Kuopio ble nylig finske seriemestere, og nå har de altså ansatt Arne Erlandsen for å videreføre suksessen i Veikkausliiga.
Erlandsen trente Lillestrøm til cupgull i 2017 og fikk sparken i klubben kun et halvt år senere, sommeren 2018. Etter det måtte han ta en pause fra fotballen, da han fikk kreft. Heldigvis ble den karismatiske treneren frisk igjen, og han var hele tiden tydelig på at han ville tilbake til treneryrket.
Nå er det en realitet.
Fotball
Følte med spillerne etter kapteinsbånd-nekten: – Politiske gisler
2 TIMER SIDEN
59-åringen snakker med Eurosport.no på telefon fra Finland, der han sitter på restaurant. Nyheten ble bekreftet og sluppet i dag og Erlandsen og beskriver fredagen som en lang dag.
– Det blir en veldig interessant sesong neste år, siden de vant serien. Det er en morsom utfordring.
– Føler du på noe press, siden de er regjerende seriemestere?
– Nei, da hadde jeg ikke jobba med fotball i det hele tatt. Jeg ser det som en morsom utfordring og gleder meg til å begynne, forteller han.

– Hatt kontakt i lengre tid

Erlandsen forteller om at han vet hva han går til.
– Vi har kontakt i lengre tid. Jeg håper jo vi skal få til å utvikle laget videre. Jeg er jo en del av et større støtteapparat som skal utvikle laget.
– Hvordan skal du sette ditt preg på dette laget?
– Det gjør man gjennom trening hver eneste dag og gleder meg til å utvikle både enkeltspillere og lag.
– Kan man se for seg noe Lillestrøm-preg over spillestilen?
– Spillernes kvaliteter betyr mye i forhold til utforming av spillestilen. Det er ingen grunn til å forandre mye fra det de viste i år da de vant serien. Det ville vært veldig dumt å forandre alt her, det er helt uaktuelt. Det har jeg ikke tenkt til å gjøre, sier han.
Fargene til den finske klubben er gule og svarte - sånn sett blir det ganske likt som forrige gang han var trener i Lillestrøm.
– Det så jeg også, det er jo morsomt. Det har vært mye gult og svart, med Ull/Kisa og Moss tidligere i trenerkarrieren også!
Sett denne?
Fotball
Fifa åpner disiplinærsak mot Serbia
3 TIMER SIDEN
Fotball
Wembley lyst opp i regnbuens farger
21 TIMER SIDEN