Populære sporter
All sport
Vis alt

Ødegaard taus om Hegerberg-kritikken – får støtte av Lagerbäck

Oppdatert 06/06/2019 klokken 14:51 GMT+2

Martin Ødegaard ville ikke si noe til pressen om Hegerberg-meldingen han la ut på sin Instagram onsdag kveld. Landslagssjef Lars Lagerbäck valgte å stå hundre prosent bak sin stjernespiller.

Martin Ødegaard

Foto: Scanpix

ULLEVAAL / LILLESTRØM (Eurosport.no):
Landslagssjef Lars Lagerbäck smilte og satte seg inn i en ventende bil etter treningen i solfylte Lillestrøm.

Mediesjef Svein Graff opplyste at det ikke ville bli gitt noen kommentarer før pressekonferansen på Ullevaal senere.
Det er vanlig praksis dagen før kamp at de vanlige pressetreffene med spillerne erstattes av en offisiell pressekonferanse. Der tar Lagerbäck vanligvis med seg en eller to spillere. Torsdag ble det Håvard Nordtveit.
20-åringen selv passerte den ventende pressekorpset etter treningsøkten, uten å ville gi noen utdypende kommentarer til Hegerberg-meldingen han la ut onsdag kveld. Det er for øvrig vanlig på landslagssamlinger at ingen gir intervjuer rett etter trening.
På spørsmål om han ville si noe, svarte han følgende:
– Nei, jeg har ikke noe behov for det.
Ødegard la ut meldingen på sin Instagram-story etter at Hegerbergs intervju med fotballmagasinet Josimar ble offentliggjort onsdag, der hun blant annet snakker om at hun ble psykisk knekt av å spille på landslaget.
Ødegaard skrev blant annet:
"Kanskje du kan finne på noe bedre å gjøre enn å forstyrre landslagets forberedelser til VM? De har kvalifisert seg til VM med landet sitt (noe av det absolutt største en fotballspiller kan oppleve), og allerede fått nok negativ oppmerksomhet."
Kvinne-VM starter i Frankrike fredag, og Norge spiller sin første kamp, mot Nigeria, lørdag 8. juni.
Intervjuet Hegerberg gjorde med Josimar/Morgenbladet ble gjennomført helt tilbake i februar, men ble publisert først nå.
Saken var naturligvis det hesteste emnet da landslagssjef Lars Lagerbäck møtte mediene torsdag.
– For å ta det litt fra begynnelsen, så kom Martin til meg og ville vise meg en sak og prate om det. Han hadde allerede skrevet det, og spurte meg om hva jeg syntes og om det ville påvirke oss. Martin bare vokser i mine øyne, og det er fantastisk når en ung gutt har den modenheten. Jeg sa at det var veldig bra skrevet, så jeg støttet ham hundre prosent, sa Lagerbäck på pressekonferansen.
Han fikk også støtte fra lagkamerat Håvard Nordtveit på pressekonferansen.
– Martin vokser mer og mer i mine øyne, han begynner bli mann. Jeg støtter det han skrev. De har spilt seg til VM, og nå skal fokuset være på det, sa Nordtveit.
Nordtveit delte selv innlegget, og forteller om meldinger fra kvinnelandslaget i etterkant.
– I løpet av de timene som har gått siden Martin publiserte innlegget så har vi fått en del støtteerklæringer fra de jentene som sitter nede i Frankrike og forbereder seg til VM. Jeg tror det var viktig det Martin gjorde, og det var derfor jeg delte det, sier han som trolig blir kaptein i Stefan Johansens fravær.
Norge tar imot Romania til kamp på Ullevaal fredag kveld. Etter tap borte mot Spania og uavgjort hjemme mot Sverige er det lite annet enn tre poeng som gjelder for å henge med i EM-kvalifiseringen. Færøyene venter på bortebane over helgen.
Sett denne?
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame