• Se alt fra Eliteserien og OBOS-ligaen på Dplay og Eurosport Player. Sik
ULLEVAAL (Eurosport.no):
AIK-spilleren sprintet inn den løse ballen etter Martin Ødegaards avslutning, og dro opp trøya i feiringen. På trøya han hadde under, hadde han skrevet «RIP Lennart».
UEFA Nations League
«Reservene» viste seg tilliten verdig: – En magisk følelse
12/06/2022 KLOKKEN 20:57
– Det er en hyllest til Lennart som har betydd veldig mye for fotballen i Sverige og generelt i Europa, både på og utenfor fotballbanen. Jeg var heldig og fikk møtt ham i fjor, og var heldig og fikk pokalen hans da vi vant serien. Så det var rett og slett en hyllest til en AIK-legende og det svenske folk, sier Elyounoussi til Eurosport.
Den 89 år gamle svensken, som var UEFAs øverste leder fra 1990 til 2007, døde tirsdag kveld. Johansson regnes blant annet som arkitekten bak mesterligaen.
Elyounoussi har storspilt for AIK den siste tiden, hamret inn mål og ble nylig kåret til årets spiller i Sverige. Målet mot Romania var litt typisk ham.
– Ja, man må liksom prøve å gjøre best mulig jobb, og jeg er jo en som springer på alt som er, så det var et slikt mål. Men jeg må ærlig innrømme at det kjennes ikke godt nå, det gjør ikke det.
For etter at en meget god Ødegaard hadde gitt Norge 2-0, skjedde det som ikke skulle skje. Norge kopierte kollapsen mot Sverige, til tross for mange og lange møter i løpet av samlingen for å unngå nettopp det.
– Jeg har faktisk ikke noe svar. Det er veldig skuffende og føles som et tap. Vi hadde full kontroll, og så scoret de. Det første målet skal jo ikke skje. Han sto helt alene på bakre, og så headet han inn til en som står helt alene på den andre siden. Så det var for enkelt, og vi inviterte dem inn i matchen. Jeg sitter ikke igjen med en god følelse nå.
Nå henger EM-sluttspill gjennom kvalifiseringen i en meget tynn tråd.
– Så lenge vi har muligheter og så lenge det finnes håp, skal vi klamre oss fast til det. Men vi har gjort det vanskelig for oss selv, og det ser ikke lyst ut, sier Elyounoussi.
Norge møter Færøyene mandag.
UEFA Nations League
Vil jobbe med hodene før kampen mot «Söta Bror»: – Grøten er litt tyngre å tygge
10/06/2022 KLOKKEN 12:23
UEFA Nations League
Stopperkrise for Sverige før Norge-møte: Henter inn RBK-spiller
10/06/2022 KLOKKEN 07:53