforlangende å vente at det skal skje på ei uke eller to

Maks uttelling sist

Med tre så sterke kort på topp kunne det ha ført til hodebry for en landslagssjef, men Smerud er ikke verre på det enn at han forsøker å lage plass til alle sammen.
– Det er ikke gitt hvordan vi gjør det, men vi får bruke uken i Spania til å se hvem som er i form. Mot Østerrike hjemme fikk vi plass til alle tre fra start, og det kan jo fort skje igjen. Det er ikke plass til 6-7 spisser, men tre klarer vi å få plass til, fortsetter 45-åringen.
I den forrige kampen mot Østerrike funket det godt å gi sjansen til samtlige. De tre spissene leverte nemlig hver sin scoring, noe som gjorde at Norge vant 3-1.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Solbakken med klar tale: – På tide at Ødegaard scoret

Østerrike i trøbbel

Tirsdag møtes lagene igjen, denne gangen i Østerrike. Norge ligger for øyeblikket på annenplass i gruppa, fire poeng bak Kroatia. Kroatene har imidlertid spilt én mer kamp.
Østerrike møtte Kroatia på fredag. Da ble det 0-0, noe som gjør at EM-drømmen til østerrikerne henger i en tynn tråd. De har to poeng opp til Norge, men det norske laget har to kamper til gode på østerrikerne.
I tillegg til gruppeseier, vil man også gå til VM ved å bli beste toer. De resterende åtte toerne går ut i playoff om de fire siste EM-plassene. Etter Østerrike-kampen, har Norge tre kamper igjen av gruppespillet.
Disse er mot Kroatia (hjemme), Finland (borte) og Aserbajdsjan (hjemme). De resterende kampene spilles i juni.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame