Malta – Norge 1-2 (1-1):
Med ingenting å spille for, annet enn godfølelsen inn mot Nations League-playoffen kommede mars, gjorde Norge jobben på øyen i Middelhavet.
– Jeg tror vi skal glemme dette så fort som mulig, for dette var ikke godt nok. Vi skal selvfølgelig score flere enn to i kveld, sa målscorer Sørloth til TV 2 etter kampen.
Privatkamper
Største Norge-seier på 30 år: – Et monster av en spiss
29/03/2022 PÅ 18:54
Det er vanskelig å si hvorfor det blir sånn. Vi slipper oss kanskje litt ned. Det er ikke bra nok.
Men det var etter en aldri så liten sluttspurt fra Malta. Lilleputten, rangert 149 plasser bak Norge på FIFA-rankingen, truet faktisk det norske målet ved flere anledninger mot tampen.
Det norske laget så aldri like bra ut som man har blitt vant med fra tidligere i 2019, men scoringer fra de to spissene holdt til tre poeng.

Kalddusj før pause

Norge eide, som ventet, førsteomgangen fullstendig i Valletta. Og den ønskede tidlige scoringen kom også. Sander Berge tredde gjennom Møller Dæhli, som la knallhardt inn i boksen. Der ventet Joshua King, som brukte både ett og to touch, før han pirket den over streken via keeper.
Det var første landslagsstart for Mats Møller Dæhli på nærmere to år. 24-åringen var et aktivum for Norge i førsteomgangen, og gjestene skapte en rekke sjanser til å øke ledelsen. Blant annet burde nok King trillet videre til Sørloth da førstnevnte kom alene med keeper, dog fra skrått hold. I stedet gikk han for et skudd som snek seg utenfor lengste stolpe.
Men så kom en enorm kalddusj. Helt uten verken banespill eller målsjanser slo Maltas Michael Mifsud (tidligere LSK-spiss) en strålende pasning over det norske forsvaret. Birger Meling glapp i markeringen, og på bakre stolpe smalt Paul Fenech inn utligningen mellom beina på Ørjan Håskjold Nyland, Norges sisteskanse for dagen.
Gjestene fra nord måtte dermed gå slukøret i garderoben med 1-1 til pause.

Sørloth-scoring og straffebom

Heldigvis, sett med norske øyne, fortsatte Lagerbäcks menn å mane på etter hvilen. Det resulterte også etter hvert i ny ledelse. Sander Berge stakk gjennom på et lurt løp og fyrte inn foran mål, der Sørloth satte bredsiden til. Dermed 2-1 til Norge.
Og suksessoppskriften holdt på å bli gjentatt. Nok en gang raste Berge inn i feltet.Uselvisk spilte han ballen inn i feltet, tross at han selv kunne fyrt av. Der ventet Sørloth som ble taklet bakfra av Muscat. Dermed straffespark. Joshua King trasket fram til 11-meteren, men selve straffesparket lå den maltesiske keeperen og ventet på.
I stedet skapte faktisk Malta noen greie muligheter på tampen. Blant annet ved et frispark-trekk som ble headet i nettveggen. I tillegg trodde først hjemmelaget de hadde fått straffespark da et innlegg spratt opp i hånda på en norsk forsvarer. Men innlegget i forkant hadde blitt slått fra bak dødlinja, mente dommerstanden. Dette kom i kjølvannet av en svak Nyland-inngripen.
Men Norge red stormen av uten større problemer enn dette. Dermed ender man som nummer tre i kvalik-gruppa, bak Spania og Sverige, og foran Romania som tapte 0-5 for Spania.
Privatkamper
Solbakken reagerer på behandlingen av Haaland: – Synes det er «unfair»
28/03/2022 PÅ 10:30
Privatkamper
Solbakken har meldt forfall – erstattes av tidligere lagkamerat
21/03/2022 PÅ 09:41