Populære sporter
All sport
Vis alt

Lagerbäck og Ødegaard samstemte: Disse stegene har han tatt

Stein-Erik Stormoen

Oppdatert 04/06/2019 klokken 15:55 GMT+2

Martin Ødegaard (20) vil gjerne at klubbfremtiden hans avgjøres på et tidligere tidspunkt enn i fjor. Både han og landslagssjef Lars Lagerbäck er enige om hvordan han har utviklet seg som spiller.

Ødegaard

Foto: Scanpix

STORO (Eurosport.no):
– Jeg synes det har vært veldig bra, og et positivt år for meg. Jeg har tatt nye steg og er veldig fornøyd, sier Ødegaard til Eurosport om sesongen han har lagt bak seg i Nederland.
– Hvilke steg har du tatt?
– Jeg scorer mer mål og er mer avgjørende. Har flere målpoeng. Det er vel den største forskjellen. Og så har jeg kanskje blitt sterkere, litt raskere og bedre defensivt også. Det er en grei kombinasjon.
I Vitesse har han stått bak det meste av lagets offensive spill. For Norge og Lars Lagerbäck må han nok også ta enda større tak defensivt. Når han blir bedt om å peke likheter og forskjeller mellom spill på de to nevnte lagene, svarer han følgende:
– Jeg føler det er mye likt. Jeg har spilt mest på høyrekanten i Vitesse, og stort sett gjort det her også. Det mange likheter, men en litt annerledes måte å spille på, selvfølgelig. Men det er slik det er, og det er en grei omstilling, det.

Lever fint med rykter

Ryktene har lenge svirret rundt 20-åringen. Han har tatt farvel med lagkameratene i Nederland, og er fortsatt Real Madrid-spiller. Likevel har mye handlet om hvor han skal spille kommende sesong. Mest sannsynlig er enten et nytt utlån eller en permanent overgang. Bayer Leverkusen og Ajax er de to klubbene som oftest nevnes.
(Artikkelen fortsetter under)
Selv ønsker han å snakke om landslaget, og ikke om klubbfremtiden. Han selv har levd med rykter rundt seg i minst fem, og mener det ikke forstyrrer ham.
– Nei, egentlig ikke. Det er slik det alltid er. Om du gjør det bra, så er det mye positivt, og gjør du det dårlig, er det motsatt. Det har hørt med helt siden jeg slo gjennom i Godset, egentlig. Jeg er blitt ganske vant til det, og det er ikke noe som stresser meg.

Ønsker rask avklaring

På tirsdagens pressetreff var han overfor NTB tydelig på at han ønsker seg en tidlig avklaring, slik at han ikke havner i samme situasjon som i fjor, da han kom sent i gang i Vitesse.
– De (Real Madrid) starter oppkjøringen et sted mellom 5. og 10. juli. Jeg håper jo å få en avklaring på ting før det. Jeg ønsker ikke samme situasjon som i fjor, der jeg var med på pre-season (sesongoppkjøringen) med Real og så kom til en ny klubb i midten av august, sier han ifølge nyhetsbyrået.
Fra podiet foran pressen – for anledningen plassert så langt tilbake at de fremmøtte måtte trekke stolene frem til landslagssjefen for å unngå en litt merkelig setting for alle – kom Lars Lagerbäck med flere rosende ord om sin unge playmaker.
– Han er definivt blitt bedre. Statistikk kan lyve, og er ofte bare en viss del av sannheten, men han er involvert i viktige ting fremover, med assist og han har scoret mål. I tillegg er han blitt bedre uten ball, tar flere løp og er ikke hele tiden like nær ballen. Pasningsspillet er også blitt bedre, og da kommer poengene. Han er bedre på et større spillområde. Han er blitt større i spillet sitt. Han må fortsatt være så effektiv i sitt lags spill som mulig, teknisk er han i ypperste verdensklasse og han har bra spilleforståelse, og så må han utvikle nærkampspillet sitt, men det er blitt tilstrekkelig bra på dette nivået, sier Norge-sjefen.

Må slå Romania

Nå venter to svært viktige EM-kvalifiseringskamper mot Romania (hjemme fredag) og Færøyene (borte mandag).
– Vi vet ganske mye om Romania, vi har hatt en gjennomgang. De er ganske bra, og kanskje bedre enn folk tror. Jeg tror det blir en tøff kamp. Vi må slå dem om vi skal henge med, så det blir veldig viktig, sier Ødegaard til Eurosport.
For etter kollapsen den siste halvtimen, som endte med 3-3 mot Sverige sist, trenger Norge poeng. Derfor har også Lagerbäck brukt mye tid med spillerne på hva han ikke vil se mer av.
– Det er bare at vi ikke er fornøyde med det som skjedde mot Sverige. Ikke Spania heller, for så vidt, men det var et greit resultat. Det er egentlig bare det det handler om, at vi må være mer skjerpet. Når vi leder 2-0 skal ikke det ikke gå an å ligge an til å tape i det 95. minutt. Det er ikke godt nok, sier Ødegaard.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Relaterte kamper
Reklame
Reklame