Den har fått mye oppmerksomhet i både norsk og internasjonal fotball den siste tiden som følge av en rekke kontroversielle situasjoner.
Da Lagerbäck møtte pressen for å presentere den norske troppen til de kommende landskampene mandag, ble hands-diskusjonen et tema. Svensken nølte ikke med å synliggjøre sin skepsis.
– Det er blitt lotteri. Det er ikke blitt enklere verken med VAR eller den nye tolkningen av handsregelen. Jeg synes ikke det er blitt enklere med den nye tolkningen eller VAR, sa han.
VM-kvalifisering
Festaften på Ullevaal: – Lenge siden jeg har hatt så mye gåsehud
11/10/2021 PÅ 20:42

Gammel tolkning bedre

Lagerbäck pekte videre på at han likte den gamle tolkningen av regelen bedre.
– Den som var før, synes jeg var bedre enn den som er nå, sa han.
I den kommende EM-omspillskampen mot Serbia skal det brukes VAR-teknologi. Det gjør det enklere å oppdage potensielle hands-situasjoner.
– Selv om jeg ikke hadde tenkt på det før denne pressekonferansen, skal jeg i det minste huske på å minne spillerne om at det er VAR, fastslo Lagerbäck.

Foretrekker VAR

Videodømmingen benyttes i Serbia-oppgjøret, men ikke de to siste kampene i oktober.
– Jeg mener... ja, det er et godt spørsmål. Jeg er litt delt i spørsmålet rundt VAR og hvor mye man skal benytte det, men skal jeg velge med VAR eller uten, så vil jeg velge VAR, sa Lagerbäck på spørsmål fra NTB.
Norge møter Serbia hjemme i EM-omspillets semifinale torsdag i neste uke. Blir det norsk seier, venter «finale» om EM-billett mot Skottland eller Israel 12. november. Også den kampen er lagt til Ullevaal stadion.
Lagerbäck har et uvanlig tett kampprogram foran seg. Allerede søndag 11. oktober venter Romania. Onsdagen etter er Nord-Irland motstander. Begge disse hjemmeoppgjørene inngår i UEFAs Nations League.
(©NTB)
VM-kvalifisering
Større ansvar for Norges «veteraner»: – Jeg føler meg som en leder
08/10/2021 PÅ 11:34
VM-kvalifisering
Derfor må Norge vinne i Istanbul
08/10/2021 PÅ 08:25