Ved tap er man ute av dansen, ved uavgjort lever håpet, men trolig bør Norge slå Sverige på bortebane for å få et godt nok utgangspunkt foran de siste kampene. Lagerbäck har nok litt hodepine foran uttaket. Flere av hans betrodde troppmedlemmer er ute i kulda i sine klubblag. I utgangspunktet er det ille, men kanskje enda verre er det at de er ute etter ferien og mangelen på kamptrening er total. Spesielt på midtstopperplass er det krise og hvem som skal spille ved siden av Kristoffer Ajer er helt åpent.
Hjemmekampen mot Malta regner jeg som ren plankekjøring, nesten uansett hvilken ellever Lagerbäck stiller med. Mot Sverige er det annerledes. Her møter man en presumptivt bedre motstander og det bør Lagerbäck legge til grunn når han tar ut startoppstillingen.
VM-kvalifisering
Samlet spillerne på banen like etter kampslutt: – Skuffelsen er stor
16/11/2021 PÅ 22:40
Det skal sies at de også møter et Sverige som er i trøbbel. Lagets store stjerne Krasnodar-proffen Victor Claesson er ute med kneskade. Uten han på banen mister Sverige mye av sin kreativitet og driv. I tillegg er Kristoffer Olsson i kulda hos Krasnodar. Det stinker av en sentrallinje med Andreas Granquist, Sebastian Larsson og Marcus Berg. Alle spillere med store karrierer, men på vei ned, og gir Norge håp i denne kampen. Andreas Granquist har vært en fullstendig katastrofe i Allsvenskan denne sesongen og er ikke i nærheten av å holde internasjonalt nivå om dagen.
Jeg mener Norge bør stille med denne elleveren mot Sverige for å ha best muligheter å vinne:
Keeper – Rune Jarstein:
Selvskreven og en keeper av topp europeisk klasse.
Høyreback - Omar Elabdellaoui:
Omar er også helt selvskreven. Nyter stor tillit i klubblaget og er allerede godt i gang med sesongen.
Stopper – Tore Reginiussen:
Norge opplever en aldri så liten stopperkrise om dagen og har ikke noe godt valg ved siden av Ajer. De normale valgene til Lagerbäck, Sigurd Rosted og Håvard Nordtveit er helt ute i kulda i sine klubblag og mangler kamptrening. Dette er en kamp da Norge vil bli trøkket nedover i banen og forsvarsspillet i egen boks blir viktig. Derfor mener jeg Lagerbäck bør prioritere en spiller som er godt inne i sesongen og som også er vant internasjonale kamper. Det er Tore etter Champions League-kvalifiseringen.
Stopper - Kristoffer Ajer:
Ajer har vokst frem som et selvsagt valg for Lagerbäck og selv om han har spilt mye høyreback i Celtic, er det i denne posisjonen han er best.
Venstreback – Haitam Aleesami:
Aleesami spiller fast i Ligue1 og er godt i gang med sesongen. Har riktignok ikke vært helt på topp de siste landskampene, men det er naturlig at den svenske landslagssjefen velger Haitam.
Høyrekant – Martin Ødegaard:
Udiskutabelt. Martin er i toppform og Norges mest kreative spiller. En boksåpner som kan bli helt avgjørende i denne kampen.
Sentral Midtbane - Sander Berge:
Lagets dynamo. Berge blir ekstremt viktig mot Sverige, spesielt i defensiven. Norge er helt avhengig av at han dekker store rom og holder sammen laget.
Sentral Midtbane – Ole Selnæs:
Litt uvisst hva Kina-oppholdet har gjort med Selnæs, men de siste landskampene viste han at det ikke var noen problemer. Må ha litt større defensivt fokus i denne kampen. Men Selnæs er likt Ødegaard en som kan åpne opp denne kampen.
Venstrekant – Tarik Elyounoussi:
Kanskje et overraskende valg, men Tarik har vist form over lengre tid og med en offensiv kreativ Ødegaard på den ene siden, blir det viktig å balansere midtbanen med ekstrem løpskraft på den andre siden. Tarik er kanskje den største lagspilleren på dette laget og takler en kantrolle utmerket. Han kan legge ned de løpemeterne som trengs. Lite forbehold om at han er frisk og rask, etter at han ble byttet ut med en skade i helgen.
Spiss – Joshua King:
King er den beste angriperen i Skandinavia og til tider et angrep alene. Helt avgjørende at han er på topp mot Sverige.
Spiss – Alexander Sørloth:
Har et rykte på seg for å være en møtende spiss, men har man da egentlig sett han spille fotball? Sørloth er en av troppens raskeste spillere og best med nesen mot mål. Det var det som gjorde han så god i Midtjylland og nå i tyrkisk fotball. I tillegg er han god i press-spillet. Et naturlig valg ved siden av Joshua King i disse landskampene. Kanskje passer han aller best i kampen mot Sverige.
Saken fortsetter etter videoen:
Benk - keepere:
Sten Grytebust:
Nyter stor tillit i FC København.
Sondre Rossbach:
Egentlig uinteressant hvem som er 3.keeper, men en skal være det, og da er det naturlig med Rossbach. Det i lyset av at André Hansen sier nei.
Forsvarere:
Jonas Svensson:
Høyrebacken har startet litt skrantende i årets sesong, men er et naturlig valg bak Omar.
Håvard Nordtveit:
Nordtveit er ute i kulda i sin tyske klubb, men Lagerbäck kan godt bruke han i den første kampen, da Norge vil trykke på offensivt og kan få bruk for hans gode høyrefot.
Sigurd Rosted:
Rosted hadde vært et naturlig valg for meg, men nå er det lenge siden han spilt førstelagsfotball og da blir det feil å sette han inn fra start.
Simen Juklerød:
Går under radaren i Norge, men vært svært god i belgisk fotball over lengre tid. Helt naturlig at han er med i denne troppen
Midtbane:
Fredrik Midtsjø:
Han er bankers og nøkkelspiller på AZ, men passer ikke helt inn i Lagerbäcks 4-4-2, uansett er han selvskrev i troppen.
Stefan Johansen:
Johansen spiller fast i Fulham og er et naturlig tropp-medlem.
Ghayas Zahid:
Spiller fast i Panathinaikos. Folk vil sikkert argumentere med at han er en ”luksusspiller” som ikke passer inn hos Lagerbäck. Men kan man spille kant i 4-4-2 mot Real Madrid, Tottenham og Dortmund og i tillegg var han en av de på banen som løpte mest. Da må man vel også klare det for Norge..
Mathias Normann:
Han har virkelig spilt seg inn i varmen hos topplaget Rostov. Ligger dypt sentral i banen og styrer spillet. God fysikk og fine ferdigheter på Normann. Bør absolutt være et alternativ, da Henriksen er ute i kulda hos Hull.
Mohammed Elyounoussi:
Fullstendig iskald i Southampton og denne gang er han mest med i troppen på grunn av brist på alternativ. Siden vet vi også hva MOI kan på sitt beste.
Angrep
Erling Braut Håland:
Fotball er ferskvare og Braut Håland er i toppform. Selvskreven i troppen og en spiller som kan komme inn og endre kampbildet fullstendig. Hans kontringsstyrke og råe fysikk kan være helt avgjørende utover kampen mot et svensk lag som har et tregt og lite mobilt forsvar.
VM-kvalifisering
VM-drømmen brast for Norge – sjanseløse i Rotterdam
16/11/2021 PÅ 21:39
VM-kvalifisering
Solbakken fra start – slik stiller Norge mot Nederland
16/11/2021 PÅ 18:40