En spiss i toppform og Martin Ødegaard tilbake i laget er blant de faktorene som kan bikke seieren i Norges favør når Serbia kommer på besøk på torsdag.

Tett kampprogram

VM-kvalifisering
Festaften på Ullevaal: – Lenge siden jeg har hatt så mye gåsehud
11/10/2021 PÅ 20:42
Erling Braut Haaland, som var med på pressekonferansen, kommer fra å ha scoret to mål og én assist i sin siste seriekamp for Dortmund før landslagspausen.
Nå skal de spille tre landskamper på kun syv dager, men Haaland frykter ikke at han skal bli sliten og at det skal gå utover den gode formen når de setter i gang.
– Det passer meg fint. Jeg har spilt mange kamper siden jeg satt her sist og jeg er klar for tre landskamper, sa spissen på pressekonferansen.
Et fysisk robust Serbia-lag er noe av det de må bryne seg på, men Lars Lagerbäck er ikke redd for at de skal slite med størrelsen på de serbiske guttene.
– Fysikken er ikke et problem i vårt lag uansett. Vi har ikke tapt noen kamper på at vi ikke jobber hardt. De har store spillere, men jeg tror ikke de har farten til Erling eller kvikkheten til Martin for å nevne to spillere, forteller han.

Vil gjenskape angrepsspillet fra Nord-Irland-kampen

Forrige gang de var sammen endte det i en seier og ett tap, i det som fremstod som to ganske forskjellige Norge-utgaver.
For Lagerbäck blir det viktig å få frem Nord-Irland-versjonen av Norge, der Haaland og Alexander Sørloth herjet med midtstopperne i 5-1-seieren.
– Det vi opplevde er at vi ble veldig passive og stillestående i angrepsspillet mot Østerrike, men da fikk ikke Joshua (King) og Erling så mye hjelp. Ferdighetene spissene besitter, som Erling med sitt tempo, er det vi skal lære oss å utnytte. Men vi må ha bevegelse i hele laget for at de skal komme i posisjonene, forteller han.
Skadestatusen i laget er det i hvert fall lite å si på.
Landslaget samlet seg for første gang i forkant av skjebnekampen mot Serbia, med nesten fulltallig tropp. Kun Ørjan Håskjold Nyland har meldt forfall, mens Markus Henriksen foreløpig er litt usikker til den første kampen, etter skaden han pådro seg mot Odd i helgen.
Sett denne?

Satte inn to nye mål: – Sikter oss inn på sølvet

VM-kvalifisering
Større ansvar for Norges «veteraner»: – Jeg føler meg som en leder
08/10/2021 PÅ 11:34
VM-kvalifisering
Derfor må Norge vinne i Istanbul
08/10/2021 PÅ 08:25