Scanpix

Lagerbäck om ulv, tepper og forsvarsspill

Lagerbäck om ulv, tepper og forsvarsspill

09/10/2019 16:33Oppdatert 09/10/2019 16:35

Landslagssjefen tar selvkritikk på at Norge ble for aggressive i forsvarsspillet mot Spania sist. Derfor tar han i bruk bildet av en ulv og å pakke seg inn i et teppe for å forklare hvordan han vil ha det.

STORO (Eurosport.no):

Da Lars Lagerbäck møtte pressen onsdag handlet mye om hvordan Norge kommer til å angripe kampen med stormakten lørdag kveld, men ikke minst hva svensken ser for seg av laget sitt i det defensive arbeidet.

Etter noen overraskende vaklende, defensive opptredener under Lagerbäck – stikk i strid med hva han er kjent for med sine landslag – mener sjefen han ser bedring.

– Mot Sverige borte så det definitivt bedre ut. Både mot Sverige og Romania hjemme var det i store deler bra, i første timen mot Sverige i alle fall, og Romania skaper nesten ingen sjanser. Så totalen er ganske god defensivt, syns jeg, forklarer han det oppmøtte pressekorpset.

Samtidig tar han selvkritikk på at Norge til tider ble rundspilt av spanjolene i Valencia i våres.

– Vi har tidvis vært overambisiøse og mot Spania kan du ikke være det. Det er delvis min feil at vi har vært for aggressive tidligere, for jeg ønsker jo det og det er synd å ta bort. Men der nede var vi for aggressive og gikk oss bort i forsvarsspillet litt for mye, beskriver 71-åringen.

Er det derfor du bruker et bilde av en ulv for spillerne? vil TV 2 ha svar på.

– Ja, av og til er det fint å kunne bruke eksempler, og ulven er bilde på et dyr som både er aggressivt og passivt. Det gjelder å finne balansen, humrer Lagerbäck, mens pressesjef Svein Graff bryter av seansen før den er i ferd med å havne dypt inn i rovdyrdebatten.

– Jeg har klare tanker om den, men det er vel ikke derfor verken dere eller jeg er her, ler svensken.

På spørsmål fra Eurosport om hvor han mener kampen mot Spania vinnes, og om det er sentralt i banen det viktigste slaget står, svarer han:

– Problemet mot Spania er at det ikke holder å stenge dem av sentralt. Titter du på deres siste kamper så ser man hvor store offensive trusler backene deres er, som Jesus Navas for eksempel.

Før han følger opp med følgende bildebruk:

– Å forsvare seg mot Spania er litt som å ta på seg et teppe: Drar du det for høyt opp fryser du på beina, dytter du det for langt ned blir det kaldt på overkroppen. Så vanskelig er det, sier Lagerbäck.

Svensken sier han og støtteapparatet jobber 24/7 opp mot samling med å forberede spesifikke detaljer på motstander.

– Man har fordelen av å kunne styre sin egen arbeidstid, Perry og jeg gjør mye hver for oss. Siste uka før samling sitter vi nesten døgnet rundt. Vi har en liten stab, så mesteparten gjør Perry og jeg selv, men jeg foretrekker å gjøre det på den måten.

Sett denne?

Video - Sørloths frekke melding til pappa Gøran og bakgrunnen for klubbvalgene

03:25