Populære sporter
All sport
Vis alt

Utelukker ikke RBK-retur allerede i januar: – Situasjonen har blitt veldig spesiell

Oppdatert 09/10/2019 klokken 18:27 GMT+2

Alt tyder på at Markus Henriksen går mot et snarlig klubbytte.

henriksen

Foto: Eurosport

STORO (Eurosport.no):
Markus Henriksen har vært gjennom noen beintøffe måneder. Etter å ha blitt utvalgt til Hull-kaptein før 2018-sesongen, og hatt sin, ifølge selv seg, beste sesong i karrieren, har situasjonen blitt snudd på hodet for 27-åringen.
For i 2019-sesongen står han fortsatt uten en eneste opptreden for Championship-klubben.
– Jeg må jo innrømme at situasjonen har blitt veldig spesiell. Det er jo ikke optimalt verken for meg eller for klubben, sier Henriksen til Eurosport under landslagets pressetreff i forkant av Spania-kampen.
Se intervjuet med Henriksen her (saken fortsetter under):

Fortsatt en Lagerbäck-favoritt

Men til tross for den langt fra ideelle klubbsituasjonen, har landslagssjef Lars Lagerbäck fortsatt å ta ut trønderen i sine landslagstropper.
– Har Lagerbäcks tillit til deg betydd mye for deg i den tunge tiden?
– Selvfølgelig, det betyr utrolig mye. Alle fotballspillere ønsker jo å være med landslaget. Vi har hatt en god dialog hele veien. Jeg har sagt at jeg ikke tror det har hatt så mye med det sportslige å gjøre. Vi har lagt en plan der jeg har gjort alt jeg kan for å holde meg fit.
For når Henriksen ble utelatt fra A-lagets kamptropper, tok han selv initiativ til å spille kamper for Hulls U23-lag.
– Jeg har trent mer enn det jeg vanligvis har gjort når jeg har hatt regelmessige kamper. Jeg har fått noen gode svar på de kampene jeg har spilt, selvfølgelig ikke på det nivået jeg ønsker, men jeg føler meg i veldig godt slag.

Isfront etter overgangssjau

I sommer ble det, etter det Eurosport erfarer, lagt inn flere bud på Henriksen som Hull aksepterte, men som 27-åringen selv takket nei til. Samtidig kom ikke Hull til enighet med klubber som Henriksen selv kunne tenkt seg til.
Blant annet skriver Hull Daily Mail, byens lokalavis, at Hull takket ja til et bud fra Russland, som var uinteressant for nordmannen. De skriver også at budet den franske klubben Bordeaux skal ha vært lavere enn det som ble tilbudt i januar, noe Hull ikke ville gå med på.
Dette skjedde etter at klubben i mars valgte å benytte seg av opsjonen om å forlenge Henriksens kontrakt med ett år. Sommerens overgangsstyr skapte en isfront mellom nordmannen og klubbens meget upopulære eiere. Hulls viseformann Ehab Allam sa dette til lokalavisen denne uka:
– Markus er en god, internasjonal spiller og derfor har vi tilbudt ham en kontrakt han har avslått. Det kan hende at det innvirker på hvordan vi håndterer situasjonen hans i januar, hvem vet hvordan markedet ser ut da. Han avslo gode penger i sommer og er nå i en situasjon der han må jobbe seg inn i laget under en ny manager i et nytt system.
Lokalavisens Hull-reporter Philip Buckingham stusser over valget om å tilby Henriksen ny kontrakt, og mener det kun er økonomiske motiv inne i bildet – på samme måte som da de forlenget kontrakten hans med 12 måneder i mars.
– Det var jo deres valg å gjøre det. Jeg viser jo på trening at jeg er en god fotballspiller og at jeg ønsker å bidra, så er det jo opp til klubben hva de føler er best for at de skal vinne kamper. Jeg er ikke noe spåmann, men sånn som situasjonen er nå blir det spennende å se hva som skjer videre, sier Henriksen selv.
Saken fortsetter under:

Utelukker ikke RBK-retur allerede i januar

For det å være på utgående kontrakt i tillegg til å være ute i kulda, er klare tegn på at det vil bli høyaktuelt med en overgang til en ny klubb allerede i januar. Henriksen innrømmer at han allerede har begynt å sondere terrenget.
– Man ser jo selvfølgelig på muligheter når situasjonen er som den er. Det er jo jobben min, og det er jo viktig at en potensiell ny klubb klaffer bra både sportslig og med tanke på familiesituasjonen.
– Du har tidligere uttalt at du kunne tenkt deg tilbake til Rosenborg på et tidspunkt. Det er fortsatt aktuelt?
– Absolutt. Jeg er jo Trondheimsgutt og Rosenborg er jo min klubb. Jeg skal aldri avskrive det, og det vil alltid være aktuelt. Jeg har jo kone og tre barn som er fra Trondheim også. Så får man se når man føler det er rett både for Rosenborg og for meg.
– Kunne det vært aktuelt allerede nå i januar?
– Jeg skal ikke avskrive noe. Jeg er åpen for det meste. Det viktigste er at det sportslige er bra og at det er bra for familien.
Sett denne?
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame