Tre svenske scoringer, de to siste i kampens fem siste ordinære minutter, så ut til å påføre Norge et knusende tap og mer eller mindre slukke håpet om å kvalifisere seg til EM fra gruppe F allerede etter to kamper. I sjette overtidsminutt nikket innbytter Kamara inn Martin Ødegaards hjørnespark og sendte Norge tilbake i kampen om topp-to-plassering i gruppen.
Joshua King og Rune Almenning Jarstein så ut som matchvinnere i hver sin ende av banen i en kamp der marginene lenge gikk Norgees vei, men mot slutten var det svenskene som hadde hellet på sin side. Robin Quaison utlignet i det 86. minutt da Håvard Nordtveit endret retning på hans skudd og utmanøvrerte Jarstein.
VM-kvalifisering
Festaften på Ullevaal: – Lenge siden jeg har hatt så mye gåsehud
11/10/2021 PÅ 20:42
3-2-målet kom etter 90 minutter da Viktor Claessons innlegg traff Quaison og spratt i mål. Claesson var mannen som reduserte i det 70. minutt, og han var også nest siste svenske på 2-2-målet.
King hadde assist da Norge mot spillets gang tok ledelsen med et offsidemål av Bjørn Maars Johnsen i slutten av første omgang, og han nikket inn scoringen som så ut til å punktere kampen i det 59. minutt.
Sverige skapte ny spenning da Claesson reduserte, etter at han skaffet straffespark i en duell med Kristoffer Ajer. Jarstein reddet Andreas Granqvists straffespark med et tigersprang. Claesson, som var flere meter inne i feltet før straffen ble tatt, satte inn returen.
I neste angrep burde det blitt 2-2 da Quaison nikket fra kloss hold, men Jarstein svarte med en helt utrolig refleksredning og slo ballen over. Det så lenge ut til å bli kampavgjørende.
Norge hadde vunnet sju hjemmekamper på rad og holdt nullen i de fire siste, men tre baklengsmål på 20 minutter holdt på å sende Lars Lagerbäcks menn ut i dødens posisjon i kvalifiseringen.
Kamaras mål kan vise seg å bli gull verd når det skal telles opp til slutt.

Sceneskifte

Etter en god norsk åpning og en kjempesjanse da King nikket et Ole Selnæs-innlegg i tverrliggeren langt utenfor Robin Olsens rekkevidde, overtok Sverige initiativet i kampen og provoserte fram norske feil som førte til store sjanser. Heldigvis var de svenske avslutningene svake. Enten ble de blokkert eller så ble de lett bytte for Jarstein.
I stedet smalt det i motsatt ende, da Bjørn Maars Johnsen ga Norge ledelsen i det 41. minutt med et mål som burde vært annullert for offside.
Det startet med et norsk innkast. Nordtveit valgte for en gangs skyld å kaste kort, og Norge så ut til å spille seg inn i trøbbel da ballen havnet hos bakerste utespiller Haitam Aleesami som ble presset ved midtstreken. Men han slo opp, og via en fiks kombinasjon med Markus Henriksen brøt Elabdellaoui gjennom på høyresiden.
Maars Johnsen gikk i duell ved nærmeste stolpe, men Filip Helander stusset ballen videre. Den havnet hos King, som ikke traff ordentlig med avslutningen. Det ble i stedet til en assist da Johnsen stakk fram foten og styrte ballen inn ved stolpen. Han var imidlertid lenger inne enn keeper og hadde bare en utespiller på rett side av seg. Linjemannen holdt flagget nede, og dommer Gianluca Rocchi godkjente målet til store svenske protester.

Knockout

I det 59. minutt kom det som så ut som knockoutslaget, da King og Maars Johnsen presset Albin Ekdal og vant ballen fra svensken nær midtstreken. Martin Ødegaard ble spilt fram på en tung kontring. Han ble taklet, men Henriksen plukket opp ballen, og King stanget innlegget i mål.
Ekdal holdt på å revansjere seg for balltapet og sende Sverige inn i kampen igjen noen minutter senere, men han skjøt klokkerent i stolpen. I situasjonen pådro han seg en stygg kneskade og måtte hjelpes av banen.
Sverige fikk likevel en vei inn i kampen, og publikum kunne ikke ane hvilket drama som ventet.
(©NTB)
(©NTB)
VM-kvalifisering
Større ansvar for Norges «veteraner»: – Jeg føler meg som en leder
08/10/2021 PÅ 11:34
VM-kvalifisering
Derfor må Norge vinne i Istanbul
08/10/2021 PÅ 08:25