King er oppe i 16 landslagsmål, og det er nesten halvveis til den norske rekorden (33). Den har Jørgen Juves og skriver seg fra perioden 1928-37.
– Det er ikke slik at jeg setter det som mål og så gir meg på landslaget. Det hadde selvfølgelig vært gøy ta den (rekorden), men jeg vet ikke hvor lenge den vil holde om jeg tar den. Erling scorer jo i nesten hver kamp han spiller. Så han tar meg nok igjen ganske kjapt, sa King på en pressekonferanse torsdag.
VM-kvalifisering
Samlet spillerne på banen like etter kampslutt: – Skuffelsen er stor
16/11/2021 PÅ 22:40
Der var det ham og Haaland det handlet mye om.
Haaland har ikke scoret for A-landslaget, men mot puljens nestjumbo kan det ligge an til at han bryter barrieren. Færøyene har hittil sluppet inn fire mål i begge sine bortekamper mot de fire beste lagene i puljen. Det ble 1-4 mot Romania og 0-4 mot Spania.

Reprise?

Hittil siste nordmann med tre mål i en landskamp, er Ola Kamara. Han scoret et hat trick i 4-1-seieren over Australia i mars i fjor.
Mohamed «Moi» Elyounoussi laget tre mål i bortekampen mot San Marino i 2017.
(Artikkelen fortsetter under):
Haalands høstform tilsier at han godt kan hamre inn et par scoringer fredag, men en eventuell straffe må han kjempe for å ta.
– Den tar jeg, sa King.
Norge slet med å slå Færøyene borte i juni. Den kampen så King fra sidelinjen i Torshavn.
– Det var nok en av de svakeste landskampene våre. Det gjør at vi vil revansjere oss nå og gi publikum noe å glede seg over i kulda, sa King.
Det er solgt vel 12.000 billetter til fredagskampen på Ullevaal.
(©NTB)
VM-kvalifisering
VM-drømmen brast for Norge – sjanseløse i Rotterdam
16/11/2021 PÅ 21:39
VM-kvalifisering
Solbakken fra start – slik stiller Norge mot Nederland
16/11/2021 PÅ 18:40